Reis med oss på sykkeltur i Montenegro – landet som er nytt på sykkelturistenes kart, men likevel godt kjent for alle som har reist med oss til nabolandet Kroatia. Her finner du de samme fine strendene, krystallklare vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, den samme delikate maten laget av lokale råvarer.

Denne turen er under oppbygging!
Følg med på vår nettside fremover for fullt program og informasjon. Avreisedato(er) og pris kommer
så fort vi har smurt sykkelkjede og retta på hjelmen.

Dag 1 Ankomst Montenegro og Cetinje.

Ankomst og transfer til den gamle kongelige hovedstaden Montenegro, byen Cetinje. Etter innsjekking på hotellet er det tid for en rusletur i byen. Velkomst middag på restaurant i Cetinje.  Overnatting på Pansion22

Dag 2: Cetinje – Limljani – Stari Bar, 48 km +670/-1100

Etter frokost starter dagen med vakker sykkeltur til Balkans største innsjø, Skadar-sjøen.  Vi tar en pause i Rijeka Crnojevica før vi fortsetter til Virpazar, og kanskje en kaffe her. Deretter videre til den hyggelige landsbyen Limljani for en vinsmaking og lunsj på vingården Klisic.  Klisic vingård  Etter besøket blir det transfer til hotell Stara Carsija i Stari Bar (transfer ca 40 min).  Middag og overnatting på Hotel Stara Carsija

 

Dag 3 Stari Bari – Ada Bojana –  Ulcinj, 45 km +280/-410

Vi starter sykkeldagen fra hotellet mot Ulcinj. Ulcinj er en kystby nær den albanske grensen og fra hotellet vi bor på er det nydelig utsikt til havet.  På ruten vil dere oppleve olivenlunder, opptil 2000 år gamle oliventrær. Vi avslutter syklingen ved Ada Bojana (elveøya). Prøv gjerne stedets fiskespesialiteter til lunsj. Deretter transfer fra Ada Bojana til gamlebyen i Ulcinj (ca 15min).  Middag på egenhånd denne kvelden. Overnatting på Hotel Palace Venezia

Dag 4: Ulcinj-Stegvasi  (Transfer ca 45min) – Virpazar – Lovcen, ca 40 km +610/-1090

Vi sykler langs Skadar sjøen og den mest naturskjønne ruten på turen.  Gjennom landsbyer, kastanjeskog, hele tiden med utsikt til de albanske alpene og mot innsjøen. Pikniklunsj underveis. Fra Virpazar hvor det blir transfer til Lovcen nasjonal park. (ca 1,5 t).  Overnatting på Hotel Monte Rosa

Dag 5: Lovćen nasjonalpark – På svingete veier til Kotor – ca 30 km
Dagens tur tar deg direkte fra fjellene til sjøen langs den berømte østerriksk-ungarske serpentinveien, med den vakreste panoramautsikten i Kotorbukten!
Du starter fra hotell Monte Rosa i nasjonalparken. (Hvis du vil og for de som virkelig er i form, kan du også klatre de siste 200 høydemetrene til mausoleet- før nedstigningen)  Vi ruller nedover i mer enn 30 km. Langs veien vil det være flere flotte steder for fotostopp. Vi avslutter sykkeldagen rett foran porten i gamlebyen i Kotor, dvs. foran hotellet deres.  Vi spiser en god og lokal lunsj ved vannkanten, og nyter middelhavsatmosfæren i gamlebyen de tre siste dager og netter.
 

Dag 6: Lustica-halvøyopplevelse, ca 66 km

Vi sykler på rolige veier gjennom olivenlunder og landsbyer. Stopp hos en olivenoljeprodusent, Moric Olive Farm, for å lære mer om den tradisjonelle måten å produsere olivenolje på, og sist men ikke minst smaker vi på  produktene de lager. Vi nyter utsikten av den Mediterenanske-floraen som er typisk for Lustica-halvøya.  På sykkel tilbake til Kotor hvor dere har ettermiddag og kveld på egenhånd.

Day 7: Kotorbukten, ca 43 km

Denne dagen utforsker vi de pittoreske stedene i Kotorbukten – Først og fremst den barokke sjømannsbyen Perast med sine to kirke øyer like utenfor. Noen kilometer senere kommer vi til Risan, hvor vi finner den eldste bosetningen i bukta. Romerske mosaikker, malerier fra den nye steinalderen, er vitner fra bosetningshistorien. I nærheten av Morinj finner vi en liten strand hvor vi kan ta en hyggelig pause.  Videre langs kystlinjen kommer vi til fergen, som transporterer oss til den andre siden av bukta.  Nok en gang får du oppleve en vakker rute, langs sjøen. Avskjedsmiddag om kvelden og overnatting i Kotor

Dag 8 – Avreise fra Kotor

Transfer til flyplassen for avreise til Oslo.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Dato og priser kommer!

Moderat, og vi sykler tidvis grus og stier

Vi flyr med Turkish Airways til/fra Podgorica:

TK1752   23SEP OSLO ISTANBUL        1120 1615
TK1087   23SEP ISTANBUL PODGORICA   1850 1940
TK1086   30SEP PODGORICA ISTANBUL   0945 1230
TK1753   30SEP ISTANBUL OSLO        1355 1645

Litt fun facts om Montenegro, mens vi venter…

1. Montenegro erklærte sin uavhengighet fra Serbia 3. juni 2006.

2. Montenegro fikk navnet sitt fra de mørke fjellskogene som dekker landet.
Navnet brytes ned i to ord, ‘monte’ og ‘negro’ (svart, fjell), og stammer fra 1300-tallet.

3. Skadarsjøen er den største i Balkan-regionen, med to tredjedeler som ligger i Montenegro
og resten i Albania.

4. Montenegro er et lite land med en befolkning på under en million mennesker (644.578 (est. Juli 2016)).
Landet viser imidlertid stort økonomisk potensial, spesielt fra turistnæringen.

5. Landet har 117 strender langs Adriaterhavskysten.

6. Montenegro er et kjent turistmål og den legendariske engelske romantiske poeten Lord Bryon beskrev en gang landet på denne måten: «Ved jordens fødsel må det vakreste møte mellom land og hav ha vært på den montenegrinske kysten.» Dette er et vitnesbyrd om landets slående skjønnhet, som uten tvil er en av de viktigste grunnene til at det tiltrekker seg så mange besøkende.

7. Podgorica er hovedstaden og den største byen i landet. Byen er vert for Montenegros administrative, økonomiske, kulturelle og utdanningssentre.

8. Landets flagg har en gyllen løve. Flagget er basert på flagget som var i bruk under kong Nicola I,
som var konge mellom 1910 og 1918.

9. World Tourism and Travel Council (WTTC) plasserte Montenegro først på sin liste over land der turisme er en strategisk næring. Turismen i landet forventes å vokse med en hastighet på 8,8 prosent de neste ti årene. Så ønsker du å besøke et nytt sted – hvorfor ikke Montenegro? Her kan du også glede deg over snøsport som ski og snowboard, samt andre idretter, inkludert klatring, rafting, dykking og mye mer.

10. Crvena Stijena ved landsbyen Petrovici nær Niksic er et av Montenegros eldste kulturelle og historiske monumenter. Hulen er unik i verden på grunn av de mange kulturelle gjenstandene den inneholder.