Et streif av storbyene Hanoi, Saigon og Phnom Penh, samt det unike tempelområdet Angkor Wat og den tilhørende hyggelige byen Siem Reap.  Vi sykler ute på landsbygda i Vietnam og Kambodsja og møter gjestfrie, vennlige mennesker. Vi kjenner på dagliglivet til disse hardt prøvede folkene, opplever kulturforskjeller og får et innblikk i landenes sjel og historie.

Båtturene i Tam Coc, Mekongdeltaet og opp Mekongfloden til Phnom Penh krydrer sykkelturen med interessante opplevelser. Vi håper du reiser hjem igjen med nye refleksjoner, økt visdom og opplevelsen av en – på alle måter – innholdsrik tur. 

Dette er en tur som innholder det meste. Helt fantastisk opplegg og topp guider som hadde evnen til å finne på opplevelser som hele tiden krydret turopplevelsene.

Dag 1: Oslo – Hanoi

Avreise fra Oslo med mellomlanding og ankomst Hanoi dagen etter.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ankomst Hanoi hvor vi ønskes velkommen av vår lokale guide. Guidet gåtur i den gamle delen av Hanoi. Vi snirkler oss forbi pikante fortauskafeer, får innblikk i hektisk storbyliv, vietnamesisk dagligliv og lokale trafikkregler. Ekte vietnamesisk velkomstmiddag på restaurant.

Overnatting på Chalcedony Hotel

Dag 3:Red River Delta – Hanoi ca 45km

Vi forlater Hanoi for 1,5 times kjøretur til Bac Ninh, hjembyen til den berømte folkemusikken Quan Ho, som har blitt sunget av lokalbefolkningen i nærmere tusen år. Vi sykler gjennom rismarkene og lokale landsbyer. Første stopp er Tho Ha, en av de få tradisjonelle landsbyene i Vietnam som fortsatt er godt bevart. Vi besøker en familie og opplever litt av deres hverdag. Får en liten innføring i den lokale folkemusikken, smaker lokal vin og opplever tradisjonell folkemusikk Quan Ho. Vi fortsetter sykkelturen og krysser elven med lokal båt. Piknik på veien. Mer sykling på den vietnamesiske landsbygda før vi møter bussen som tar oss med tilbake til hotellet.

Overnatting på Chalcedony Hotel

Dag 4: Hanoi – Ninh Binh 54km

Idag kjører vi sørover til broen Doan Vy i Ninh Binh, hvor vi sykler gjennom det fantastiske landskapet i Van Long-reservatet. Man får virkelig oppleve naturen i Vietnam. Lett lunsj på vei til landsbyen Kenh Ga, og herfra til bredden av en liten elv, hvor vi får oppleve tradisjonelt landsbyliv i Vietnam. Buss til hotellet i Ninh Binh.  Overnatting på Ninh Binh Legend Hotel

Dag 5: Ninh Binh – Hanoi 40km

Etter frokost sykler vi gjennom lokale landsbyer og gårder til Hoa Lu, Vietnams hovedstad før den ble flyttet til Hanoi i 1010. Her besøker vi tempelet til de to konger. Videre sykler vi til Tam Coc som betyr ”tre grotter” .Området kalles ”Halong Bay på land”.Lunsj på en lokal restaurant og transfer videre til Cãu Khuãt. Mer sykling på diker i spennende omgivelser.

Overnatting på Chalcedony Hotel

Dag 6: Hanoi – Ho Chi Minh (Saigon) (Sykkelfri dag)

Morgenflyet til Ho Chi Minh City. Lunsj ved ankomst. Innsjekking på hotellet og tid til å nyte det pulserende livet i Ho Chi Minh City eller Saigon som mange lokale fortsatt kaller byen. Vi besøker Notre Dame-katedralen, det gamle postkontoret og krigsminnemuseet, som viser kolonitiden. Ettermiddagen fri til å utforske Saigon på egenhånd.

Overnatting på Northern Hotel

Dag 7: Ho Chi Minh (Saigon) (Sykkelfri dag)

Etter frokost tar bussen oss til de berømte Cu Chi-tunnellene. Et fascinerende nettverk av underjordiske tunneller som den vietnamesiske frigjøringsfronten FNL benyttet til å kjempe mot amerikanerne under Vietnamkrigen. Resten av dagen på egenhånd.

Overnatting på Northern Hotel

Dag 8: Saigon – Can Tho 49km

Bussen tar oss til Xa Vinh Kim.  På sykkel langs smale landsbyveier hvor vi kommer tett innpå det fascinerende landskapet og folkelivet på Mekongdeltaet – veldig forskjellig fra det vi opplevde på sykkelturene i Nord-Vietnam.  Vi stopper i nærheten av Cai Lay, hvor det blir pikniklunsj på lokal kafe.  Deretter på sykkelen et par timer gjennom rismarker og mange avsidesliggende landsbyer til Cai Be ved elven.  Busstransfer til Can Tho.  Vi går fra hotellet til en lokal restaurant på kvelden.  Etter middagen kan de som ønsker ta en tur langs byhavnen.

Overnatting på Kim Tho Hotel

Dag 9: Can Tho – Chau Doc 33km

Vi spaserer til elven hvor vi går ombord i en liten båt som tar oss med til Cai Rangs flytende marked og landsby. Sykling videre på landsbygda hvor vi nyter det vakre deltalandskapet. Pikniklunsj underveis. Transfer til Chau Doc.

Overnatting på Victoria Chau Doc Hotel

Dag 10: Chau Doc – Phnom Penh (Sykkelfri dag)

Etter tidlig frokost går vi ombord i en hurtigbåt for en behagelig og interessant tur til Pnom Penh. Vi ankommer Pnom Penh etter ca. 5 timer på Mekongdeltaet. Lunsj ved ankomst Phonm Penh. Etter lunsj besøker vi Toul Sleng Prison museum. Det er et dystert vitnesbyrd om Kambodsjas blodige år under Pol Pot(1975-1979). Vi prøver også å rekke et besøk i Kongepalasset og Sølvpagodaen.

Overnatting på Ohana Hotel

Dag 11: Phnom Penh til Siem Reap

Turen går til Siem Reap. Avhengig av årstid går dette med buss eller båt. Stopp i «edderkoppbyen» hvor det finnes svært interessante ting på menyen. Etter innsjekk på hotellet, mulighet for spasertur i Siem Reap. Besøker byens livlige markeder samt en pagode.

Overnatting på Tara Angkor Hotel

Dag 12: Siem Reap 37km

I dag sykler vi til det arkeologiske området og besøker Angkor Wat, det mest berømte tempelet på Angkor sletten. Videre til Bayontempelet og Ta Prom tempelet, gjennom lokale landsbyer før lunsj på lokal restuarant. På ettermiddagen besøker vi Neak Pean, en kilde bygget i midten av et basseng, som forestiller en paradisisk innsjø i Himalaya. Vi besøker den nordre porten til Angkor Thom, Elephant Terrance og Bayon tempel, kjent for sine 54 tårn dekorert med 200 smilende ansikt.

Overnatting på Tara Angkor Hotel

Dag 13: Siem Reap 20, 40 eller 57km

Frokost på hotellet før vi sykler vekk fra turistområdene rundt Siem Reap. På avsides veier til det gjemte og mosedekte tempelet Beng Mealea som ble bygget tidlig på 1200 tallet. Lunsj på campen til et utviklingsprosjekt i området. Transfer tilbake til Siem Reap. Tid på egenhånd før vi spiser avskjedsmiddag på hotellet.

Overnatting på Tara Angkor Hotel

Dag 14: Siem Reap – Bangkok

Tid på egenhånd før transfer til Siem Reap flyplass for avreise.

Dag 15: Ankomst Oslo

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris inkludert fly og transfer fra kr 35 900,- 

 

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Hanoi/Siem Reap-Oslo
 • Flyskatt
 • 12 overnattinger på gode hotell
 • Godt og vel halvpensjon
 • Syklende Olivenguide og engelsktalende vietnamesisk sykkelguide
 • Følgebil med sjåfør
 • En innenriks flygning
 • All transfer
 • 3 båtturer
 • Mekongcruise til Phnom Penh
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Gode sykler

Pris for 29.10-12.11 og 16.11-30.11  Kr 35 900,-

Tillegg for enkeltrom kr. 4 900,-

 

 

 

Prisen inkluderer
 • Fly t/r Oslo-Hanoi/Siem Reap-Oslo
 • Flyskatt
 • 12 overnattinger på gode hotell
 • Godt og vel halvpensjon
 • Syklende Olivenguide og engelsktalende vietnamesisk sykkelguide
 • Følgebil med sjåfør
 • En innenriks flygning
 • All transfer
 • 3 båtturer
 • Mekongcruise til Phnom Penh
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Gode sykler
Ikke inkludert
 • Hjelm.
 • Drikke til maten.
 • Visum til Kambodsja. Vår samarbeidspartner ordner visum til Kambodsja som koster USD 30,-.
 • Tips

Enkel løype.

Egil Heggen

Har bakgrunn som samfunnsinteressert journalist og jobbet tidligere som økonomisk journalist i avisen Valdres. Egil møter andre kulturer med åpent sinn og liker å “backe opp” din reiseglede. Han omtales som en positiv og sosial person. Snakker spansk og engelsk.

Forbehold om endring av guide.

Vietnam og Kambodsja februar 2019 med Egil Heggen

Hei.

Vi er nå kommet hjem etter en fantastisk sykkelferie. Opplegget var veldig flott med mange overraskelser underveis. Fantastisk landskap og mye kultur og historie, gjør dette til meningsfulle og opplevelsesrike turer. Reiseleder var utrolig flink og fikk alle til å føle seg ivaretatt. Han ordnet opp hvis det var noe, og vår vietnamesiske guide Long, gjorde også en fantastisk jobb. Alt var ordnet med og ingenting overlatt til tilfeldighetene.

For oss seks som dro videre tilbake til Vietnam, Sunny Beach Hotel, Mui Ne, var dette helt topp. Transport hentet oss som bestilt på hotellet og kjørte oss til flyplassen. Da vi landet i Saigon var det ingen problem å finne vår taxi der som fraktet oss til bestemmelsesstedet. Nydelig hotell med hage og alle fasiliteter, god mat og deilig badevann. Hjemreisedagen ble vi hentet til avtalt tid og vi kom oss vel hjem til Norge med kofferten full av masse minnerike opplevelser.

Dette var vår femte langdistansetur med Olivenreiser. Vi er veldig fornøyd med turene og opplegget. Ønsker oss en ny tur neste år og er nyskjerrig på turen til Argentina og Uruguay.

Takk for denne gang!

MVH

Karin Fjeld og Svein Terje Halvorsen