Kultur. Palasser. Kunstnere. Kanaler. Revolusjon! «Vinduet mot vest». St. Petersburg har alt. På sykkelen får du oppleve de store barokkparkene, den russiske landsbygda, strendene langs Finskebukta og øyene med Sovjetunionens hemmelige Kronstadt. Eller kanskje en sykkeltur ved midnatt?

Vannspeil og kanaler, parker og smug gjør trygge og moderne St. Petersburg som skapt for vandringer, i et uendelig spekter av vannhull og gode spisesteder.

Vi overnatting på Hotel Kristoff alle 7 netter.
Dag 1: Oslo – Riga St. Petersburg

Ankomst St. Petersburg og transfer til hotellet. Vi starter oppholdet med en båttur på kanalene og middag i byen.

Dag 2: St. Petersburg, 16 km

Guidet busstur i sentrale byområder/Vasilievskiy-øya før stopp på Vinterpalasset (Hermitage) og guidet omvisning. Lunsj. Mellom kl. 23.00 – 01.00 tilbys guidet sykling i byen, langs de opplyste kanalene og havnepromenaden.  Dette er også svært populært blant lokalbefolkningen.

Dag 3:St. Petersburg -Pushkin-Pavlovsk-St. Petersburg, 44 km

Transfer til Tsarskoye Selo/Pushkin (tsarens landsby). Denne dagen går sydover og inn i overdådigheten. Her ligger palasser og enestående parker som perler på en snor. Keiserinnene Anna og Elisabeth engasjerte den italienske arkitekten Rastrelli på 1700-tallet, som mesterlig kombinerte europeisk senbarokk med tradisjonell russisk arkitektur. Vi besøker Katarinas Palass og vandrer i den praktfulle parken. Videre sykler vi inn i Pavlosk-parken, denne gedigne «engelske» hagen med sine palasser, broer, innsjøer, paviljonger og søyleganger. Lunsj i Pushkin. Deretter på rolige veier på den russiske landsbygda. Vi avslutter dagens sykling i Pavlovsk og busser tilbake til St. Petersburg.

Dag 4: St. Petersburg-Lomonosov- Peterhof-St. Petersburg, 38km

Transfer til Lomonosov. Byen, også kalt Oranienbaum, ligger på sydvestkysten av Finskebukta. Peter den Store beordret bygging av byen i 1707, 4 år etter grunnleggelsen av St Petersburg. Vi sykler østover til vi når Peterhof, tar ikke korteste veien, men ut på landsbygda og gjennom små landsbyer for å få tak i mer av det normale Russland. Martyshkino, Mordvinova, Sergeevka, Znamenka er steder vi passerer. Lunsj i parken nær Peter den Stores sommerpalass Peterhof, 25 km vest for St.Petersburg. «Det russiske Versailles» er et fabelaktig eventyr av fransk-italiensk arkitektur og engelsk-fransk klassisk hage- og fontenekunst. Kunstverket blei påbegynt i 1710, bare syv år etter St. Petersburgs grunnleggelse. Vi besøker slottsparken som er delt mellom Den nedre parken og Den øvre parken. Hele hageanlegget preges av de originale vannspillene med over 150 fontener som får vann via et underjordisk rørsystem, og som utelukkende fungerer gjennom bruk av naturlig fall. Transfer tilbake til hotellet.

Dag 5: St. Petersburg-Zelenogorsk-Repino-Sestroretsk-Saray Lenin-St. Petersburg, 40 km

Morgentoget nord-vestover en time til Zelenogorsk; tidligere den finske kommune Terijoki i Viborg len. I 1944 blei store deler av Viborg len, samt halve Ladogasjøen avstått til Sovjetunionen etter den finske vinterkrigen og fortsettelseskrigen. Den idylliske fiskerlandsbyen Terijoki (Zelenogorsk) ble et feriested for sosieteten i Viborg og St. Petersburg på 1800- tallet, spesielt etter at jernbanen mellom de to store byene ble åpnet i 1870. I dag er det et helse- og rekreasjonsområde for St. Petersburg-regionen. Etter 15 km sykling stopper vi i Repino i Finskebukta, hvor den fremste av alle russiske malere innenfor naturalismen, Ilya Repin, tilbrakte de siste 30 år av sitt liv. Anledning til besøk i hans hjem som i dag er et museum med en betydelig samling av hans kunst.

Videre på det Karelske Neset og til Sestroretsk, et kjent kur- og badested. Piknik ved Finskebukta og mulighet for et bad. Så til Saray -Lenin hvor vi kan besiktige skjulestedet til Lenin like før revolusjonen i 1917. Derfra er det ca 5 km på sykkel til Museum Shalash som vi også avlegger et besøk før buss tilbake til hotellet.

Dag 6: St. Petersburg-Kronstadt-St. Petersburg, 33 km

30 km vest for St Petersburg ligger øya Kotlin med byen Kronstadt, opprinnelig en festning ved innløpet til Finskebukta, bygd for å beskytte St. Petersburg i krigen mot Sverige 1700-1721. I 1723 hadde det blitt til en by. Etter hvert vokste den til Europas mest avanserte sjømilitære havneby, og har gjennom århundrer beskyttet den russiske flåte. Under revolusjonen 1917 og beleiringen av Leningrad 1941-44 spilte den en avgjørende rolle. Først i 1997 fikk turister adgang til byen og øya, som i dag en viktig marinebase og hjemmehavn for den russiske østersjøflåten. Byens sjømannskatedral St. Nicholas er uvanlig vakker, bygd over lesten til Hagia Sofia i Istanbul. Vi sykler på kryss og tvers på øya, og avslutter med en båttur langs det avanserte kanalsystemet.

Dag 7: Byvandring

Vi starter dagen med en tre timers guidet vandretur i sentrale områder, og plukker severdigheter vi ikke har opplevd tidligere i uka. Etter lunsj er ettermiddagen fri (eller hele dagen for de som ønsker det) til shopping, museer etc. Avslutningsmiddag.

Dag 8: St. Petersburg – Riga – Oslo

Transfer til flyplass for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 21 500,-

Kr 18 800,- uten fly

Kr 3 500,- i enkeltromstillegg

Kr 2 300,- leie av elsykkel

 • Fly t/r Oslo – St.Petersburg
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 overnattinger på hotell m/frokost
 • 4 middager
 • 6 lunsjer/pikniker
 • Inngangsbilletter museer/tog/båt iflg program
 • Sykkel
 • Følgebil med sykkelmekaniker
 • Norsk reiseleder
 • Lokal norsk russisk guide på museer og lokal engelsktalende sykkelguide.

Ikke inkludert

 • Drikke til maten
 • Visum
 • Tips

Enkel løype.

Vi flyr tur/retur med Air Baltic:

BT152  06JUL
OSLO RIGA  0915 1200

BT448  06JUL
RIGA ST.PETERSBURG  1235 1355

BT449  13JUL
ST.PETERSBURG RIGA  1425 1545

BT153  13JUL
RIGA OSLO 1805 1900

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Den Russiske Ambassade krever at hver enkelt reisende sender elektronisk visumsøknadsskjema.

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Oliven Reiser er ikke erstatningsansvarlig for kunder som ikke har dette i orden. Er du usikker på om egen reiseforsikring er gyldig i Russland, kontakt forsikringsselskapet ditt.

Her er kravene til visumsøknaden oppsummert punktvis for våre reisende. Men! Les nøye gjennom all tekst for viktige detaljer og få utdypet enkeltpunktene, slik at søknadsprosessen går enkelt.

Sjekkliste over dokumenter som må sendes til Det Russiske visumsenteret i Oslo eller Kirkenes:

 • Pass (original, med minst to blanke sider og gyldighet minst 6 mnd. utover utløpt visum)
 • Kopi av fotosiden i passet ditt – 1 stk.
 • Nytt passfoto (farger), max 6 mnd. gammelt – 1 stk.
 • Søknadsskjema, nøyaktig og elektronisk utfylt. Skriv ut ferdig utfylt skjema, underskriv og datofeste det med kulepenn (skjema her: kdmid.ru/ )
 • Dokumentasjon på gyldig reiseforsikring
 • Bekreftelse / invitasjon fra Russland (fås ved innsending av passkopi til [email protected])

Disse dokumentene sendes til en av to (nærmeste) adresser:

Russisk visumsenter, Oslo

Fridtjof Nansens plass 9

0160 Oslo

Tlf: 0047 224 12 647

[email protected]

 

Russisk visumsenter, Kirkenes

Rådhusplassen 2

9915 Kirkenes

Tlf: 78 39 83 05

Merk! Du kan tidligst søke om visum 3 måneder før avreise. Vi anbefaler at du søker i god tid, søknadsbehandling tar normalt 4 – 10 virkedager.

 • Enkelt-søker for visum til seg selv kan fremdeles møte opp ved Konsulatet
 • Personlig frammøte av den reisende selv ved Visumsenteret kreves ikke. Det betyr at du kan få en annen til å håndtere dette, men vedkommende må da ha med en skriftlig fullmakt

Utfyllende informasjon

På ambassadens egne nettsider, www.mid.ru/visa, finner du dette:

Før å søke om visum er det nødvendig å fylle og skrive ut søknadsskjema som ligger på nettsiden http://visa.kdmid.ru/

Behandlingen av søknaden starter kun etter at all nødvendig dokumentasjon er levert til konsulatavdeling. Konsulatavdeling mottar ikke dokumentasjon som er sendt på faks.

Følgende dokumentasjon skal innleveres uansett type visum det søkes om:

 1. Utfylt søknadsskjema. Søknadsskjemaet skal dateres og undertegnes av søkeren personlig. Alle spørsmål i søknadsskjemaet skal besvares på russisk, norsk eller engelsk med blokkbokstaver. Falske eller villedende opplysninger samt det å unnlate å gi relevante opplysninger i søknadsskjema kan føre til at søknaden blir avslått. Rettelser i søknadsskjema er ikke tillatt. Søkeren kan bli bedt om å dokumentere opplysninger gitt i søknadsskjemaet.
 2. Gyldig pass (kun original). Passet skal ha minst to blanke sider og må være gyldig i minst 6 måneder utover visumets utløpsdato. Skader i passet (særlig på bildesiden) vil føre til avslag på visumsøknad.
 3. Et nytt passbilde limt i øvre høyre hjørne av søknadsskjemaet.

Fotografiet skal være:

 • 35×45 mm
 • maksimalt 6 måneder gammelt, og ligne på søker
 • vise hele ansiktet
 • uten hodeplagg, slør eller hatt
 • tatt mot en lys bakgrunn

Dersom kravene ovenfor ikke er oppfylt, vil søkeren bli bedt om å innlevere et nytt fotografi som tilfredsstille kravene.

 1. Reiseforsikring gyldig i Russland som inneholder søkerens navn og gyldighetsperiode. Gyldighetsperioden må dekke hele perioden og alle dagene søker kommer til å oppholde seg i Russland. Ved søknad om flerreisevisum skal reiseforsikringens gyldighetsperiode dekke minst 90-dagers opphold i Russland i løpet av de første 180 dager av visumets gyldighetsperiode.

For Oliven Reisers kunder gjelder altså dette for søknad om Turistvisum – utdypet:

Søknadens nødvendige innhold:

 1. Utfylt søknadsskjema, pass, et passbilde, betalt reiseforsikring (se retningslinjene fra ambassaden pkt. 1.)
 2. Standard bekreftelse (underlagsdokumenter) fra et hvilket som helst autorisert russisk reisebyrå registrert i Russlands utenriksministerium. Bekreftelsen må inneholde søkerens fulle navn, fødselsdato, passnummer, inn- og utreisedato, reiserute, reisebyråets registrerings- og referansenummer, offisielt stempel og underskrift av en autorisert person.

Denne bekreftelsen får du på e-post / i posten ved å sende inn en passkopi (sidene med foto og navn) til [email protected]

(Kun hotellreservasjon er ikke nok for å få turistvisum. Hele hotelloppholdet må være forhåndsbetalt før man søker om visum.)

Øvrig informasjon fra Den Russiske Ambassade:

Et turistvisum kan ikke ha lengre varighet enn 30 dager. Visumpliktige utlendinger som skal reise på turistvisum til Russland, må kunne fremvise bekreftelse, turistvoucher og returbilletter med bekreftet utreisedato. Søkeren kan også bli bedt om å vise at man har tilstrekkelige midler til å dekke reisen og oppholdet i Russland.

Gebyret for å behandle søknader om turistvisum for norske statsborgere samt borgere av EU-land beløper seg til NOK 315 (EUR 35) dersom behandlingstiden er 4-10 arbeidsdager. Hastevisum kan utstedes i løpet av 1-3 arbeidsdager mot et gebyr på NOK 630 (70 EUR). Gebyret skal ikke betales før en konsulatmedarbeider har sjekket alle nødvendige dokumenter.