Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sierra Nevada – Alpujarra

Fottur i Alpujarra, en region med fjellandsbyer helt sør i Sierra Nevada, her finner dere rolige daler og lange dype kløfter. Gårdene her har hele året god tilgang på vann på grunn av snøen som smelter i fjellene. Noe som gir området et inntrykk av å være en høytliggende oase. Et lite paradis med er rikt dyre- og planteliv og et perfekt sted for vandring. Kulturelt sett er området også svært interessant. De rundt 50 landsbyene var det siste trygge tilfluktstedet til de spanske muslimene og dere kan fremdeles oppleve tradisjonell arkitektur, som hos Berber-stammene i Nord Afrika.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Granada

Ankomst til den historiske delen av Granada. På hotellet finner dere kart, rutebeskrivelse og informasjon om Granada. Prøv gjerne litt tapas og kanskje tradisjonell flamenco på kvelden.

Dag 2: Granada – Busquistar

Besøk Alhambra. (Billetter må bestilles på forhånd. www.ticketmaster.es) På ettermiddagen tar dere lokalbussen (de er moderne og komfortable) til Busquistar. Bussen går kl. 16.30 og koster ca 8Euro. Turen tar rundt 3 timer, tid å nyte landskapet som forandrer seg i det du forlater Granada og beveger deg oppover mot fjellene. Disse fjellene var det siste skansen til maurerne. I Busquistar bor du i et gammelt, restaurert landsbyhus som engang var boligen til byens notarius. Nyt utsikten over dalen fra verandaen på rommet ditt.

Dag 3: Busquistar – rundtur (6 timer)

Etter frokost går turen over elven Trevelez. Nyt synet av de hvite byene Taha de Pitres. Tilbaketuren går gjennom byene Fondales, Mecina og Ferreirola, prøv gjerne et naturlig spa i vannkildene. (Mulighet for en kortere tur på ca. 3 timer til Capileira og Bubion, buss tilbake)

Dag 4: Busquistar – Trevelez (5 timer, 700 opp/400 ned)

I dag går dere til neste by Trevelez, gjennom eikeskog hvor det dufter av timian, oregano og lavendel. Trevelez ligger ved foten av Mulhacén og er den høyest beliggende landsby i Spania (1478moh) Byen er kjent for sin gode skinke. (jamon Serrano)

Dag 5: Trevelez – Berchules (5-6 timer)

Frokost på hotellet. Før du, rolig og sikkert, klatrer høyere og høyere. Helt opp til turens høyeste punkt som ligger på 2000moh. En fantastisk utsikt er belønningen, før du vandrer til den neste landsbyen Berchules.

Dag 6: Berchules – Yegen (5-6 timer )

Du følger GR7 stien til Mecina, hvor du krysser den grønne kløfta på en gammel sti. I Mecina kan du nyte godt drikke og noe å spise før du fortsetter på stien til Montenegro og Yegen. Forbi den lille landsbyen El Golco og til Yegen. Du vil oppleve store endringer i landskapet.

Dag 7: Yegen – rundtur

I dag kan du velge mellom to turer. Ta gjerne begge om energien er tilstede.

1: «Walk of the health»

En tur på 4 kilometer opp til Fountain of the Health og tilbake igjen til Yegen via en vakker dal omkranset av vakre kastanjetrær.

2: «Brenan Trail»

En enkel tur på ca. 1,5 time og favoritt turen til den berømte engelske forfatteren Gerald Brenan. Dere vandrer mellom oliven- og mandeltrær. Besøk det gamle fortet Penon del Fuerte, nyt utsikten over det måneliknende landskapet og returner til Yegen på en gammel sti.

Dag 8: Yegen – Granada

Retur til Granada med buss enten tidlig morgen, kl. 06.05 eller tidlig ettermiddag kl. 15.20. Turen tilbake tar ca 3 timer. Fra Granada er det enkelt å reise videre til Malaga for hjemreisen.

 • Muligheter til å forlenge oppholdet i Granda eller på en deilig strand.
Priser og betingelser 2018

Pris for fotturen

kr 6 600,- pr person i dobbeltrom

kr 1 400,- i enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • 7 overnattinger på små, hyggelighotell med frokost
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse og kart, samt
 • informasjon om området dere vandrer i

Ikke inkludert

 • Fly
 • transfer

 Tilleggstjenester:

 • Inngang til Alhambra kr. 180,- pr person
 • 5 middager (uten drikke) dag 2 til dag 6 kr 1 000,- pr person
 • Ekstra natt i Granada fra kr. 950,- pr rom
 • Privat transfer Yegen til Malaga kr. 2 000,-
Forslag til transport

Både Norwegian og SAS har flere flyruter til Malaga.

Fra flyplassen i Malaga går det både metro, bus og taxi. Fra Malaga kan dere enkelt ta buss videre til Granada.

Se www.alsa.es for tidtabell.

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart