Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Roma – Italia

Firmatur til Roma

“Den evige stad” har historiske områder og severdigheter som vi kan følge mer enn 2000 år tilbake i tid. Anledning til å utforske “alt vi bør se”, fra Colosseum til Spansketrappen og Trevifontenen, til Pantheon og Peterskirken. på sykkel gjennom bilfrie områder i det antikke og middelalderske Roma. Ut i parkene, langs de fabelaktige akveduktene, på legendariske Via Appia hvor du sykler på samme steinsetting som romerske keisere og apostler har vandret. Roma på sykkel er en opplevelse og anbefales på det varmeste!

Programmet kan endres etter ønske og turen kan også arrangeres uten sykkel.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Roma

Transfer til en vingård i Frascati eller til Cantina Villafranca for vinsmaking og vingårdslunsj (ikke inkludert). Transfer videre til hotellet i Roma. Velkomstmiddag på restaurant i gåavstand til hotellet.

Dag 2: På sykkel i Roma ca. 40 km

Sykkelturen starter i Borghese-parken hvor vi finner sykkelstien som fører ned til Tiberelven. Snart ser vi Engelsborgen og Peterskirken og fortsetter langs elven forbi den maleriske Tiber-øya og videre til det gamle arbeiderkvarteret Testaccio. Tilbake på østsiden av Tiberen og deretter opp på Aventinerhøyden og ned langs Circus Maximus. Vi ruller ut av en av byportene og videre til den store Caffarella-parken, med sitt typiske romerske Campagna-landskap. Lunsj på restaurant før vi fortsetter tilbake til sentrum av Roma lang sykkelstien, forbi Caracalla-termene og gjennom det pittoreske Trastevere opp til Vatikanet. Tid til et besøk i Peterskirken før vi setter kursen mot hotellet. På veien sykler vi forbi noen av de mest kjente gatene og plassene på Mars-marken, som var selve bykjernen fra Middelalderen og utover. Her er Via Giulia, Piazza Navona, Pantheon, Via del Corso, Fontana di Trevi og Spansketrappen. Middag på restaurant i Roma.

Dag 3: Roma – Via Appia Antica – Roma ca. 35 km

Frokost på hotellet før vi starter turen på den unike romerske veien Via Appia, som ble komplett restaurert og tilbakeført til sitt opprinnelige utseende for noen år siden. Fra hotellet til Colosseum og videre ut gjennom byporten Porta San Sebastiano og ut på Via Appia på gamle brostein, mellom gamle graver og cypresser. I den kjente Akvedukt-parken finner vi de flottekonstruksjonene som har vært motivet i så mange malerier fra den romerske Campagna. Tilbake til den største av alle byportene, Porta Maggiore og videre forbi kirken Santa Croce in Gerusalemme og ned noen typiske smågater til strøket bak Colosseum. Vi spiser lunsj på Celio-høyden, før vi sykler innom alle de kjente stedene vi ikke fikk sett i går: Parken Colle Oppio, det enorme presidentpalasset på Quirinale-høyden, den betagende utsikten fra Monte Pincio og Piazza del Popolo. Tilbake til hotellet før vi spiser middag på restaurant i Roma.

Alternativ Dag 3:

Guidet tur i Roma med lunsj og tid på egen hånd frem til middag på restaurant

Dag 4: Avreise Roma 

Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for hjemreise.

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

Fra 14 personer: kr 8 900,- pr person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: kr 1 000,-

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter og menyer.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer t/r flyplassen i Roma
  • 3 netter på hotell Mediterraneo eller tilsvarende m/frokost
  • 2 lunsjer m/vin og vann
  • 3 middager m/ vin og vann
  • Sykkel med hjelm og sideveske
  • Olivenguide

Ikke inkludert

  • Flyreisen
  • Vingårdsbesøk

 

Programmet kan endres etter ønske og turen kan også arrangeres uten sykkel.

HELÅRSTURKALENDER
Kart