Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sicilia Antimafia Tematur – Nyhet

Middelhavets største og historisk sett mest interessante øy, har mye å by på. Beskrivende for hele øya er kultur, arkeologi, nydelige sandstrender og ikke minst fantastisk mat. Vi guides av de modigste av dem alle; gründere og medlemmer i den stadig voksende organisasjonen Addio Pizzo – «Farvel til beskyttelsespenger». Vi holder oss til plasser sertifisert av Addio Pizzo; særegne spisesteder, hoteller og severdigheter som alle har det iboende trasset til felles og har kastet mafiaen på dør!

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo-Palermo–San Guisueppe Jato

Avreise fra Oslo og ankomst i Palermo. Transfer til agriturismo i naturskjønne omgivelser utenfor byen. Middag og overnatting her.

Dag 2: San Guisueppe Jato–Monreale–San Guisueppe Jato

Fra Monreale kan vi nyte utsikten over Conca d`Oro, en fruktbar dal kjent for sine appelsinlunder. Orientering fra Addiopizzo og guidet tur med besøk i Monreales majestesiske katedral. Utsiden er forskjønnet med utskjæringer og farget mosaikk, en kuriøs kombinasjon av tre stiler: normannisk, bysantinsk og arabisk. Tilbake til agriturimo for overnatting og middag.

Dag 3: San Guisueppe Jato–Corleone

Etter frokost avreise til den pittoreske byen Corleone. Guidet tur i byen av en aktivist fra «Il Germoglio» en lokal antimafia organisjasjon. Navnet Corleone framkaller fortsatt lite hyggelige assosiasjoner om mafiavirksomhet, men i løpet av dagen vil vi oppdage at byen er alt annet enn det forventede. Beliggenheten og dens stolte, veletablerte antimafia-bevegelse vil sette varige spor hos enhver. Lunsj og vinsmaking på pizzofree vingård. Så til hotellet for middag og overnatting.

Dag 4: Corleone–Camporeale–Poggioreale–Palermo

Vi starter dagen med et besøk på gården «Valdibella». Gården ligger flott til med vinranker og dyrket mark så langt øye kan se. I tillegg til produksjonen av lokal mat og vin er gården involvert i flere lokale veldedighetsprosjekter. Lunsj og vinsmaking her. Videre til vakre Poggioreale. Vandring her med utsikt over ruinene, vitner om jordskjelvet som ødela mange landsbyer i området i 1968. Videre til Addio Pizzo hotel i Palermo.

Dag 5: Palermo

Etter frokost går turen til Palermo. Byen er kjent for dens rike historie, kultur, arkitektur og gastronomi, og har spilt en stor betydning i de rundt 2 700 årene byen har eksistert. Her guides vi av medlemmer i den stadig voksende organisasjonen Addio Pizzo og får et innblikk i den skremmende og spennende historien bak Antimafiabevegelsen, og hvordan de har kjempet mot Mafiaens opprør. Lunsj underveis og ettermiddagen på egenhånd til å utforske Palermo.

Dag 6: Palermo–Castelbuono–Cefalù

Dagen til å utforske det ukjente Sicilia. Vi beveger oss gjennom fantastisk landskap i Madonie regionalpark til landsbyen Castelbuno. Her vil vi oppleve ekte, siciliansk landsbyliv med små hyggelige gater og butikker. Lunsj nytes på lokal gård. Her serveres hjemmelagde, sicilianske spesialiteter. Videre til den sjarmerende middelalderbyen ved havet ­–Cefalù.

Dag 7: Monte Pellegrino–Mondello–Palermo–Oslo

Frokost på hotellet før transfer tar oss til flyplassen og vi returnerer til Oslo.

Priser og betingelser 2017

Pris for tematuren

Kr 16 700,-

Kr 14 200,- uten fly

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo–Palermo
 • Transfer t/r flyplassen
 • 6 netter på hotell/bondegårder med frokost
 • 6 lunsjer m/vin og vann
 • 6 middager med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • Guider
 • Innganger på antimafiamuseer
 • Guidet vandretur i Palermo og Corleone

 

NB: Kun lokalguide på denne turen.

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

 

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

 

Sicilia Antimafia Tema 15.10-21.10.2017

Vi flyr med Lufthansa t/r

LH 865  15OKT  OSLFRA   (Oslo-Frankfurt)        0600 0810
LH 338  15OKT  FRAPMO  (Frankfurt-Palermo)   1020 1240

LH 339  21OKT  PMOFRA  (Palermo-Frankfurt)   1000 1230
LH 862  21OKT  FRAOSL   (Frankfurt-Oslo)        1315 1510

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.

Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Se våre gruppeturer her

Kart