Skip to main content

Storestølen med Rallarvegen sykkel og vandretur

I hjerte av den norske fjellheimen blir det fokus på gode pauser, herlig mat og nytelse i ekte Olivenånd.

Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Storestølen Fjellhotell

  Ankomst Storestølen Fjellhotell på egen hånd. Her skal dere bo alle dagene. Hotellet er et boutique hotell og ligger ved RV50 mellom Hol og Aurland. Her finner du en helt egen atmosfære med panoramautsikt mot Strandavatnet og Hallingskarvet Nasjonalpark.

  Middag kl 19.00 med utsikt til Hallingskarvet!

  Velkommen og litt informasjon om dagene som kommer.

 • Dag 2: Rallarvegen, ca 32km

  Tidlig avreise til Geilo, her tar vi toget til Hallingskeid hvor dagens sykkeltur starter. Vi på Rallarvegen til Flåm. Rallarvegen er ikke bare en sykkeltur i unik natur, men også en reise gjennom fascinerende kulturhistorie. Den ble bygget av anleggsarbeiderne, “rallarne”, til Bergensbanen, og sto ferdig i 1909. Det blir stopp på vegen for en liten rast. I Flåm blir det burger og lokalt øl på Ægir Bryggeri og Pub, for de som ønsker. Bryggeriet har fått flere priser for sitt lokale øl. Bussen tar oss tilbake til Storestølen Fjellhotell. På hotellet serveres en tre retters middag etter en god dusj!

 • Dag 3: Sykkeltur til 300 år gammel seter, ca 24,8

  Vi tar buss fra Storestølen Fjellhotell etter frokost. Fra Stolsdammen sykler vi i vakkert høyfjellsterren til Fagerdalen Støl. (https://www.lokalkjent.no/fagerdalen-seterstol) Der venter Anne Lise som vil servere rømmegrøt og spekemat med noen gode historier om stølslivet før og i dag! Fagerdalen Støl har vært i denne familien i over 300 år. Det er mulig å bestille øl og akevitt og mineralvann for de som ønsker. Det blir satt opp transport tilbake.

 • Dag 4: Fottur inn i hjertet av Skarvheimen, 17km

  Vi kjører inn til Raggsteindalen før vi beveger oss innover dalen med Hallingskarvet platået ragende over oss på venstre hånd. Det går en elv nedover dalen og vi passerer gamle setre på vegen inn i dalen. Rett før Kyrkjedørsvatnet går vi av stien og inn i terrenget der vannene ligger som perler på en snor. Her følger vi vannene, tar inn det vakre landskapet og utsikten over fjellene og Strandavatnet. Ved ett av de mange fjellvannene stopper vi for lunsj. Kokken har laget en lunsjboks til hver, og det serveres hjemmelaget brød og tapenade!

 • Dag 5: Storestølen Fjellhotell

  Frokost og hjemreise på egen hånd.

  Anbefalt tur for de som vil er å gå opp til Hivjufossen på tur hjem!

Kart

Kontakt oss