Vandretur i Alpujarra, en region med fjellandsbyer helt sør i Sierra Nevada. Her finner dere rolige daler og lange dype kløfter. Gårdene her har hele året god tilgang på vann på grunn av snøen som smelter i fjellene, noe som gir området et inntrykk av å være en høytliggende oase.

Et lite paradis med er rikt dyre- og planteliv og et perfekt sted for vandring. Kulturelt sett er området også svært interessant. De rundt 50 landsbyene var det siste trygge tilfluktstedet til de spanske muslimene og dere kan fremdeles oppleve tradisjonell arkitektur, som hos Berber-stammene i Nord Afrika.

Dag 1: Ankomst Granada

Ankomst til den historiske delen av Granada. På hotellet finner dere kart, rutebeskrivelse og informasjon om Granada. Prøv gjerne litt tapas og kanskje tradisjonell flamenco på kvelden.

Dag 2: Granada – Mecina

Besøk Alhambra. (Billetter må bestilles på forhånd. www.ticketmaster.es) På ettermiddagen tar dere lokalbussen (de er moderne og komfortable) til Pitres. Bussen går kl. 16.30 og koster ca 8Euro. Turen tar rundt 3 timer, tid å nyte landskapet som forandrer seg i det du forlater Granada og beveger deg oppover mot fjellene. Disse fjellene var det siste skansen til maurerne. Fra Pitres kan du ta microbus/taxi til Mecina, hvor dere vil overnatte på et hotell med svømmebasseng. Finnes noen barer og restauranter i nærheten for middag.

Dag 3: Mecina – rundtur, 12km

Etter frokost går turen over elven Trevelez. Nyt synet av de hvite byene Taha de Pitres. Tilbaketuren går gjennom byene Fondales, Mecina og Ferreirola, prøv gjerne et naturlig spa i vannkildene. (Mulighet for en kortere tur på ca. 3 timer til Capileira , Pampanaeira eller Bubion, alle sjarmerende små landsbyer beliggende i Poqueiradalen.

Dag 4: Mecina – Trevelez, 16km (1000 opp/700ned)

I dag går dere til neste by Trevelez, gjennom eikeskog hvor det dufter av timian, oregano og lavendel. Trevelez ligger ved foten av Mulhacén og er den høyest beliggende landsby i Spania (1478moh) Byen er kjent for sin gode skinke. (jamon Serrano)

Dag 5: Trevelez – Berchules, 14km (680 opp/1000ned)

Frokost på hotellet. Før du, rolig og sikkert, klatrer høyere og høyere. Helt opp til turens høyeste punkt som ligger på 2000moh. En fantastisk utsikt er belønningen, før du vandrer til den neste landsbyen Berchules.

Dag 6: Berchules – Yegen, 13km (700 opp)

Du følger GR7 stien til Mecina, hvor du krysser den grønne kløfta på en gammel sti. I Mecina kan du nyte godt drikke og noe å spise før du fortsetter på stien til Montenegro og Yegen. Forbi den lille landsbyen El Golco og til Yegen. Du vil oppleve store endringer i landskapet.

Dag 7: Yegen – rundtur, 6-8km

I dag kan du velge mellom to turer. Ta gjerne begge om energien er tilstede.

1: «Walk of the health»

En tur på 4 kilometer opp til Fountain of the Health og tilbake igjen til Yegen via en vakker dal omkranset av vakre kastanjetrær.

2: «Brenan Trail»

En enkel tur på ca. 1,5 time og favoritt turen til den berømte engelske forfatteren Gerald Brenan. Dere vandrer mellom oliven- og mandeltrær. Besøk det gamle fortet Penon del Fuerte, nyt utsikten over det måneliknende landskapet og returner til Yegen på en gammel sti.

Dag 8: Yegen – Granada

Retur til Granada med buss enten tidlig morgen, kl. 06.05 eller tidlig ettermiddag kl. 15.20. Turen tilbake tar ca 3 timer. Fra Granada er det enkelt å reise videre til Malaga for hjemreisen.

Muligheter til å forlenge oppholdet i Granada eller på en deilig strand.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 7 400,- pr person i dobbeltrom

Kr 1 800,- i enkeltromstillegg

Kr 800,- høysesongstillegg 03.04-12.04.2020

Turen kan gjerne forlenges med ekstra netter i vakre Granada. Ta kontakt for pris.

  • 7 overnattinger på små, hyggelige hotell med frokost
  • Bagasjetransport
  • Rutebeskrivelse og kart
  • Informasjon om området dere vandrer i

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer

Moderat til kupert.

Turen passer for dere som er vant til å ferdes ute i terrenget. Det er mellom 3 – 6 timers vandring pr dag og høydemeter på melleom 350-1000.

Både Norwegian og SAS har flere flyruter til Malaga.

Fra flyplassen i Malaga går det både metro, bus og taxi. Fra Malaga kan dere enkelt ta buss videre til Granada.

Se www.alsa.es for tidtabell.