I hjerte av den norske fjellheimen blir det fokus på gode pauser, herlig mat og nytelse i ekte Olivenånd.

Bli med oss til møtepunktet mellom øst og vest, med stille fjellvann og imponerende fossestryk, skog og dalstrøk, skarv og høyfjellsplatå. Fagerdalen Seter  – en levende fjellstøl med en ekte budeie og mattradisjoner som strekker seg tilbake i 300 år. Rallarvegen med sin kulturhistorie og Raggsteindalen, en skjult perle i Skarvheimen.

Dag 1 Ankomst

Ankomst Storestølen Fjellhotell på egen hånd. Her skal dere bo alle dagene. Hotellet er et boutique hotell og ligger ved RV50 mellom Hol og Aurland. Her finner du en helt egen atmosfære med panoramautsikt mot Strandavatnet og Hallingskarvet Nasjonalpark.

Middag kl 19.00 med utsikt til Hallingskarvet!

Velkommen og litt informasjon om dagene som kommer.

Dag 2 Sykle Rallarvegen, ca 32km

Tidlig avreise til Haugastøl, her tar vi toget til Hallingskeid hvor dagens sykkeltur starter. Her sykler vi på Rallarvegen til Flåm. Rallarvegen er ikke bare en sykkeltur i unik natur, men også en reise gjennom fascinerende kulturhistorie. Den ble bygget av anleggsarbeiderne, “rallarne”, til Bergensbanen, og sto ferdig i 1909. Det blir stopp på vegen for en liten rast. I Flåm blir det burger og lokalt øl på Ægir Bryggeri og Pub, for de som ønsker. Bryggeriet har fått flere priser for sitt lokale øl. Bussen tar oss tilbake til Storestølen Fjellhotell. På hotellet serveres en tre retters middag etter en god dusj!

Dag 3 Sykkeltur til 300 år gammel seter, ca 24,8

Vi tar buss fra Storestølen Fjellhotell etter frokost. Fra Stolsdammen sykler vi i vakkert høyfjellsterren til Fagerdalen Støl. (https://www.lokalkjent.no/fagerdalen-seterstol) Der venter Anne Lise som vil servere rømmegrøt og spekemat med noen gode historier om stølslivet før og i dag! Fagerdalen Støl har vært i denne familien i over 300 år. Det er mulig å bestille øl og akevitt og mineralvann for de som ønsker. Det blir satt opp transport tilbake.

Dag 4 Fottur inn i hjertet av Skarvheimen, ca 17km vandring + noe sykkel

Vi sykler inn til Raggsteindalen og setter fra oss syklene. Vegen går innover dalen med Hallingskarvet platået ragende over oss på venstre hånd. Det går en elv nedover dalen og vi passerer gamle setre på vegen inn i dalen. Ved Kyrkjedørsvatnet går vi av stien og inn i terrenget der vannene ligger som perler på en snor. Her følger vi vannene, tar inn det vakre landskapet og utsikten over fjellene og Strandavatnet. Ved ett av de mange fjellvannene stopper vi for lunsj. Kokken har laget en lunsjboks til hver, og det serveres hjemmelaget brød og tapenade!

 Dag 5 avreise.

Frokost og hjemreise på egen hånd.

Anbefalt tur for de som vil er å gå opp til Hivjufossen på tur hjem!

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 9 400,–   

Enkeltromstillegg kr 1 200,- 

Leie av sykkel i to dager kr 1100,-

Leie av elsykkel i to dager kr. 1900,-

Ønsker dere ekstra netter på Storestølen er pris kr.  1 390,- pr person i dobbeltrom. Ta kontakt direkte med hotellet for å booke dette.

  • 4 netter på Storestølen Fjellhotell m/frokost
  • 1 lunsj Fagerdalen Seter, 2x pakket lunsj Rallarvegen og Raggsteindalen
  • 4 middag på Storestølen Fjellhotell
  • 1 burger på Ægir Bryggeri i Flåm
  • Alt av transfer som nevnt i program
  • Tog fra Haugastøl til Hallingskeid
  • Lokalguide på sykkel- og vandretur
  • Noe snacks underveis

Moderat, og vi sykler tidvis grus og stier. 

Vandreturen foregår på fjellstier og har et bar bratte partier.

Adkomst med bil

Fra Oslo

Avstand ca. 240 km. Kjør over Sollihøgda til Hønefoss. Så følges FV 7 oppover Hallingdal til du komemr til Hagafoss. ca. 20 minutter etter Gol. Ved Hagafoss tar du til høyre inn på FV 50 Skiltet Aurland – Bergen. Denne vegen følges i ca. 30 minutter til du kommer opp på høyfjellet og har Strandavatnet på din venstre siden. Storestølen ligger omtrent midt på vannet på høyre hånd.

Fra Bergen
Kjør via Voss til Aurland. Herifra kjører du RV. 50 mot Hol. Et stykke opp i bakkene kommer du til Låvisberget, hvor du må ta en stopp og nyte den vakre utsikten utover Aurlandsfjorden. Videre vil du passere Østerbø turisthytte og Østerbø fjellstue som ligger i Aurlandsdalen.

Litt lenger opp ligger Steinbergdalen turisthytte før du litt lenger østover passerer Vesterdalsvatnet, som er vegens høyeste punkt 1152 moh. Geiteryggshytta ligger ca 15 min. gange fra riksvegen.

Forsett videre til du kommer til Strandavatnet,nå ligger Storestølen på venstre side av vegen, og dere er hjertelig velkommen!

Adkomst med tog og buss

Fra Østlandet
Tog til Ål – buss videre til Storestølen (buss går kun sommer/høst og påske).

Fra Vestlandet
Tog til Geilo – buss videre til Storestølen (buss går kun sommer/høst og påske).

Det er også mulighet for å bli hentet på jernbanestasjonene, men dette må avtales på forhånd.

Storestølen Fjellretreat( 1956) (https://storestolen.no/) er nydelig beliggende midt i Skarvheimen 1013 m.o.h. ved Fv 50 mellom Hol – Aurland.  Fjellstua befinner seg midt mellom Oslo og Bergen ved Hellingskarvet nasjonalpark, og er et utmerket sted å samle gjester fra både øst og vest!

Storestølen Fjellretreat eies og drives av terapeut Anne Gørild og coach Tore Holtskog.

Fokus er på kortreist mat, gode frilufts-opplevelser der hele mennesket blir ivaretatt!