Vi har lyst til å vise deg at vi kan Toscana, og at vi aldri gir oss med å gjøre alt litt bedre. Denne turen er en av våre favoritter. Den utfordrer både hjerte og sanser. Hjertet, fordi her går det opp og ned, og du vil forelske deg i dette vakre landskapet. Det er grunn til at kunst skapes her. Sansene, fordi vår tur i Toscana byr på utsøkte viner, lokale spesialiteter og avslappende pikniker.

Det kan ikke bli bedre når nesten alt oppleves fra sykkelsetet med vinden i hjelmen. I tillegg byr vi på en dag med vandring i pilgrimmenes fotspor. Fristet?

Årlig Oliventur har blitt en livsstil, det sier vel litt om kvaliteten!

Dag 1: Oslo —Pisa

Ankomst Pisa flyplass og transfer til hotellet i sentrum.  Velkomstmiddag på restaurant.
 

Dag 2: Pisa-Volterra, 47 km

Transfer til Pontedera og derfra på sykkel til Volterra. Den lille middelalderbyen som har beholdt sine tradisjoner og historie, byr på blant annet kunsthåndverket Alabast, byens og områdets varmerke i mer enn 2500 år. 

Dag 3: VolterraSan Gimignano, 38 km 

Dagens etappe går fra Volterra til San Gimognano med vinsmaking og piknik underveis. San Gimignano, kjent for sin middelalderske bykjerne med sine 11 tårn, er oppført på UNESCOs verdensarvliste og absoulutt verdt et besøk og en overnatting. 

Dag 4: San GimignanoVilla Sabolini, 14 km        

I dag skal vi vandre.  I malerisk toscansk landskap blant oliventrær og sypresser. Vi følger deler av pilegrimsveien og stopper for piknik underveis. Vel fremme i Quartaia er vandreturen over og det blir en kort transfer til Villa Sabolini hvor vi skal spise middag og overnatte. Hotellet ligger i nydelige omgivelser ute på landsbygda.

Dag 5: Villa Sabolini– Siena, 38 km

Tilbake på sykkelsetet og til Siena. Byen blir omtalt som en av Italias vakreste, og turister kommer hit fra hele verden gjerne to ganger i året i forbindelse med det berømte hesteveddeløpet «Il Palio». Det historiske bysentrum står på UNESCOs verdensarvliste.  

Dag 6: Siena – Castagnoli— Siena, 40km 

Fra Siena sykler vi på  idylliske  landeveier.  Gjennom små, pittoreske landsbyer og bølgende vinmarker til den bittelille og svært sjarmerende landsbyen Radda in Chianti, som befinner seg midt i vindistriktet Chianti. Overnatting i eller i nærheten av landsbyen. 

Dag 7: Radda in Chianti – Podere Casa Sola – Firenze, 26km

Dagen starter på sykkel til Podere Casa Sola hvor vi skal smake lokal vin og innta piknik. Videre blir det busstransfer til Firenze og guidet tur i sentrum med lokal guide. Felles avslutningsmiddag på restaurant. 

Dag 8:  Firenze – Oslo 

Transfer til flyplassen i Firenze for avreise til Oslo. 

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris for 2020 kommer

  • Fly t/r Oslo–Pisa/FirenzeOslo,Fly Oslo – Pisa
  • Transfer t/r flyplassen i Pisa
  • 7 overnattinger på  gode hoteller/agroturisme m/frokost
  • 5 middager med vin/vann
  • 6 pikniker/lunsjer med vin/vann
  • 2 vinsmakinger
  • Følgebil
  • Bagasjetransport
  • Guider
  • Sykkel med hjelm og sideveske

Moderat løype