Har du smakt de solmodne appelsinene fra Valencia? Vår sykkelrute går mellom vinranker og appelsintrær, olivenlunder og mandeltrær, elver og hav, blomsterenger og pinjetrær, modernitet og tradisjoner og sist men ikke minst solen og klimaet!

Du opplever det ekte spanske småbylivet med sine smil, sin stolte historie og ikke minst bordets smakfulle gleder. Når du har smakt på appelsinene, venter mandler, aprikoser, oliven, tapas og vinen.

Guiden var en trivelig og flink historieforteller.

Dag 1: Oslo – Alicante – Biar

Ankomst Alicante og transfer til Biar og behagelige Villa Biar. En hyggelig by med historisk preg, 700 m.o.h, 40 km fra kysten, trange gater og en typisk arabisk byplan fra 700 tallet. Romerne la den ved foten av Sierra de Mariola f. kr. og sendte honningen herfra hjem til Roma i store amforaer. Idag produseres mye olivenolje, samt tekstiler.

Overnatting på Hotel Villa de Biar.

Dag 2: Biar – Bocairent, 46 km

På via verde (ombygde jernbanetraseer) langs elva Vinalopó. I dalen dyrkes et utall typer grønnsaker, samt frukt og vindruer. Et pionerområde hva gjelder avanserte overrislingssystemer. Vi inntar middelalderbyen Bocairent fra åsene rundt og får et klart bilde av et uvanlig variert kulturlandskap. Byen har regionens eldste tyrefekterarena ( 1843), hugget inn  fjellsida, som gamlebyen klorer seg fast i. Grottene her er sjeldne. Vi bor på den gamle jernbanestasjonen her.

Overnatting på Hotel L`Estacio.

Dag 3: Bocairent – Ontinyent, 34 km

Igjen på gamle smalspora jernbanespor som en gang fraktet oliven, epler og fersken for videreforedling og salg. Østover og inn på rolige veier gjennom dalen La Valleta d’Agres. Vi holder oss langs foten av Mariola – fjellkjeden, fortsatt på ca 6-700 m.o.h. Ved bredden av Pou Clar kan vi ta en dukkert. Så videre gjennom vesle Alfafara (arabisk Al-Fawara) til Agres, noen få km lenger øst, for piknik. Romerske mynter og keramikk fra Cesars tid (70 f.kr) på museet her. Så nord-vestover til Ontinyent.

Overnatting på Hotel Kazar.

Dag 4: Ontinyent, 45 km

Ut på landet igjen, nesten fritt for trafikk. Inn i vin- og olivenområder. Kjent for sin rødvin av Monastrell-drua, introdusert av fønikerne i området 500 f.kr. Regionene Valencia og Murcia lager sine beste viner på denne. Dette er som La Riojas tempranillo-drue. Og vi tester-på Heretat de Tavernes; en vakker liten familievingård, hvor vi også inntar lunsjen på adelsgården fra 1667. På hjemveien kan det bades i elva Clariano før vi når hotell Kazar. Vandring i gamle historiske kvartalet før middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Kazar.

Dag 5: Ontinyent – Xátiva, 32 km

Blant mandel-,oliven- og aprikostrær ruller vi videre-stort sett nedover og bortover, mot havet. I Albaida-dalen passerer vi en rekke små landsbyer, på en av dem inntar vi lunsjen. I Albaida-elva kan det bades. Elver, store vannreservoir og supermoderne irrigasjonssystemer farger dette området uvanlig frodig og produktivt. Samtidig oser det av en ekte valenciansk og ujålete atmosfære. Historia sitter tungt i ryggmargen i områdene vi har passert; dalene, fjellpassa og småbyene var de siste som lot seg kue av Francos fascisthær i mars 1939. Det huskes i Xativa, som opplevde sitt valencianske Guernica 12.2.39 da Mussolinis fly bombet byen og jernbanestasjonen. Byen er gamle Saitabi, et romersk municipium fra 200 f. kr. Idag en travel liten handelsby med yrende kafeliv.

Overnatting på Hotel Vernisa.

Dag 6: Xátiva – Cullera, 55 km

Vi sykler fra Xátiva og beveger oss dypere inn i Valencias grønne områder og appelsinlunder. Frodigheten, mangfoldet i kulturlandskapet og fargene er en fryd. På rolige veier, gjennom en Valldignadalen langs en av pilgrimsrutene og dermed også alle klostrene som ligger langs leden. I Simat de la Valldigna tar vi lunsjen ved Cistercienser-klosteret fra 1298, som den gang eide og dyrket hele dalen. Videre gjennom rismarker til Cullera og havet. En liten hyggelig kystby med vakker strand 100 m fra hotellet.

Overnatting på Hotel Cullera Holidays.

Dag 7: Cullera – València, 46 km

Gjennom naturreservatet Albufera som byr på både innsjø, våtmark og et gedigent fugleliv, sanddyner, strender og pinjeskog. Og rismarker! Vi stopper i vesle El Palmar for havlunsj. Eventuelt et bad idet vi sykler langs strendene inn til Valencia. En svært så populær by med sin elegante mix av modernitet og autentisk gammelby. En guidet vandring før middag.

Overnatting på Hotel NH Center.

Dag 8: Alicante – Oslo

Frokost og transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 19 700,-

Kr 17 700,- uten fly

Kr 2 400,- i enkeltromstillegg

Kr 950,- leie av elsykkel

 • Fly t/r Oslo-Alicante
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 netter på hotell med frokost
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 5 middag med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • Guidet tur i Valencia
 • Guider
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr

Ikke inkludert

 • Vi har ikke følgebil på denne turen.
Enkel / moderat løype.

Denne turen bør passe de aller fleste, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist. Ekelte dager har noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.