Skip to main content

Vandretur Amalfikysten

Bli med å vandre på «Gudestien». Kast deg i Middelhavets bølger etter en dag på sjarmerende stier og trapper, pittoreske landsbyer, praktfull natur og piknik i det fri. Vi fyller selvsagt bordet med herligheter fra lokale produsenter. Mozzarella, oliven, tomater, prosciutto, og det nydelige napolitanske brødet. Ja, og vin selvsagt.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Tilbakemelding

Tilbakemeldinger 2023:

Hei,

Dette var en meget vellykket tur. Turleder/guide Heidi er i særklasse. Hyggelig, effektiv, kommuniserer tydelig og enkelt og skaper god stemning. Hun er flink til å improvisere der det er nødvendig, hvilket det sjelden var med den planleggingen som var lagt ned på forhånd. Meget god og trivelig turguide i Ivan. Han ledet oss til fine steder som forutsette meget god lokalkunnskap. Fine og opplevelsesrike turer. Gode måltider. Bra hoteller. Kort sagt: flott tur som ga mersmak.

Beste hilsen

-Kristine & Tore-

 

Transport og fly

09.10.2023     OSL NAP   0700 1015 DY1868
16.10.2023     NAP OSL   1115 1450 DY1869

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo-Napoli
 • 7 netter med frokost på hotell
 • 5 middager med vin/vann
 • 6 pikniker/lunsjer med vin/vann
 • Engelsktalende/ norsktalende Oliven vandreguide
 • Kart
 • Inngang og guide Pompei
 • Båtbilletter til Capri
 • Diverse transfer med offentlig og privat buss

 

Enkeltromstillegg kr 7 900,-

Dagsprogram

 • I dette dramatiske og vakre landskapet vokser vindruene seg modne. Amalfi, Capri, Pompei og Sorrento venter spent på deg.

 • Dag 1: Amalfi

  Byen ligger vakkert til ved kysten. Amalfis sentrale Piazza del Duomo er en populær plass, og fører videre til smale smug og bratte trapper innover og oppover i byen, hvor det er en fryd å gå på oppdagelsesferd. Her finner du butikker, kafeer, barer og restauranter. Middag på restaurant.

 • Dag 2: Amalfi – Ravello – Atrani – Amalfi 10km

  Første dag starter vi med en vandretur til Ravello. Etterhvert som vi stiger opp fra Amalfi blir vi belønnet med flott utsikt over Salernogulfen og Cilentofjellet. Lunsj i Ravello og litt tid på egen hånd til å oppleve denne sjarmerende, lille landsbyen. Man kan også besøke Villa Cimbrone hvor Wagner hentet inspirasjon fra. Deretter vandrer vi videre til Atrani og tilbake til Amalfi. Muligheter for et bad her om noen ønsker det. Felles middag på restaurant om kvelden.

  5 timer, 400 m opp/ned

  Mange trapper denne dagen

 • Dag 3: Amalfi – San Lazzaro – Pogerola – Amalfi 13 km

  Transfer med buss til San Lazzaro. Vi går langs gamle eselsveier i fjellene, via papirmølledalen gjennom den sjarmerende lille landsbyen Pogerola. Herfra er det fantastisk utsikt over Napoligulfen. Videre ned til Amalfi. Middag på egen hånd denne kvelden.

  5 timer, 200 m opp/ 800m ned; trapper fra Pogerola til Amalfi på ettermiddagen

 • Dag 4: Amalfi – ”Gudestien” Agerola – Positano – Sorrento, 10 km

  Transfer til Agerola. I dag skal vi vandre mellom ”havet og himmelen” som italienerne uttrykker det, på stien som ikke uten grunn kalles Gudestien. Praktfull utsikt over havet og øya Capri. Piknik underveis før vi starter nedstigning på over tusen trappetrinn til vakre vakre og fargerike Positano. Vi avslutter med en rusletur i byen, her er det også muligheter for et bad i sjøen om noen ønsker det. Transfer til Sorrento som ligger ytterst på odden mot Capri sør i Napolibukta og er kjent for sin rike historie og fantastiske utsikt. Byen består av en øvre by og en nedre by, den øvre delen ligger på et platå med vakker utsikt, den nedre delen, opprinnelig en gammel fiskerlandsby har sjarmerende gater og smale smug med barer, restauranter og kafeer. Her ligger også de eldste kirkene. Vi skal bo i Sorrento de siste 4 dagene av turen. Middag på restaurant i byen.

  4 timer, 100 m opp/ 700m ned, trapper fra Montepertuso til Positano på ettermiddagen

 • Dag 5: Sorrento – Capri – Sorrento 8-10 km

  Båttur til Capri for vandring på denne sjarmerende øya med sin slående vakre natur, klare sjøgrønne hav og fine strender, absolutt verdt et besøk! Vi vandrer på naturskjønne veier opp til den borgen Villa Jovis. Flott utsikt til Napoli og Vesuv. Pizzalunsj underveis og båt tilbake til Sorrento på ettermiddagen. Middag på restaurant om kvelden.

  4 timer, 500m opp/ned

 • Dag 6: Sorrento – Castellamare di Stabia – Sorrento

  I dag tar vi buss til Monte Faito. Vi vandrer til Monte San Michele, det høyeste punktet i Lattarifjellene med eventyrlig utsikt. Deretter buss tilbake til Sorrento. Dersom overskyet og dårlig sikt, blir det vandring på Sorrentohalvøya. Middag på egen hånd.

  4 timer, 300 m opp/ned.

 • Dag 7: Sorrento – Pompei – Sorrento ca 3 km

  Tog til Pompei, oldtidsbyen som ble fullstendig begravd i aske under Vesuvs utbrudd i 79 e.Kr. Dette førte imidlertid ikke til at byen ble ødelagt, men bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket. Guidet omvisning i de unike, historiske områdene. Lunsj på restaurant og tog tilbake til Sorrento. Avskjedsmiddag i Sorrento.

 • Dag 8: Sorrento

  Avreise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2024

11/10ItaliaAmalfikysten vandretur 11.10-18.10.2024Mer enn 831 700,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien