Skip to main content

Sørlige Chile og Argentina

Vakre innsjøer, strie elver og mektige vulkaner

På sydspissen av Sør-Amerika, på begge sider av den chilensk-argentinske grensen langs Andesfjellene, finnes det en region preget av praktfulle innsjøer, imponerende fjell, uberørt natur og vidstrakte landskap. Sykling er den beste måten å utforske alt dette på og derfor har vi valgt den beste ruten bestående av 9 sykkeldager langs 14 innsjøer, med 5 vulkaner og utallige elver som bakteppe.

Reisen starter i kosmopolitiske Santiago. En kort flytur og transfer i naturskjønt landskap neste dag tar oss til en region med fantastisk natur kalt "Elvenes provins", kjent for sine vannløp, smaragdgrønne innsjøer og brusende fossefall. Sykling her lar deg senke farten og ta inn det storslåtte landskapet.

Etter 4 sykkeldager på chilensk side tråkker vi oss over landegrensen, for 5 sykkeldager i Argentina, hvor bestemmelsesstedet vårt er Bariloche, kjent for sin sjokolade og ølbryggerier. Fra Bariloche flyr vi til Buenos Aires, hvor vi runder av med tangokveld før hjemreisen morgenen etter.

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. Prisen inkluderer:

Fly tur/retur Oslo
11 overnattinger på veldig gode hoteller med frokost
7 middager med vin
11 lunsjer / pikniker
Gode sykler
Sykkelguide
Norsktalende syklende reiseleder
Følgebil
Innenriks flyvning
All transfer
Vinsmaking
Inngang / omvisning iht. program

 

Pris for leie av elsykkel kr 3 500,-

Det er ikke tilgjengelig enkeltrom på denne turen da dette er vanvittig kostbart. Kr 9900,- Det som er mulig er å melde deg på i Twinrom og dele med en annen hvis det kommer noen andre som ønsker det samme. Vi beklager dette, men hotellene på denne turen har en høy pris og standard. 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Transport og fly

FLY:

Flyreisen er inkludert i prisen. 
Det er dessverre ikke mulig å tilby tilslutning på denne reisen da Air France ikke har samarbeid med noen. Men book billetten slik at dere har god tid på gardermoen tilfelle forsinkelser. 

27.02.2024 Avreise Norge   OSL SCL CDG 17.30 09.40+1 AF406
11.03.2024 Ankomst Norge   EZE OSL CDG 22.45 23.15+1 AF229

Dagsprogram

  • På sydspissen av Sør-Amerika, på begge sider av den chilensk-argentinske grensen langs Andesfjellene, finnes det en region preget av praktfulle innsjøer, imponerende fjell, uberørt natur og vidstrakte landskap. Sykling er den beste måten å utforske alt dette på og derfor har vi valgt den beste ruten bestående av 9 sykkeldager langs 14 innsjøer, med 5 vulkaner og utallige elver som bakteppe.

  • Dag 1: Oslo – Santiago

    Avreise fra Oslo. 

  • Dag 2: Sykkelfri dag i Santiago

    Sightseeing etter ankomst, hvor vi besøker sentrum med det historiske presidentpalasset og Plaza de Armas i hjertet av hovedstaden. Plassen er omgitt av historiske bygninger og er et populært samlingssted for både lokalbefolkningen og turister. Plaza de Armas også hjemsted for noen av Santiagos viktigste kulturinstitusjoner, inkludert katedralen, museer og byregjeringen. Lunsj i den fargerike bydelen Barrio Italia.

    Hotell: DoubleTree by Hilton
     

    L/M

  • Dag 3: Caburgua – Pucon 22 km

    Innenriksfly Santiago-Temuco tidlig om morgenen. Transfer fra Temuco-flyplass til Caburgua innsjøen, 111 km (1:35t), hvor vi begynner å sykle midt på dagen. Vi stopper for å se «Ojos del Caburgua» (Caburguas øyne), som er en vakker foss som formet små bassenger, «øyne», med forskjellige blånyanser. Lett sykling denne dagen, med tid om ettermiddagen for å nyte den fine stranden og utsikten mot Villarrica vulkanen fra Pucon før middagen om kvelden.

    Pucon er en vakker by omgitt av fjell, skoger og innsjøer, og er et populært reisemål for velstående chilenere. Byen er et knutepunkt for friluftsaktiviteter som fotturer, kajakkpadling, og ski om vinteren. Vi stopper for lunsj underveis og nyter lokale spesialiteter.

