Der Europa møter Asia finner vi det lille vakre landet Georgia. De ruvende, snøkledde Kaukasus-fjellene på grensen mot Russland i nord, Svartehavet i nordvest, Tyrkia, Armenia, Aserbajdsjan i sør og sørøst – i sin tid en svært strategisk beliggenhet langs den historiske Silkeveien. Det har gått over 100 år siden forfatteren Knut Hamsun reiste rundt i Georgia og opplevelsene hans endte opp i boka «I Æventyrland» (1903). Dette er landet hvor Stalin ble født og vokste opp, men hvor motorveien inn til hovedstaden heter George Bush Avenue. Georgia har funnet seg selv – midt i skjæringspunktet mellom tradisjon og modernitet…

"Så er vi snart ute av dette land. Men jeg vil altid længes tilbake hertil." Knut Hamsun ble, bokstavelig talt, bergtatt av Georgia. Så begeistret var han, at han skråsikkert uttalte at selveste Gud måtte bo et sted i de georgianske fjellene.

Georgia er et spennende land der severdighetene står i kø, både når det gjelder natur og kultur. Når vi i tillegg hadde en så god guide, ble det full uttelling.

Vår tur til Georgia

Verdt å vite
Georgia
Der Europa møter Asia finner vi det lille vakre landet Georgia, en spennende destinasjon for den eventyrlystne.

Hovedstad: Tbilisi
Språk: Georgisk
Valuta: Lari (GEL)
Kredittkort: De fleste internasjonale kredittkort
Innbyggertall: ca. 3,7 mill
Visum: Nei
Vaksine: Sjekk med ditt lokale vaksinekontor
Vann: Flaskevann anbefales
Religion: Georgisk-ortodokse
Strøm: 220 V – adapter ikke nødvendig
Lokal tid: + 2 timer (sommertid) + 3 timer (vintertid)