Har du drømt om å vandre mellom vinrankene i Barolo? Oppdag hvorfor verdensberømte sjokoladeprodusenter foretrekker hasselnøtter fra Piemonte, og hvorfor vinkjennere faller for disse utsøkte vinene. Smak på dem med lokale spesialiteter fra lidenskapelige produsenter av utsøkt ost og den italienske stoltheten prosciutto. Smører vi vel tykt på? Nei, Piemonte fortjener det. Og det gjør du også.

Finn ut hvorfor verdensberømte Ferrero sjokoladeprodusent har lagt sin elsk på hasselnøtter fra Piemonte.

Dag 1: Oslo – Milano -Alba

Ankomst Milano og transfer til Alba for middag og overnatting.

Overnatting på Hotel Savona

Dag 2: Alba – Barbaresco – Alba, 11 km

Transfer til Barbaresco for vandring i området. Her får vi innføring i vindruas liv og får smake noen av de lokale varene. I dag betegnes Barolovinen som Piemontes konge og Barbaresco som dronningen. Lunsj på vingård. Deretter buss tilbake til Alba og middag på egen hånd.

Overnatting på Hotel Savona

Dag 3: Alba – Barolo – Dogliani, 12 km

Vi starter dagen med å vandre mot Montforte. Pikniklunsj i Perno og videre Bussia di Monforte – Barolos beste vingårdsområder. Vi returnerer til Barolo og besøker «Cantina Brezza», vertens vinkjeller, en av de mest rennomerte i Barolo. Deretter transfer til Dogliani for middag og overnatting.

Overnatting på Hotel Tenuta Larenzania

Dag 4: Dogliani – Roero – Cravanzana, 11 km

Transfer til Roero og vandring i området. Her finner vi en ny type drue og vin – Arneis. Vi krysser elva Tanaro. Pikniklunsj underveis før bussen tar oss videre til Cravanzana for middag og overnatting.

Overnatting på Agriturismo Cascina Prato

Dag 5: Cravanzana – Bergolo, 10 km

Flatt og lett terreng fra Cravanzana. Vi stopper på gården Cascina Barroero, hvor de dyrker hasselnøtter. Guidet omvisning. Videre til landsbyen Cortemilia og lunsj på egenhånd. Deretter transfer til Bergolo hvor vi besøker kapellet San Sebastiano. Middag og overnatting i Bergolo.

Overnatting på Agriturismo Il Bunet

Dag 6: Bergolo – Prunetto – Locanda del Borgo, 9 km

Opp og ned gjennom dalene til Prunetto. Vi besøker kirken Santa Maria del Carmine med sin vakre park. Lunsj på en typisk «Trattoria» før vi vandrer videre gjennom  gammel skog til  Locanda del Borgo for middag og overnatting.

Overnatting på Locanda del Borgo

Dag 7: Locanda del Borgo – Prunetto – Monesiglio – Cortemilia, 6 km

Vi vandrer til Monesiglio. Underveis besøker vi CORA familien, en gammel berømt geiteost produsent. Lunsj her med hjemmelaget ost og lokal vin. Busstransfer videre til Cortemilia for middag og overnatting.

Overnatting på Castel S Martino

Dag 8: Cortemilia – Milano – Oslo

Transfer til flyplassen for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris kr 17 700,-
Uten fly kr 15 500,-

Enkeltromstillegg kr 2 000,-

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise.

  • Fly t/r Oslo–Milano,
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger m/frokost på hotell/agriturisme
  • 6 middager med vin/vann
  • 4 lunsj/piknik med vin/vann
  • Vinsmaking Barolo
  • Bagasjetransport
  • Guide

Enkel/Moderat

Vi flyr tur/retur med SAS
SK4719 20SEP  OSLO – MILANO                1450  1730
SK4718 27SEP  MILANO – OSLO                1815  2050

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Bagasjeregler SAS:     
  • 1 Bagasje à 23 kg
  • 1 håndbagasje à 8kg