Reis med oss på sykkeltur i Montenegro – landet som er nytt på sykkelturistenes kart, men likevel godt kjent for alle som har reist med oss til nabolandet Kroatia. Her finner du de samme fine strendene, krystallklare vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, den samme delikate maten laget av lokale råvarer.

Denne turen er under oppbygging!
Følg med på vår nettside fremover for fullt program og informasjon. Avreisedato(er) og pris kommer
så fort vi har smurt sykkelkjede og retta på hjelmen.

Dag 1: Oslo – Faro – Odeceixe

Ankomst Faro og transfer til Odeceixe.

Overnatting på Casa da Celeste.

Dag 2: Odeceixe – Aljezur 29 eller 43km

På sykkel langs elven til den fantastiske stranden i Odeceixe – på listen over de 5 vakreste strendene i Portugal. Videre i jordbruksområder til en liten kafe for forfriskninger før ankomst Aljezur. Byen sies å være en av de siste som falt i hendene på Maurerne. Lokal håndverksbutikk ved den gamle broen er verdt et besøk.

Overnatting på Vicentina Hotel.

Dag 3: Aljezur – Pedralva 47km

Dagen starter med besøk på slottet og flott utsikt over landsbyen og de velpleide grønnsaksåkrene. Videre til kysten for å beundre den berømte nålklippen. I landsbyen Bordeira tar vi en rast like ved landsbykirken. Videre til Carrapateira. Den røffe kystlinjen tar nesten pusten fra deg. Vi stopper på museet til ære for fiskerne som ofte risikerer livet sitt for å gi oss den aller beste fisken. Nydelig restaurerte Pedralva, kanskje Portugals minste landsby, venter på oss.

Overnatting på Aldeia da Pedralva.

Dag 4: Pedralva – Sagres 38km

Vi forlater Pedralva langs en grusvei før vi når Guadelope hvor vi lærer om det spennende livet til Infante D. Henrique, prinsen av oppdagelser. Videre gjennom små landsbyer før vi igjen når den ville kysten. Gjerne et bad før fortet på Cape of San Vicente. Videre til Sagres og Pousadaen som har en herlig utsikt over klippene og fortet.

Overnatting på Pousada do Infante.

Dag 5: Sagres – Lagos 40km

I dag nyter vi flere deilige badestopp underveis. Inn og ut fra kysten – så nær havet vi kommer. Vannet er varmere og sjøen roligere. Klippene skifter farge fra grå-sort til mer orange sandstein. Fra fortet og de berømte sandsteinsklippene får vi flott utsikt over endestasjonen i dag, Lagos. En livlig kystby med sjarmerende arkitektur og hyggelige cafeer.

Overnatting på Hotel Tivoli.

Dag 6: Lagos – Tavira 30km

Dagen starter med en togtur. Vi går av i Olhao og opplever landsbylivet – litt inn fra kysten. Stopp på et keramikkverksted før vi når Fuzeta ved kysten. Lagunen i naturreservatet Ria Formosa har et rikt fugleliv og er vi heldige ser vi fiskerne hente muslinger ved lavvann. Tavira er kanskje den vakreste byen på Algarvekysten. (Vi nyter kvelden på hyggelig restaurant like ved Pousadaen).

Overnatting på Pousada Convento da Graça.

Dag 7: Tavira – Vila Real de St. Antonio – Tavira 40km

På sykkel i naturreservatet og gjennom grønnsaks- og appelsinplantasjer. Forbi strender og golfanlegg før vi stopper i Castro Marin. Lunsj på typisk økologisk gård for lunsj. De selger også sine velsmakende produkter. Videre til en av de mange saltprodusentene for å lære om denne prosessen før vi tar toget tilbake til Tavira.

Dag 8: Tavira – Faro – Oslo

Transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Litt fun facts om Montenegro, mens vi venter…

1. Montenegro erklærte sin uavhengighet fra Serbia 3. juni 2006.

2. Montenegro fikk navnet sitt fra de mørke fjellskogene som dekker landet.
Navnet brytes ned i to ord, ‘monte’ og ‘negro’ (svart, fjell), og stammer fra 1300-tallet.

3. Skadarsjøen er den største i Balkan-regionen, med to tredjedeler som ligger i Montenegro
og resten i Albania.

4. Montenegro er et lite land med en befolkning på under en million mennesker (644.578 (est. Juli 2016)).
Landet viser imidlertid stort økonomisk potensial, spesielt fra turistnæringen.

5. Landet har 117 strender langs Adriaterhavskysten.

6. Montenegro er et kjent turistmål og den legendariske engelske romantiske poeten Lord Bryon beskrev en gang landet på denne måten: «Ved jordens fødsel må det vakreste møte mellom land og hav ha vært på den montenegrinske kysten.» Dette er et vitnesbyrd om landets slående skjønnhet, som uten tvil er en av de viktigste grunnene til at det tiltrekker seg så mange besøkende.

7. Podgorica er hovedstaden og den største byen i landet. Byen er vert for Montenegros administrative, økonomiske, kulturelle og utdanningssentre.

8. Landets flagg har en gyllen løve. Flagget er basert på flagget som var i bruk under kong Nicola I,
som var konge mellom 1910 og 1918.

9. World Tourism and Travel Council (WTTC) plasserte Montenegro først på sin liste over land der turisme er en strategisk næring. Turismen i landet forventes å vokse med en hastighet på 8,8 prosent de neste ti årene. Så ønsker du å besøke et nytt sted – hvorfor ikke Montenegro? Her kan du også glede deg over snøsport som ski og snowboard, samt andre idretter, inkludert klatring, rafting, dykking og mye mer.

10. Crvena Stijena ved landsbyen Petrovici nær Niksic er et av Montenegros eldste kulturelle og historiske monumenter. Hulen er unik i verden på grunn av de mange kulturelle gjenstandene den inneholder.

Fakta

Kr 21 500,–   

Kr 18 700,-  uten fly 

Enkeltromstillegg kr 3 900,- 

  • Fly t/r Oslo-Faro
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 netter på gode hoteller/pousada og gjestehus med frokost
  • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
  • 5 middag med vin/vann
  • Følgebil
  • Guider
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr

Moderat, og vi sykler tidvis grus og stier

Empty section. Edit page to add content here.