Kultur. Palasser. Kunstnere. Kanaler. Revolusjon! «Vinduet mot vest». St. Petersburg har alt. På sykkelen får du oppleve de store barokkparkene, den russiske landsbygda, strendene langs Finskebukta og øyene med Sovjetunionens hemmelige Kronstadt. Eller kanskje en sykkeltur ved midnatt?

Vannspeil og kanaler, parker og smug gjør trygge og moderne St. Petersburg som skapt for vandringer, i et uendelig spekter av vannhull og gode spisesteder.

Vi overnatter på Hotel Kristoff alle 7 netter.
Dag 1: Oslo – Riga St. Petersburg

Ankomst St. Petersburg og transfer til hotellet. Vi starter oppholdet med en båttur på kanalene og middag i byen.

Dag 2: St. Petersburg, 16 km

Guidet busstur i sentrale byområder/Vasilievskiy-øya før stopp på Vinterpalasset (Hermitage) og guidet omvisning. Lunsj. Mellom kl. 23.00 – 01.00 tilbys guidet sykling i byen, langs de opplyste kanalene og havnepromenaden.  Dette er også svært populært blant lokalbefolkningen.

Dag 3:St. Petersburg -Pushkin-Pavlovsk-St. Petersburg, 44 km

Transfer til Pavlovsk og på sykkel herfra til  Tsarskoye Selo/Pushkin (tsarens landsby). Denne dagen går  inn i overdådigheten. Her ligger palasser og enestående parker som perler på en snor.  Keiserinnene Anna og Elisabeth engasjerte den italienske arkitekten Rastrelli på 1700-tallet, som mesterlig kombinerte europeisk senbarokk med tradisjonell russisk arkitektur. Vi starter med et besøk i Pavlovsk Palass og videre sykler vi inn i Pavlosk-parken, denne gedigne «engelske» hagen med sine palasser, broer, innsjøer, paviljonger og søyleganger. Deretter på rolige veier på den russiske landsbygda til Tsarkoye Selo for lunsj. Her skal vi også avlegge et besøk i den praktfulle parken utenfor Katarinas Palass. Vi avslutter dagens sykling i Pushkin og busser tilbake til St. Petersburg.

Dag 4: St. Petersburg-Lomonosov- Peterhof-St. Petersburg, 38km

Transfer til Lomonosov. Byen, også kalt Oranienbaum, ligger på sydvestkysten av Finskebukta. Peter den Store beordret bygging av byen i 1707, 4 år etter grunnleggelsen av St Petersburg. Vi sykler østover til vi når Peterhof, tar ikke korteste veien, men ut på landsbygda og gjennom små landsbyer for å få tak i mer av det normale Russland. Martyshkino, Mordvinova, Sergeevka, Znamenka er steder vi passerer. Lunsj i parken nær Peter den Stores sommerpalass Peterhof, 25 km vest for St.Petersburg. «Det russiske Versailles» er et fabelaktig eventyr av fransk-italiensk arkitektur og engelsk-fransk klassisk hage- og fontenekunst. Kunstverket blei påbegynt i 1710, bare syv år etter St. Petersburgs grunnleggelse. Vi besøker slottsparken som er delt mellom Den nedre parken og Den øvre parken. Hele hageanlegget preges av de originale vannspillene med over 150 fontener som får vann via et underjordisk rørsystem, og som utelukkende fungerer gjennom bruk av naturlig fall. Transfer tilbake til hotellet.

Dag 5: St. Petersburg-Zelenogorsk-Repino-Sestroretsk-Saray Lenin-St. Petersburg, 40 km

Morgentoget nord-vestover en time til Zelenogorsk; tidligere den finske kommune Terijoki i Viborg len. I 1944 blei store deler av Viborg len, samt halve Ladogasjøen avstått til Sovjetunionen etter den finske vinterkrigen og fortsettelseskrigen. Den idylliske fiskerlandsbyen Terijoki (Zelenogorsk) ble et feriested for sosieteten i Viborg og St. Petersburg på 1800- tallet, spesielt etter at jernbanen mellom de to store byene ble åpnet i 1870. I dag er det et helse- og rekreasjonsområde for St. Petersburg-regionen. Etter 15 km sykling stopper vi i Repino i Finskebukta, hvor den fremste av alle russiske malere innenfor naturalismen, Ilya Repin, tilbrakte de siste 30 år av sitt liv. Anledning til besøk i hans hjem som i dag er et museum med en betydelig samling av hans kunst.

Videre på det Karelske Neset og til Sestroretsk, et kjent kur- og badested. Piknik ved Finskebukta og mulighet for et bad. Så til Saray -Lenin hvor vi kan besiktige skjulestedet til Lenin like før revolusjonen i 1917. Derfra er det ca 5 km på sykkel til Museum Shalash som vi også avlegger et besøk før buss tilbake til hotellet.

Dag 6: St. Petersburg-Kronstadt-St. Petersburg, 33 km

30 km vest for St Petersburg ligger øya Kotlin med byen Kronstadt, opprinnelig en festning ved innløpet til Finskebukta, bygd for å beskytte St. Petersburg i krigen mot Sverige 1700-1721. I 1723 hadde det blitt til en by. Etter hvert vokste den til Europas mest avanserte sjømilitære havneby, og har gjennom århundrer beskyttet den russiske flåte. Under revolusjonen 1917 og beleiringen av Leningrad 1941-44 spilte den en avgjørende rolle. Først i 1997 fikk turister adgang til byen og øya, som i dag en viktig marinebase og hjemmehavn for den russiske østersjøflåten. Byens sjømannskatedral St. Nicholas er uvanlig vakker, bygd over lesten til Hagia Sofia i Istanbul. Vi sykler på kryss og tvers på øya, og avslutter med en båttur langs det avanserte kanalsystemet.

Dag 7: Byvandring

Vi starter dagen med en tre timers guidet vandretur i sentrale områder, og plukker severdigheter vi ikke har opplevd tidligere i uka. Etter lunsj er ettermiddagen fri (eller hele dagen for de som ønsker det) til shopping, museer etc. Avslutningsmiddag.

Dag 8: St. Petersburg – Riga – Oslo

Transfer til flyplass for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 20 900,-

Pris med fly og transfer kr 23 900,- (Så slipper du å tenke på det)

 

Prisen inkluderer:

  • 7 overnattinger på hotell m/frokost
  • 4 middager med vin/vann
  • 6 lunsjer/pikniker med vin/vann
  • Inngangsbilletter ihht. program
  • Båtbilletter
  • Sykkel med utstyr
  • Bagasjetransport
  • Syklende guider

Uten fly kr 20 900,-

Pris med fly og transfer kr 23 900,-

 

Enkeltromstillegg kr 3 600,-

Mulighet for leie av elsykkel

Enkel løype.

Vi flyr Air Baltic tur/retur

BT152  07JUL  OSLO – RIGA                 0915 1145

BT448  07JUL  RIGA – ST.PETERSBURG    1230 1345

 

BT449  14JUL  ST.PETERSBURG – RIGA    1430 1540

BT153  14JUL  RIGA – OSLO                  1805 1845

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Nina Bell Rui Aadna

Er språklærer i videregående og skribent. Har flere lengre utenlandsopphold bak seg, og snakker blant annet fransk og engelsk. Begeistret for mennesker, kunst og kultur – alt det gode i livet.

Forbehold om endring av guide.