Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Fra Roma og til havet

Sykkeltur i Italia; Roma – Sperlonga

En sykkelferie med uvanlig variasjon og interessante steder. Rett utenfor Roma, landsbygda og overnatting på vakker agroturisme.
Opp til spektakulære Sermoneta på klippen, ned til havet med hyggelige strender og små kystbyer.

Første sykkeldag ut på underfundige og vakre Via Appia. 2300 år gammel romersk vei som du neppe vil angre du valgte som sykkevei. Så sykler dere på lite traffikerte veier sørover gjennom Campagna Romana med sine idylliske landsbyer, vinmarker og åkerlandskap til restaurert bondegård for overnatting ute på landet – nær Roma! Videre opp til idylliske klippebyen Sermoneta, hvor dere bor i en gammel restaurert festning fra 1200 tallet. Festningsverket skulle beskytte byen mot arabiske inntrengere. Så ruller dere ned på det uvanlig fruktbare slettelandet mellom fjellet og havet som tidligere var et ubebodd malariabefengt sumpområde. Julius Cesar hadde store planer her, men markene måtte vente helt til Mussolini i 1928 bestemte at dette skulle bli hans prestisjeprosjekt innen jordbruk. Idag blant annet Italias Mozzarellaområde nr 1 med beitende bøffelflokker. Dere avslutter sykkelturen ved havet med 2 netter i henholdsvis Terracina og Sperlonga. Terracina med sin gamleby har vakre spor av antikken og marmorfortauer fra eldgamle Via Appia som møtte havet her, samt populære badestrender rett under gamlebyen. Langs Lazios fineste kyststrekning til hvitvaskede Sperlonga og dens lune, gamle gater og torv oppe på høyden over havet.

Programmet dag for dag

Dag 1: Roma

Ankomst Roma.

Dag 2: Roma–Via Appia–St.Maria delle Mole–Cantina Villafranca–Lanuvio, 45 km

Et første sykkelstopp ved Colosseum før dere svinger inn i Via Appia Antica for å følge denne gamle veien i bilfrie 15 km. På gammel brostein ut mellom 2000 år gamle gravmonumenter og rester av antikke romerske villaer. Barstopp kan passe i Santa Maria delle Mole. Ettermiddagen sykles gjennom Agro Romano og Lanuvio. Dere overnatter på hyggelig agriturismo med svømmebasseng.

Dag 3: Lanuvio–Castro Ginnetti–Cisterna–Abbazia di Valvisciolo–Sermoneta, 55 km

Gjennom vindruelandskap og fruktmarker med kiwi. Videre gjennom idyllisk og frodig landsbygd til en gammel herregård. Besøk på Abbazia di Valvisciolo, et gammelt kloster som fortsatt er i drift. Derfra opp til klippebyen Sermoneta hvor dere bor vakkert til i middelalderbyen rett under den ca. 900 år gamle festningen.

Dag 4: Sermoneta–Sezze–Terracina, 57 flate km

Dere ruller ned mot slettelandet som Mussolini forandret fra et sumpområde til et variert jordbruksområde hvor det nå dyrkes frukt, blant annet kiwi. Barstopp i Sezze. Herfra starter det kjente bøffelområdet, kjent for nydelig bøffel mozzarella. Dere sykler langs foten av de loddrette fjellveggene inn til Terracina og følger den gamle Via Appia. Flott utsikt og tid til forfriskning på strandpromenaden.

Dag 5: Terracina–Sperlonga, 30 km

God tid til å nyte de siste kilometerne. Først langs havet ut av Terracina, der Trajan skar plass i fjellet for å føre Via Appia forbi. Inn i landet på småveier, før dere setter kursen mot en av de nydelige strendene nord for Sperlonga. Her kan dere stoppe for en lunsj på en strand kafé. Videre langs drivhusene og på flott sykkelsti til gamlebyen, en unik hvit middelhavsby med et hyggelig lite torg. Overnatting på moderne hotell rett under gamlebyen.

Dag 6: Sperlonga

Sykkelturen er over for denne gang.

Mulighet for ekstra dager i Sperlonga hvis man ønsker det.

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr  8 600,- pr person fra 2 personer

kr  7 900,- pr person fra 4 personer

kr  1 900,- i enkeltromstillegg

kr 700 ,- leie av El-sykkel

Ekstra natt i Roma kr 850,- pr person i dobbeltrom

Ekstra natt i Sperlonga i høysesong 01.07-04.09 kr 800,- pr person i dobbeltrom

Ekstra natt i Sperlonga i lavsesong 01.04-01.07 og 04.09-02.11 kr 650,- pr person i dobbeltrom

 

Prisen inkluderer

  • 5 netter med frokost på sjarmerende småhoteller
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • En GPS pr gruppe og muligheter for å få lastet ned GPS filer på mobilen.
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse
  • Velkomstmøte

 

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer fra/til flyplass

 

Forslag til transport

Avreisedagen: For å komme dere fra Sperlonga til Roma anbefaler vi å ta taxi fra hotellet til Fondi-Sperlonga togstasjon, ca. 20 euro. Så tog til Roma herifra, sjekk tider og priser på trenitalia.com

 

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart