Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Roma – Lazio

Sykkeltur i Italia; Roma-Lazio

En sykkelferie med uvanlig variasjon og interessante steder. Vi starter i kystbyen Sperlonga, 2 timer sør fra Roma. På veien tilbake mot Roma vil vi oppleve alt fra hyggelige strender og autentiske kystbyer til landsbygda med vingårdslunsjer og gode overnattingssteder. Og ikke minst den antikke romerske historia langs veien. Samt et variert program i Roma, med vandringer og trafikkfri sykkeldag i parker og langs elva Tevere.

Transfer sørover mot Sperlonga og dens lune, gamle gater og torv oppe på høyden over havet. Her har vi ettermiddagen til disposisjon samt felles middag på kvelden. Vi fortsetter langs Lazios fineste kyst-strekning til Terracina, en levende kystby med vakre strender som oser av italiensk sjarm.

Videre sykler vi mot det uvanlig fruktbare slettelandet mellom havet og fjellet som tidligere var et ubebodd malariabefengt sumpområde. I dag blant annet Italias Mozzarella-område nr 1 med beitende bøffelflokker. Dagen ender i den idylliske klippebyen Sermoneta, hvor vi bor i en gammel restaurert festning fra 1200 tallet.

Fjerde sykkeldag mot Castel Gandolfo, byen som blant annet har vært sommerresidens til paven i mange hundre år. Det blir både vinsmaking og lunsj på en lokal vingård langs veien. Vi bor på vakre Hotel Castelvecchio med utsikt over innsjøen Castel Gandolfo.Vi sykler mot Roma og tar sykkeldag ut på underfundige Via Appia. 2300 år gammel romersk vei som er en severdighet i seg selv. De 3 siste overnattingene har vi på hotell Genova i Roma. Den første hele dagen i Roma utforsker vi byen til fots og opplever kultur og mat på sitt aller beste. Dagen derpå  avsluttes med heldags sykkeltur langs elva Tevere, gjennom Akvedukteparken og privat terrassepiknik hos Diana. Avslutningsmiddag på Nana nær Trevifontenen.

 

Programmet dag for dag

Turen er snudd i forhold til Oliven-katalogen 2018. Det vil si at vi begynner i Sperlonga og ender opp i Roma.

Dag 1: Oslo – Roma – Sperlonga

Ankomst Roma og transfer ca 2 timer til Sperlonga. Flotte strender og sjarmerende hvitkalka by på en liten høyde. Felles fiskemiddag på restaurant Tramontos havterrasse.

Overnatting på hotell Virgilio.

Dag 2: Sperlonga – Terracina, 30 km.

Dagens etappe begynner i Sperlonga, nordover langs kysten. Mulighet for en dukkert før lunsj i Terracina, på Cooperativa Pescatori Terracina. Blodfersk sjømat rett fra båten. Ettermiddagen blir tilbragt i byen/på stranda, det opprinnelige sentrum er rik på historie og arkitektur. Deler av Via Appias 2.300 gamle marmorfortau kan du følge inn i gamlebyen. Vi avslutter kvelden med fellesmiddag.

Overnatting på Hotel Torre Del Sole.

Dag 3: Terracina – Sermoneta, 59 km.

Vi forlater kysten og sykler innover i landet. Gjennom Mussolinis Latina-prosjekt; å omgjøre et sumpområde til en gedigen grønnsakhage. Forbi bøffelbeiter og mozzarella-produsenter, for å ende opp på Oasi San Valentino hvor vi nyter dagens piknik og lokale produkter. Så langs de loddrette fjellene og opp til den spektakulære klippebyen Sermoneta, hvor vi bor vakkert til i hotellet som er restaurert inn i en festning fra 1200-tallet. Middag på Il Castello.

Overnatting på Hotel Principe Serrone.

Dag 4: Sermoneta – Castel Gandolfo, 37 km. 

Vi ruller ned fra Sermoneta, ut på bygda langs rolige smale asfaltveier og et svært variert kulturlandskap. På veien blir det deilig lunsj og vinsmaking på  vingården Cincinnato i Cori. Den nyter vi ute på terrassen. Videre på lite trafikkerte veier gjennom fruktbart sletteland, hvor du bl.a. passerer Europas kiwi-land. Transfer fra Castro Ginnetti til Castel Gandolfo (ca 25 km). Castel Gandolfo er en sjarmerende by som er mest kjent for å ha vært pavenes sommerresidens de siste 420 årene. Middag på hotellterrassen med strålende utsikt over dalstrøka før den evige stad. Overnatting på hotell Castelvecchio.

Overnatting på Hotel Castelvecchio.

Dag 5: Castel Gandolfo – Via Appia – Roma, 43 km. 

På sykkel langs innsjøen Gandolfo mot Via Appia for å følge denne over 2300 år gamle veien inn til Roma, av romerne kalt  Regina Viarum, veienes dronning, som førte dem helt ned til Brindisi. Vi sykler på antikk brostein mellom gamle gravmonumenter og ruiner fra antikke romerske villaer. På slutten av Via Appia Antica, i hagen ved gravmonumentet til Cecilia Metella (ca. 50 e. kr.) rigger vi piniken. Her smaker Oliven-vinen av antikk historie Gran Riserva!

Tid i Roma på ettermiddagen til å utforske byen litt og middag på egen hånd.

Overnatting på Hotel Genova.

Dag 6: På sykkelvennlige veier i og rundt Roma, 46 km.

Vi følger sykkelstien langs Teveres (Tiber) elvebredd til Basilica San Paolo. Barstopp her og mulighet for å besøke Basilicaen om tiden tillater det. Videre gjennom Appiaparken, Caffarellaparken og til smakfull privat terrasselunsj hos Diania og Maurizio. Er han hjemme , stemmer sønnen Giuliano opp med gitar og vokal. Deretter mot hotellet etter først å ha vært innom nok et vakkert parkområde; Parco degli Acquedotti; Akvedukteparken, dette enorme fenomenet av 2000 år gammel  ingeniørkunst, som generte mer vann pr person i millionbyen Roma enn Oslo vannverk er i stand til å forsyne sin befolkning med i dag.

Overnatting på Hotel Genova.

Dag 7: Byvandring i Roma, ca 6 km.

Med lokalguide på byvandring får du oppleve de viktigste severdighetene i «Den evige stad». Etterhvert trengs noe leskende før vi deretter begir oss ut på en rikholdig matvandring i områder der de lokale innbyggerne har sine favorittsteder – godt for ganen og godt for sjela. Vi smaker oss gjennom de eldste gatene i gamlebyen. Tid i sentrum etterpå for de som ønsker; for eksempel til shopping, mer vandring etc. Felles middag på ristorante Nana i området ved Trevifontenen og retur hotellet til fots.

Overnatting på Hotel Genova.

Dag 8: Oslo – Roma

Frokost på hotellet og transfer til flyplassen i Roma.

 

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

 

 

Priser og betingelser

 

Priser for 2019 kommer!

Meld deg gjerne på i dag med forbehold, frem til prisen er satt.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Roma t/r
 • Transfer t/r flyplassen i Roma
 • 7 overnattinger på gode hoteller/agroturisme m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 6 lunsjer med vin/vann, hvorav en 1 vingårdslunsj med vin/vann
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Guider

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:     

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 40x15x30 cm
 • Maks. total vekt: 8 kg

 

Roma – Lazio 27.04-04.05. 2019

Vi flyr med SAS tur/retur.

SK4713  27April 2019  Oslo-Roma  14:50-17:55
SK4714  04Mai 2019    Roma-Oslo  18:45-21:55

 

Roma – Lazio 23.06-30.06. 2019

Vi flyr med SAS tur/retur.

SK4713  23Juni 2019  Oslo-Roma  09:25-12:30
SK4714  30Juni 2019  Roma-Oslo  10:25-13:35

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

 

 

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia