Trentino, en fabelaktig blanding av fjell og innsjøer; Dolomittene, Alpene og Gardasjøen. Samt velstelte og levende byer ved fjord og fjell. Opp og ned i natur som rammes inn av de mektigste sanseinntrykk. Fra høysletter på 2000 meter ned til lune idyller ved vannet. Og motsatt, klatre opp mot Dolomittene, med utsikt du bare elsker. Vingårds- og ostesmaking krydrer det hele.

500-800 høydemeter i snitt pr dag, 1200 høydemeter siste dag. 40 km i snitt daglig. Ca. 50% på asfalterte sykkelveier og 50% offroad.

Perfekt aktivitetsferie, ispedd unike opplevelser.

Dag 1: Oslo-Rovereto.

Transfer fra flyplass til hotellet i Rovereto. Besøk i byen og middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Leon D`Oro.

Dag 2: Rovereto 38 km/800m.

På morsomme stier langs åskammene i Rovereto. Gjennom vinmarker, skogsområder og åpent landskap. Deretter oppover til Castel Noarna, et sjarmerende slott fra middelalderen for lunsj og vinsmaking. Middag og natt i Rovereto. Byen kalles provinsen Trentinos hemmelige hovedstad; gamlebyens festningsverk, dens renessanse- og barokkvillaer ble bygget på rikdommen av silkeproduksjonen.  PS. Giovanni lærer gjerne bort triks og trygg MTB sykling for de som ønsker..

Overnatting på Hotel Leon D`Oro.

Dag 3: Rovereto-Torbole-Riva del Garda-Torbole 50 km/500m.

Vi sikter oss inn mot Gardasjøen denne dagen, og på veien er vi innom Costa Violina og Biotopo Lavini.  Båttur før vi tester den nye sykkelruten langs Gardasjøen.  Etterhvert ankommer vi Torbole helt nordøst ved innsjøen.  Byen ligger vakkert til, omkranset av loddrette fjellformasjoner og badestrender. PS.Hvordan få fine bilder fra turen, også kun med mobiltelefonen. Giovanni gir tips og han lager gjerne en digital fotobok fra turen.

Overnatting på Hotel Caravel.

Dag 4: Torbole-Riva-Ponale-Ledro-Torbole 43 km/700m.

Den gamle Ponale-veien blei omgjort til sykkelsti etter byggingen av en tunnel, slik at dette blei en av de beste sykkelveiene i Europa. Her får du storslått utsikt over innsjøen og de omkringliggende fjellene. Vi jobber oss opp til innsjøen Ledro i noen korte, men bratte deler – men det er verdt det! På den vesle innsjøen Ledro får vi se rester av gamle styltehus(Palafitta). Lett lunsj i en tidligere østerriksk festning omgjort til restaurant.

Overnatting på Hotel Caravel.

Dag 5: Torbole-Arco-Pietramurata-Lago Di Cavedine-Toblino-Trento 34 km/500m.

På sykkel langs elva Sarca. Vi gjør et kort besøk i Arco og ved den romerske broen i Ceniga. Videre mellom oliventrær og furutrær til Pietramurata, hvor vi spiser lunsj på en økologisk vingård. Etter å ha rullet langs innsjøen Toblino og dens slott tar vi 30 min transfer til Trento.

Overnatting på Hotel Accademia.

Dag 6: Trento. Fridag eller på sykkel 24 km/500m.

Ta en tur til sentrum av Trento, den elegante historiske byen med koselige gater og hyggelig atmosfære, full av museer og butikker. Så transfer til Folgaria(15 km). På ettermiddagen kan vi slappe av i spa på hotellet, vandre eller bli med på sykkeltur i skogen med vår guide. Før middag; 30 minutter valgfri yoga for syklister.

Overnatting på Club Hotel Alpino.

Dag 7: Folgaia-Forte Dosso Delle Somme-Passo Coe-Forte Campomolon-Folgaria 46 km/1200m.

En ekte terrengsykkel-erfaring; en enestående tur mellom 1200 og 1800 m.o.h. Skoger og enger og spektakulær utsikt til Dolomittene. Vi vil teste lokalprodusert økologisk ost og besøke ruinene av en festning fra første verdenskrig. For hundre år siden tilhørte området Østerrike. I 1919 blei det innlemmet i Italia. Avskjedsmiddag i denne vesle vintersportsbyen.

Overnatting på Club Hotel Alpino.

Dag 8: Folgeria-Oslo

Transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Trentino Mountainbike 18.07-25.07.2019

kr 19 700,-

kr 17 300- uten fly

kr 1 900,-  enkeltromstillegg

kr 1 500,- leie av El-sykke

 • Fly t/r Oslo-Venezia
 • Transfer t/r flyplass
 • 7 overnattinger m/frokost
 • 5 middager m/vin og vann
 • 2 lunsjer m/vin og vann
 • Vinsmaking
 • Olje og ostesmaking
 • Sykler med utstyr
 • Bagasjetransport
 • Vår lokalguide Giovanni

Ikke inkludert

 • Følgebil

Moderat/Kupert løype.

Trentino Mountainbike 18.07-25.07.2019
DY1856 18JUL
OSLO VENEZIA          1040 1320
DY1857 25JUL
VENEZIA OSLO          1400 1640
Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.
Bagasjeregler Norwegian
 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg