Dagsprogram

 • Dag 1: Veszprem

  Transfer til Veszprem kan bestilles gjennom Oliven Reiser (ca.2.5 t) Hvis ikke går det tog eller busser fra Budapest til Veszprem.

  Vel fremme i Veszprem anbefaler vi en tur i byen som er bygget på 5 vulkanske fjellformasjoner. Byen har mange vakre historiske byggverk med maleriske brolagte gater og et flott slott. Middag på hotellet. Dere får servert tradisjonell ungarsk mat.

 • Dag 2: Veszprem- Balatonfüred 34 km

  Fra Veszprem sykler dere i idyllisk landskap langs sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen og Balatonalmadi. Fra utsiktspunktet får vi et godt inntrykk av Sentral Europas største innsjø. Denne dagen følger dere sykkelveien som går langs Balatonsjøen. Det blir anledning til å ta forfriskende bad underveis. Videre på den gamle romerske veien til Alsoors og Csopak. Mulig med vinsmaking i Koloskadalen. Deretter til vinbyen Balatonfüred, som oser av historie og kultur. Overnatting og middag på Hotel Anna Grand.

 • Dag 3: Balatonfüred –Tòtvàzsony 32 km

  Frokost på hotellet før dere besøker Tihany halvøya. Her finner dere en vakker gammel kirke og et munkekloster fra 1055 som er svært kjent – flott utsikt over innsjøen. Beste sted for lunsj denne dagen er Koczor vinkjeller, en autentisk ungarks vinkjeller før det blir noe klatring opp til Tòtvàzsony.

 • Dag 4: Tòtvàzsony – Badacsony 49 km

  Dere forlater Tòtvàzsony og sykler i retning Köveskál. På sykkelen videre til Tagyon og Scentantalfa, i sistnevnte finner dere det beste lunsjstedet. Herfra kan dere sykle opp på St Balázs hvor dere kan smake på gode viner i den hyggelig vingården “Gergely Winecellar”. Noen av hans viner kan nå bestilles på Vinmonopolet. Videre til Óbudavár og Mencshely. Dere sykler gjennom tusen år gamle landsbyer og nyter den vakre utsikten over innsjøen, nasjonalparken med det idylliske landskapet og vinområdene.

 • Dag 5: Badacsony – Szligliget – Badacsony 27/43km

  Vi anbefaler besøk på Szegedy Ròza Hus og museet i Badacsony før dere sykler videre. Her får dere innsikt i hvordan folk levde i det 18.århundre. Etter dette sykler dere den romerske veien Szigliget. Her finner dere det 250 år gamle Eszterhàzy vinmuseum hvor det er muligheter for både lunsj og vinsmaking. Her ligger også festningen fra det 15. århundre – absolutt verd et besøk og med nydelig utsikt over området.

 • Dag 6: Badacsony – Balatonfüred 50 km

  Denne dagen går turen først i retning Balatonsjøen,mulig å stoppe for et bad, neste overalt. Denne dagen handler om sykling, solskinn og sjø.

 • Dag 7: Balatonfüred – Veszprem 34 km

  Langs Balatonsjøen i retning Veszprem, også denne dagen er til gode bademuligheter. Dere sykler opp til Balatonalmádi og videre til Vödör dalen for å ta en siste titt på sjøen før dere snur og sykler i retning Veszprém. Avhengig av ankomsttid kan det bli tid til rusletur/shopping når dere er fremme i byen. Middag og overnatting på Hotel i Veszprem.

 • Dag 8: Hjemreise

  Transport tilbake til Budapest kan bestilles gjennom Oliven Reiser.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program.