Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sardinia

Sykkeltur på Sardinia

Vil du på sykkelbadepiknikferie, så er Sardinia en utmerket løsning!
Etter noen år med grupper langs østkysten av øya, føler vi at denne løypa er midt i blinken for de av dere som vil ha en enkel løype langs havet , hvor kanskje ikke det historiske Italia tar mest plass, men derimot gleden ved sjø, sol, sykling og piknik ved havet. Vi starter med første sykkeldag på nordøstkysten ute på uvanlig vakre Maddalena –arkipelaget. Og videre derfra sørover langs kysten inntil vi når vesle Orosei , midtveis på denne sida av øya.
Sardinia er noe for seg selv. Øya har tråklet seg gjennom sin egen bråkete historie, noe de fleste øyene i Middelhavet såvisst har gjort. Og dermed, som Sicilia, dette mangfold av påvirkninger og etterlatenskaper fra de store Middelhavskulturene de siste 3000 åra. Sannelig også hva gjelder vin og olivenolje.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Olbia – Palau

Ankomst Olbia og transfer med buss til Palau som er en liten kystby nordøst på øya. Turen tar ca. 1 time. Pizzamåltid når dere kommer frem.

Overnatting på Hotel Piccada.

Dag 2: Palau – Maddalena øya – Palau 33 km

Frokost på hotellet før vi justerer sykler og starter syklingen. Vi sykler fra hotellet ned til havna, hvor vi entrer ferja som tar oss ut til Maddalena. Overfarten tar ca. 30 min, vi sykler rundt på øya hele dagen. De små idylliske strendene -både rosa og hvite- frister til bading og strekk. Og vi finner et hyggelig sted nær vannet for piknik. Vi fortsetter utforskingen og sykler over brua som tar oss til naboøya Caprera, Giuseppe Garibaldis øy. Frihetskjemperen som vi forbinder med samlingen av Italia. Herfra stevnet han ut med sine 1000 rødskjorter sydover mot Sicilia i 1860 for å begynne samlingen av de mange italienske fyrstedømmene til et Stor-Italia. I 1871 var det fullendt. Her døde han i 1882, bitter over ikke å ha innlemmet naboøya Korsika i sitt prosjekt. Båt tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Overnatting på Hotel Piccada.

Dag 3: Palau – Olbia, 52 km

09.00. I dag krysser vi Costa Esmaralda, Smaragdkysten. Gamle ærverdige fiskelandsbyer har blitt til svært så populære turiststeder. Vi sykler først til Arzachena for å besøke den gamle sardinske bosettingen i nuraghe Albucciu. Vi sykler videre gjennom små byer som Cap d’Orso, Laconia og Cannigione. I sistnevnte stopper vi for bar/eventuelt bad. Videre opp til San Pantaleo hvor vi slapper av på kirkeplassens bar før lunsj ved Santa Chiara kirken 3 km lenger borte i gata. Etter piknik ruller vi ned til havet for bading på stranda i Portisco. Deretter mot Olbia. Trafikk de siste km. Her tar vi inn på et hyggelig hotell i byen. Byen mangler ikke kveldsmuligheter for den som ønsker det. Den bærer preg av tidligere glansdager som hovedstad i kongedømmet Piemonte-Sardinia. Gamlebyen på toppen er verdt et besøk. Middag på restaurant.

Overnatting på hotell Cavour.

Dag 4: Olbia – Budoni, ca 47 km

09.00 forlater vi den travle havnebyen og begir oss inn i det indre området av Callura, gjennom små landsbyer bygd i rosa granitt. Rett utenfor Olbia tar vi en avstikker for å se på gamle Nuraghimonumenter. Vi sykler til Loiri for barstopp. På veien besøker vi en lokal vinprodusent www.vinimura.it. Derfra nedover gjennom Trudda og videre til vesle San Giusta for piknik på kirkebakken. Vi fortsetter mot stranda La Cinta. Videre gjennom San Teodoro og Ottiolu og avslutter med noen stigninger før vi ender opp i Agrustos (2km før Budoniby) ved havet. Hotellet byr på strender og basseng.

Overnatting på Hotel Baia dei Pini.

Dag 5: Budoni – Cala Liberotto 49 km

Starter dagens etappe kl. 09.30, på rolige veier sydover langs havet mot Cala Liberotto. Vi stopper og besøker festningen ”Fava di Posada” og baren under festningen, før vi når frem til den lange stranden i San Givanni. Her nyter vi piknik under trærne med bading både før og etter mat. Vi starter dagens siste etappe med lett terreng mot Cala Ginepro. Kanskje vi rekker en forfriskning på et spesielt sted i Berchida. Vi bor ved stranda og kan nyte både hav og svømmebasseng.

Overnatting på Hotel cala Liberotto.

Dag 6: Cala Liberotto – Marina di Orosei 27 km

Dette er feriedagen med en litt senere start. Vi forlater hotellet etter frokost og sykler tilbake en km til Biderosa Park for mer hav og strender. Oroseigulfen er fredet nasjonalpark med sin typiske middelhavsvegetasjon som blant annet beskytter ørnestammen her. Her er det nok av vakre små viker og klipper med furutrær, eukalyptus og einebærbusker. Vi tar andre strandvei ned til høyre idet vi ankommer havet etter en halv times sykling. Bading og soling før dagens piknik inntas i pinjeskogen ved stranda. Opp på veien igjen samme vei og snart ned til venstre langs den gamle pilegrimsveien til Orosei, og stopp på den lille vakre kirken Santa Maria di Mare, som beskytter alle de som på forskjellig vis har blitt igjen på havet. Så ruller vi inn til hotellet i Orosei. Middag på hotell Maria Rosaria

Overnatting på Hotel Maria Rosaria.

Dag 7: Marina di Orosei – Ispinigoli – Marina di Orosei 30 km

Valgmuligheter siste sykkeldag. Ønsker du full sykkeldag, kan vi sykle innom en berømt kalksteinsgrotte i Ispinigoli før vi treffer på resten av gruppen som har syklet fra hotellet direkte til de flotte strendene i Oroseibukten. Etterpå nyter vi turens siste dukkert og strandpiknik før vi returnerer til hotellet og en ettermiddag til fri disposisjon, -shopping, sightseeing eller enda et bad for den som ønsker det. Avslutningsmiddag på restaurant i byen.

Overnatting på Hotel Maria Rosaria.

Dag 8: Orosei – Olbia.

Transfer til flyplassen i Olbia.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Ny dato for 2019 kommer.

Pris for sykkelturen Sardinia 2018

Kr 20 900,-

Kr 17 900,- uten fly

Enkeltromstillegg kr 2 200,-

Leie av elsykkel kr 1 100,-

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Olbia
 • Transfer t/r flyplassen i Olbia
 • 7 netter på gode/svært gode hoteller m/frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 lunsj/piknik med vin/vann
 • vinsmaking
 • Sykkel med utstyr
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Guider
 • Ingang/besø

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

Bagasje

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • Håndbagasje 8 kg

Ny dato for 2019 kommer.

 

Se våre gruppeturer her

Påmelding - Sardinia

Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia