Kom og kjenn på den behagelig pulsen i dette vakre landet. Det tsjekkiske hjertet slår for kulturen, med alt fra Kafka og Dvorac til et rikt kunst og teaterliv. Det slår for den spennende historien, både fjern og nær. Og ikke minst for mat- og drikkekulturen. Det finnes knapt noe folk som legger så mye stolthet i ølet sitt som tsjekkerne. I tillegg har de et lang og rik vintradisjon, noe ukjent for oss nordmenn, men det skyldes alle de små, lidenskapelige produsentene som ikke produserer store nok volum for vårt Vinmonopol. Små skatter, med andre ord.

Etter vår mening er Praha en av Europas vakreste hovedsteder, men dette landet er så mye, mye mer… Ikke minst gjør helt utrolige tilrettelagte sykkelveier dette til en av kontinentets beste steder for sykkelferie.

Hvis du fortsatt tror at Praha og Tsjekkia er grått og trist, har du en svært hyggelig overraskelse i vente.

Tsjekkia er en av mine store favoritter. Ikke minst på grunn av det vennlige folket. Ja, og for det utrolig gode tsjekkiske ølet. Jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier at jeg har besøkt Praha 17 ganger, og teltet meg gjennom det meste av landet.

Thomas K. Solbakken
Daglig leder i Oliven reiser

«Poslední pivo» – betyr «en siste øl». Kjent for å bli sagt flere ganger i løpet av kvelden…

Vår tur til Tsjekkia

Verdt å vite
Praha til Pilsen- Nyhet!
Gjennom et vakkert landskap tar vi oss på to hjul fra fascinerende Praha til legendariske Pilsen, og besøker ikke mindre enn 15 bryggerier på 5 dager!

Hovedstad: Praha
Språk: Tsjekkisk
Valuta: Koruna
Kredittkort: De fleste internasjonale kredittkort
Innbyggertall: ca. 10,6 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Kristendom
Strøm: 230 V

Historietime med vår briljante Helge:

Tsjekkia er et forholdsvis nytt land, som oppsto etter at Tsjekkoslovakia ble splittet i 1993. Men området har vært bebodd i minst 6000 år. Den keltiske stammen boii slo seg ned her ca 300 f.Kr. Den andre store landsdelen er Morovia, og disse to har sørget for en komplisert tsjekkisk historie. Den første tsjekkiske eller bohemiske staten oppsto på 900-tallet, og på 1500-tallet ble landet en del av det Østerriske riket, og senere Østerrike-Ungarn. Selvstendigheten kom etter 1.verdenskrig, men landet ble styrt av kommunister fra 1949 og invadert av Sovjetiske styrker i 1968.

Har vi fortalt at Helge marsjerte i Prahas gater med Vaclav Havel i de berømte dagene i 1989?