Skip to main content

Røros-Trondheim

Fra verdensarvbyen til trønderhovedstaden. Fra Røros-vidda til svenskegrensen, via foten til høyfjellet Sylan, nedover elvelandskapet til de rike landbruksbygdene i Selbu, langs Trondheimsfjorden inn til Trondheim..

De beste traseene, den beste maten og de beste overnattingsstedene.

Fulltekstsøk

Priser

Pris for 2022:

Kr. 12 900,- pr person i dobbeltrom.

* 5 overnattinger på  3 gode hoteller/2 sjarmerende gjestehus m/frokost
* 4 lunsj (restaurant uten drikke og piknik)
* 5 middag (uten drikke)
* Lokalkjent sykkelguide
* Bagasjetransport 
* Lokale smaksprøver underveis

Enkeltromstillegg kr 1500,- 
Leie av terrengsykkel kr. 1600,-

Pris på leie av el-sykkel kommer snart

Dere kan ta med sykkel selv hvis dere ønsker det. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Røros (Erzscheidergården)

  Ankomst på egen hånd. Ta dere tid til å rusle rundt i den pittoreske verdensarvbyen på egen hånd eller meld deg på en omvisning / et arrangement som du kan finne på Visit Røros. Røros, som står på UNESCOs verdensarvliste, er ikke minst kjent for sin gruvehistorie og sin satsing på lokal mat og kultur. Vi møtes til felles middag på Kaffestuggu som ligger midt i Røros sentrum.

  Inkludert: Overnatting på Erzscheidergården (ofte regnet som det beste og mest særegne hotellet på Røros) og middag på Kaffestugu.

 • Dag 2: Røros – Brekken (Skottgården), 49 km

  Etter noen få minutter er du ute av byen og på en fin og lettsyklet flat sykkeltrase med svært lite trafikk. Mye av tiden skal vi sykle langs breddene til vakre Aursunden, innlandssjøen som er hovedkilden til Glomma. Spennende kulturlandskap med fritidseiendommer og små fjellgårder. Her passerer vi små gårder og hytter. Pop-up lunsj/piknik får vi underveis. På ettermiddagen når vi nærmer oss Brekken, styrker vi oss på Kalsa Gårdsbakeri. Her får vi en liten omvisning og smaksprøver på tradisjonsbakst som lemse og pjalt. Gled dere 😊Vi overnatter på Skottgården på Brekken nært svenskegrensa. Fjerdegenerasjonen som driver gjestgiveri på Skottgården har nå overtatt. Gården er kjent tilbake til 1651, gjennom årene har det vært en travel skysstasjon, gjestgiveri, postkontor og telefonsentral. De to søstrene som nå har overtatt, har pusset opp med stor sans både for tradisjon og kvalitet og satser blant annet på lokal tradisjonsmat med moderne vri. Ikke minst frokosten er fantastisk.

  Inkludert: Reiseleder, bagasjetransport, lunsj underveis, omvisning og ettermiddagskaffe på Kalsa gårdsbakeri, treretters middag og overnatting på Skottården (romantiske og nyoppussede rom, vask på rommet, tilgang til dusj og toalett på gangen)

 • Dag 3: Brekken – Tydal (Kirkvollen Pilgrimsgård), 62 km

  Vi nyter en utsøkt frokost før dagens sykkeltur. Første del av dagen er det lang og slak stigning opp mot fjellet. Vi er her i et sørsamisk kjerneområde. På veien ser vi nok både sauer og rein.
  Med vakker utsikt mot spektakulære Sylan fjellmassiv er det et obligatorisk fotostopp før vi ruller ned til Stugudalen. En pause på sandstranden ved Stugusjøen er belønningen. Stugudalen er senteret for hytteturismen i Tydal. Hovednæringene i Tydal er kraftproduksjon og hytteturisme.
  Det går lettsyklet videre til Kirkevollen Pilegrimsgård i Tydal hvor vi overnatter i historiske omgivelser. Huset ble stilfullt renovert i 2018. Her blir det felles middag.

  Inkludert: Bagasjetransport, reiseleder og lunsj underveis. Middag og overnatting på Kirkvollen Pilegrimsgård (felles bad – nyoppusset)

 • Dag 4: Tydal - Selbu (Selbusjøen Hotel og Gjestegård), 52 km

  Behagelig sykkelløype i dag. Mye nedover. Elven Tya går over til å bli Nea. Landskapet endrer seg når vi nærmer oss Selbu. Elvelandskapet blir til bredt og rikt kulturlandskap. Lunsj underveis. Vi overnatter på Selbusjøen Hotell og Gjestegård som er i hotellkjeden De Historiske, en uavhengig samling av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder. Hotellet ligger idyllisk til ved Selbusjøen

  Inkludert: Bagasjetransport, reiseleder, lunsj underveis på Vertshuset Caroline. Middag og overnatting på Selbusjøen Hotell og Gjestegård

 • Dag 5: Selbu – Trondheim (Scandic Bakklandet), 67 km

  Siste sykkeldag går først langs Selbusjøen til Selbustrand, så jevn oppstigning til utfartsområdet Mostadmarka før vi sykler ned til Hommelvik på lite trafikkerte veier. Deretter langs fjorden til Trondheim, hele veien på separate sykkelveier uten biltrafikk. Det er den siste dagen som blir den mest anstrengende, både med stigning og lengde, men den er fullt overkommelig for folk i normalt bra form. Hvis det blir i lengste laget for noen, er det enkelt å ta tog den siste strekningen fra Hommelvik til Trondheim. Her er det mange avganger. Vi samles til en siste felles middag på en av de beste restaurantene i Trondheim.

  Inkludert: Bagasjetransport, reiseleder, lunsj underveis i Hommelvik, avslutningsmiddag på restaurant i Trondheim. Overnatting på Scandic Bakklandet

 • Dag 6 : Avreise

  Vi nyter en lang frokost med utsikt over Nidelven. God mulighet for å bli et par dager i Trondheim.
  Enkelt med tog fra Trondheim tilbake til Røros for de som ønsker det.

Kart

Kontakt oss