«Area of Outstanding Natural Beauty», det er “the Cotswolds”. Trenger vi si mer? Ja, for her sykler du på den idylliske engelske landsbygda, gjennom Shakespeare-land, og hvert eneste vertshus skulle du kanskje ha gjort til ditt eget stamsted. Natur og kultur i harmoni. Du vil huske denne sykkelturen.

En øl på det vertshuset du så gjerne skulle hatt som stamsted hjemme, natur og arkitektur i vidunderlig harmoni og hoteller du vil nyte å komme til. Vi gir deg mulighet til å oppdage det autentiske England!

Cotswolds mange landsbyer er en severdighet i seg selv. Utrolig sjarmerende.

Dag 1: Oxford

Turen starter på hotellet kort vei fra Oxford. Hit er det gode forbindelser til samtlige flyplasser i og rundt London. Her får dere all informasjon som trengs for sykkelturen. Middag kan nytes på den lokale puben «Rose and Crown», her blir det servert en kald velkomstdrink.

Dag 2: Oxford – North Leigh 29 km

På sykkel gjennom den historiske byen Oxford. Her kan dere besøke noen av byens eldste college og bibliotek, samt det viktorianske markedet. Videre til «Cherwell Boathouse», et meget kjent knutepunkt i Oxford. Her har de håndlaget trebåter siden de ble etablert i 1904.

Ved Port Meadow følger dere Themsen gjennom Lewiss Caroll. Mulig å stoppe på elvepuben «The Trout» for a pint. Så langs Oxfordkanalen hvor kanalfolket steller sine fargerike husbåter.

Dag 3: North Leigh – Bourton-on-the-water 39 km

På sykkel inn i fantastiske Cotswolds med sitt vakre og kuperte landskap. Pittoreske landsbyer, krydret med de mest innbydende vertshus, strengt pålagt den samme lokale byggestein og farge gjennom generasjoner. Liten stopp i Swinbrook før dere ruller inn i Burford. Byen kjent som «porten inn i Cotswalds». Burford var, grunnet dens geografiske beliggenhet, et naturlig knutepunkt for handel. Fremdeles finner vi restauranter og vertshus som stammer fra denne tiden.

På sykkel fortsetter dere dypere inn i Cotswolds. Kulturlandskapet og husenes sandsteinnyanser inngir velvære og fred i sinnet. Videre mot byen Bourton-in-the-Water, Cotswolds svar på Venezia. Overnatting her.

Dag 4: I hjerte av The Cotswolds 43 km

På sykkel i kupert, bølgende landskap. Igjen fantastisk utsikt over de frodige dalene og de typiske engelske landsbyene. Dere besøker en av Englands «Double Thankful Villages» eller «Blessed Villages» som er en av få landsbyer med tilknytning til 1. verdenskrig.

Etter lunsj sykler dere gjennom praktfulle lavendelmarker opp til «Saxon Broadway Tower». Her kan dere nyte fenomenal utsikt fra tårnet, over kulturlandskapet og Shakespeareland. Videre på sykkel til Chipping Campden som tidligere var kjent handelssted for ullvarer. Dette er en gammel sjarmerende by, med variert arkitektur og har et misunnelsesverdig rykte på seg for å ha englands vakreste hovedgate. Dette kan markeres med et pubbesøk. Derfra til Moreton-in-Marsh for hyggelig hotell i nok en trivelig landsby. Kvelden til å utforske byens mange spennende puber og restauranter.

Dag 5: Moreton-in-Marsh — Stratford 38 km

Naturen endrer seg når dere trår nordover; bølgende åser avbrutt av små landsbyer. Disse gammeldagse jordbruksbygder er nesten uendret fra de som Shakespeare ville ha reist gjennom for fire hundre år siden. Rullende inn i Shakespeare-land oppleves det landlige livet i Cotswolds. Inn i Stratford langs populære turveier hvor også hestene får plass, deretter videre til sentrum av byen. Den virkelige fascinasjon for Stratford selvfølgelig, er at det er der Shakespeare levde og skrev. Se gatene han har vandret og beundre hans geni mens du grubler over å være – eller ikke være…

Dag 6: Stratford — Kingham 53 km

Tilbake sydover inn i hjertet av Cotswolds, gjennom historiske Tudor-landsbyer.
Dere ruller forbi majestetiske herregårder og normanniske bygninger til Rollright Stones. Steinsirklene er yngre steinalder- og bronsealdermonumenter kjent som «the King’s Men, the King Stone and the Whispering Knights» er rik på folkloristisk myte. Fritt til å beundre den fantastiske utsikten.

Videre til markedsbyen Chipping Norton, en hyggelig plett som de siste årene har blitt beryktet for “Chipping Norton set”; en gruppe media-, politiske- og showbusinessbekjentskaper med boliger i området. Dagen avsluttes i Kingham. Her er det mulig å nyte en deilig middag på en prisbelønt pub. Kokken benytter bare de beste lokale ingredienser, noe som kan forklare Michelinguide-anbefaling av stedet; atmosfæren og maten er superb!

Dag 7: Kingham — Woodstock 44 km

På sykkel nyter vi utsikten, på vei tilbake mot Oxfordshire. Vi ankommer «Great Tew» en hyggelig liten landsby, med flotte vannmøller, små hus, verneverdige bygninger og kun 156 beboere. Lunsj nytes på hyggelig pub fra 1600-tallet. Videre ruller vi nedover gjennom den vakre byen Sandford St. Martin.

Videre på små sykkelstier til vi når vår endestasjon, den historiske og pittoreske byen Woodstock. Tid til å utforske byen eller besøke Blenheim Palace, det eneste ikke-kongelige slottet som holder tittelen «Palace». Blenheim Palace er også på UNESCOS verdensarvliste.

Dag 8: Woodstock

Frokost på hotellet før avreise.

Turen kan også tas som 5 dagers tur. Ta kontakt for tilbud.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 13 900,- per person fra 2 personer

Kr 12 900,- per person fra 6 personer

Kr 4 200,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 • 7 overnattinger med frokost på små sjarmerende vertshus og mindre hoteller.
 • Velkomstdrink
 • Sykkel med utstyr
 • Telefonassistanse
 • Bagasjetransport
 • Mappe med detaljert kart, rutebeskrivelse på engelsk og lappesaker

Ikke inkludert

 • Flyreisen tur/retur
 • Transfer til og fra flyplassen.
 • Sykkelhjelm
 • Middag
 • Lunsj

Moderat løype

Fly fra Norge:

Norwegian flyr til Gatwick fra Gardermoen,Bergen, Stavanger og Trondheim.

Ryan Air flyr til Stansted fra Torp og Haugesund.