Balaton, en herlig oase utenfor Budapest, byr oss sine vintradisjoner og kjente kjøkken. Våre gjestfrie ungarske venner, med Gabor i spissen, fryder seg over å vise deg sitt nabolag. Med Gabors erfaring og ledelse får vi oppleve en frodig natur i sykkelvennlig terreng, bademuligheter, forfriskende vingårdsbesøk og sjarmerende gjestehus. Dette møtet med denne perlen av et område vil overraske og glede deg! 

Dag 2: Fra Veszprem sykler vi i idyllisk landskap langs sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen og Balatonalmadi. Fra utsiktspunktet får vi et godt inntrykk av Sentral Europas største innsjø!

Jeg har aldri opplevd guider som var så opptatt av at vi skulle ha det bra, de sto på hele tiden og ble som kamerater å regne. De var med rette veldig stolte av landet sitt og historien.

Dag 1: Oslo – Budapest

Direktefly Oslo-Budapest. Dere blir møtt av vår samarbeidspartner Gabor. Transfer til Budapest for omvisning, lunsj og vinsmaking. Videre til Veszprem (ca. 2.5 t) en gammel by bygget på fem vulkanske fjellformasjoner.  Vi tar en tur til gamlebyen blant vakre historiske byggverk med maleriske brolagte gater, og til slottet. Her finner vi også Saint Michael-kapellet hvor Ungarns første dronning Gisel ble kronet. Siden har alle Ungarns dronninger blitt kronet her. Dersom det ikke blir tid til en liten guidet tur denne dagen, starter vi med det neste dag. Overnatting og felles middag på hotell som ligger nær slottet og gamlebyen.

Overnatting på Hotel Oliva

 

Dag 2: Veszprem- Balatonfüred 38 km.

Fra Veszprem sykler vi i idyllisk landskap langs sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen og Balatonalmadi. Fra utsiktspunktet får vi et godt inntrykk av Sentral Europas største innsjø. Videre på den gamle romerske veien som går langs innsjøen. Lunsj og vinsmaking i Koloskadalen. Deretter sykler vi videre gjennom landsbyene til vinbyen Balatofüred, som oser av historie og kultur.

Overnatting på Hotel Anna Grand

 

Dag 3: Balatonfüred – Badacsony 50 km.

Flott utsikt over Sentral-Europas største innsjø. Vi sykler vannlangs og har gode bademuligheter hele dagen. Lunsj og vinsmaking i en autentisk, ungarsk vinkjeller før vi ankommer vårt rolig og sjarmerende hotell ved Badacsony-fjellet. Dette er Ungarns eldste og beste vindistrikt.

Overnatting på Hotel Neptun

 

Dag 4: Badacsony – Szentantalfa – Badacsony   30 km.

Vi besøker Szegedy Róza House og museet i Badacsony. Her får vi et inntrykk av hvordan folk levde i gamledager. Videre langs den romerske veien til Szigliget, hvor vi besøker det 250 år gamle vinmuseet og en festning fra det 15. århundre. Deretter gjennom nasjonalpark  til overnattingsstedet.

Overnatting på Hotel Neptun

Dag 5: Badacsony – Szentantalfa – Tòtvàzsony 36 km

Vi sykler i et landskap av utdødde vulkaner i hjertet av nasjonalparken. Bortgjemte veier og små sjarmerende landsbyer som Köveskál, Szentantalfa og Óbudavár. Gjennom vindalen Nivegy, som spilte en viktig rolle for vineksporten i romertiden. Siste etappe er Tòtvàzsony.

Overnatting på Hotel Bakony

 

Dag 6: Tòtvàzsony – Balatonfüred 39 km

Vi sykler mot Tihany hvor vi besøker det 950 år gamle Benediktiner abbediet, bygget på toppen av en utdødd vulkan. Denne kirken har blitt betraktet som det ungarske språkets arnested. Arkeologiske funn i nærheten henter fram historie fra keltiske og romanske bosettinger. Videre til Koczor vinkjeller for vinsmaking og lunsj.

Overnatting på Hotel Anna Grand

 

Dag 7: Balatonfüred – Veszprem 34 km.

Mot Veszprem med muligheter for et forfriskende bad. Vi sykler opp til Balatonalmádi for pikniklunsj og videre til Vödördalen for å ta en siste titt på sjøen før vi snur i retning Veszprém. Muligheter for en rusletur eller litt shopping i byen.

 

Dag 8: Veszprem – Budapest – Oslo

Transfer til flyplassen for avreise til Norge.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 17 400,-

Pris kr 19 900,- med fly og transfer (Så slipper du å tenke på det)

 

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på sjarmerende hoteller med frokost
 • 7 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 6 middager med vin/vann
 • Vinsmaking som i program
 • Vår lokale syklende guide Gabor
 • Følgebil
 • Sykkel m/utstyr/kart/rutebeskrivelse
 • Bagasjetransport

Uten fly kr 17 400,-

Pris kr 19 900,- med fly og transfer

Enkeltromstillegg kr 2 800,-
Elsykkel kr 1 800,-

Enkel løype.

05.09-12.09 2020

DY1550  05SEP  OSLO – BUDAPEST      1225 1445

DY1551  12SEP  BUDAPEST – OSLO      1525 1755

Norwegian
 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.