Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Antimafiaruta Palermo-Corleone

Sykkeltur på Antimafiaruta fra Palermo til Corleone.

Vilt, vakkert og opprørsk – dere skal oppleve Sicilia på sitt aller beste!
Idet du tror du har sett det vakreste, folder nye eventyrlige omgivelser seg ut; naturen, byene, torga og menneskene. Dere møter og blir guidet av de mest vågale av dem alle; medlemmer i den stadig voksende organisasjonen Addio Pizzo – «Farvel til pizzo» – og deres egne turoperatører i Addiopizzo Travel. Dette er hverdagshelter som har reist bust mot mafiaens klamme hånd og innkreving av beskyttelsespenger (pizzo). Du får en dypere forståelse av sicilianernes hverdag; de byr på seg selv og de byr fram sitt vakre øyparadis – til dere. Denne unike sykkelturen vil garantert gi deg uforglemmelige møter med folk og omgivelser. Og i retur sørger vi for å holde oss til plasser sertifisert av Addio Pizzo. Dette er enestående spisesteder, hoteller og severdigheter som alle har det iboende trasset til felles, og har kastet mafiaen på dør!
Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 800,- pr person

kr 1100,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 5 netter på sjarmerende hoteller
  • 3 middager med vin/vann
  • 2 guidet vandreturer i Palermo og Corleone sammen med representant fra Addiopizzo.Sykkel med hjelm og utstyr
  • 1 vinsmaking
  • Bagasjetransport
  • Transfer dag 2
  • Kart og rutebok på engelsk

Ikke inkludert

  • Fly og transfer, lunsj

 

Kupert løype, for mer utfyllende info om løypekategorier  – klikk her

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Palermo

Dere sjekker inn på vårt Addiopizzo-hotell og blir hentet til avtalt tid til en guidet rundtur i Palermo med vår Addiopizzo-representant. Den 2700 år gamle byen er kjent for sin rike historie og arkitektur, men dere får også et innblikk i den skremmende og spennende historien bak Addiopizzo-bevegelsen. Middag på egenhånd.

 

Dag 2: Cinisi – Poma-sjøen 50km

Dere blir hentet på hotellet og sammen med vår Addiopizzo-representant kjører dere til Cinisi (ca 45 min), her får dere sykler, kart og informasjon om sykkelturen.

Dere kan først besøke antimafiamuseet der Peppino Impastatos historie skildres. Som sønn av en mafioso levde han farlig som kritisk, satirisk journalist og aktivist. Så ble han også myrdet i 1978, i en alder av 30 år – etter at hans narkobaron av en far først var blitt ryddet av veien.

Her starter dere sykkelturen og fra Cinisi sykler dere langs havet mot Terrasini og naturreservatet Capo Rama. Landskapet endrer seg, fra sjøsprøyt og bølger til frodig, kupert og vakre drueranke-områder. Frisk klatring fra Poma-sjøen opp til Mariscó for middag, produsert av gårdens økologiske produkter, utsikt og overnatting. Mario og Concetta ønsker dere velkommen.

 

Dag 3: Poma-sjøen – Ficuzza 60km

Sykkelløypa i dag går gjennom landskap preget av vinproduksjon. Fra Mariscó sykler dere i kupert terreng med fantastisk utsyn, nedover til den tidligere “vinveien”. Deretter opp langs nedlagt jernbanelinje mot San Cipirello. Videre på nydelig fjellvei slakt oppover mot Piana degli Albanesi. Eventuelt besøk på Coppola-fabrikken; den berømte cap’en som er selve symbolet på siciliansk identitet – og ikke mafiaens – produseres her. Det går oppover til Sant’Agata-passet før åpent og frodig nedover mot Ficuzza, en liten landsby omsluttet av et av de få skogsområdene bevart på øya. Inn til den ærverdige gjenoppbygde jernbanestasjonen Antica Stazione Ficuzza for basseng, vinsmaking, middag og overnatting.

 

Dag 4: Rundtur Ficuzza – Corleone 50km

Storslått start på dagen gjennom vilt og vakkert landskap. Inn til Corleone for guiding i byen med Addio Pizzo-medlem. Navnet Corleone fremkaller fortsatt lite hyggelige assosiasjoner om mafiavirksomhet. Beliggenheten og dens stolte, veletablerte antimafia-bevegelse vil sette varige spor hos enhver besøkende. Tilbake til Ficuzza og på Antica Stazione Ficuzza nyter dere nok en middag og natt. Stasjonen som hadde sine glansdager fra 1886 til 1954, er bygd om til vakkert hotell av private aktører. De har også lagt sin sjel i å bevare den genuine atmosfæren – de gamle jernbanesvillene følger deg sågar helt inn til den velrennomerte restauranten. Her vil dere garantert få følelsen av å være på rett spor..

 

Dag 5: Ficuzza – Bagheria – Palermo 50km

Fra øyas indre vender dere tilbake til kysten, først gjennom den frodige skogen Ficuzza, et av de få skogsområdene bevart på øya. Takket være Ferdinand I av Bourbon, kongen av Sicilia og hans lidenskap for jakt som på begynnelsen av 18. århundre gjorde om store skogsområder til hans personlig jaktrevir.  Videre på sykkel gjennom landsbyen Cefalá Diana. Rett utenfor kan dere besøke Bagni di Cefalá, et godt bevart arabisk bad.  Så ned i elvedalen Milicia og til den lille kystenbyen Sant’Eila. Her passer det med forfriskende ettermiddagsbad. Sykkelturen avsluttes på togstasjonen i Bagheria, herfra tar dere toget inn til Palermo (ca 10 min) og en kort gåtur til hotellet hvor dere tilbringer den siste natten. Middag på egenhånd.

 

Dag 6: Palermo

Frokost på hotellet og avreise.

Forslag til transport

Fly til Palermo

Ingen direktefly fra Norge. Direkte fra flere byer i Italia (lavprisselskaper).

SAS flyr direkte Oslo-Palermo i juli på fredager.

«Aeroporte Falcone Borsellino» flyplassen ligger ca 30 km fra Palermo og flybusser går 2 ganger hver time (ca 30 min) til Stazione Centrale. Pris 6.30,- Euro.

Taxi ca 40,- Euro til sentrum.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V