    Hotell: Rangi Pucon

    F/L/M

  • Dag 4: Pucon – Villarrica – Lican Ray 50 km

    Vi begynner dagen med å sykle vestover langs Villarrica-sjøen. Etter 2,5 mil svinger vi sørover i retning Calafquen-sjøen og Lican Ray. Regionen er kjent i Chile for den flotte naturen og spesielt innsjøen og vulkanen. Villarrica har også en vidstrakt nasjonalpark med turstier og vakre fossefall. Den homonyme vulkanen er et imponerende bakteppe for en by som preges av sin koloniale arkitektur og livlige markeder.

    Hotell: Lican Ray

    F/L/M

  • Dag 5: Lican Ray – Panguipulli 34 km

    Panguipulli er kjent som «rosenes by» pga innbyggernes forkjærlighet for denne blomsten, som ofte pryder gatene og hagene. Byen har fått navnet sitt fra den homonyme innsjøen, og dette igjen fra mapuche indianernes språk, mapudungun. «Pangi-pülli» betyr pumaenes fjell. Er vi virkelig heldige får vi se en puma (fjelløve) under sykkelturen i regionen, som også er kjent som «kommunen med de 7 innsjøer», siden innsjøene Calafquén, Pullinque, Pellaifa, Neltume, Riñihue, Pirihueico og Panguipulli ligger der.

    Underveis stopper vi for lunsj hos en lokal mapuche-familie. Mapuchene er et stolt folk med en rik kultur og et verdensbilde som handler om å leve i pakt med naturen. Vi får derfor en unik mulighet for dialog og ettertanke med et hardt prøvet folk som møter store utfordringen i storsamfunnet.

    Hotell: Hotel 381

    F/L

  • Dag 6: Panguipulli – Mirador Toledo 35 km

    I dag sykler vi i retning sørøst, for det meste langs Panguipulli-sjøen og Mocho Choshuenco-vulkanen på 2.430 m.o.h. Bestemmelsestedet vårt i dag er Puerto Fuy, på den vestlige bredden av innsjøen Pirihueico. Fottur (2,5 km) i det uberørte biologiske naturreservatet Huilo Huilo, dypt i hjertet av den frodige chilenske patagoniske regnskogen i Andesfjellene. Regionen er hjemsted for et mangfoldig utvalg av plante- og dyreliv. Det relativt isolerte området har arter av flora og fauna som er unike i verden, og som tiltrekker seg forskere og andre interessert i naturvern. I kveld blir det middag med lokale spesialiteter og vi skåler for siste gang med chilensk vin, før vi gjør oss klare for de argentinske viner som venter på andre siden av grensen.

    Hotell: Refugios Outscape Fuy
     

    F/L/M


  • Dag 7: Puerto Fuy – Hua Hum – San Martin de Los Andes 54 km

    I dag krysser vi grensen til Argentina. Vi tar morgenfergen fra Puerto Fuy til Pirihueico. Dette er i seg selv en uforglemmelig reise, hvor du garantert blir på dekk for å nyte utsikten i den 1,5 timer lange overfarten. Derfra sykler vi i 12 km til grensen, og 42 km til hotellet i San Martin de Los Andes. Grusvei på den argentinske siden, fra grensen til San Martin.

    Hotell: Hotel Ayres del Filo

    F/L

  • Dag 8: San Martin de Los Andes – Mirador Lago Escondido 51 km

    Den naturskjønne etappen fra San Martin til Villa La Angostura er et høydepunkt. Ruten slynger seg gjennom flere vakre innsjøer, og tilbyr fantastisk utsikt over Andesfjellene. Vi sykler fra hotellet til utsiktspunktet Lago Escondido (den skjulte innsjøen), 51 km. fra San Martin, dvs. halvveis, og resten, 55 km., kjører vi. Villa La Angostura er en sjarmerende by som ligger i hjertet av Los Alerces nasjonalpark og er omgitt av fjell og frodige skoger. Byen har et stort kulturtilbud, noe som gjør den til det perfekte stedet å prate om argentinsk historie og kultur med de lokale innbyggerne, som setter pris på en prat med folk på besøk.

    Hotell: Hotel Amigos del Bosque

    F/L

  • Dag 9: Villa La Angostura – Dina Huapi 63 km

    I dag sykler vi i over 3 mil langs Nahuel Huapi-innsjøen før vi fortsetter på innlandet i retning Dina Huapi, som er en liten by ved bredden av Dina Huapi-innsjøen. Byen er sjarmerende i sin enkelthet, hvor en strandpromenade, et 10 meter høye klokketårn og et museum er høydepunktene. De virkelige høydepunktene er utsikten, med de nærliggende Andesfjellene som bakteppe og en ellers fantastisk natur.

    Navnet kommer fra "Dina", de to første stavelsene i Dinamarca (Danmark), og fra mapudungun "huapi", øy; dvs. "dansk øy", med henvisning til de første ikke-spanske europeiske innvandrerne som kom til området.

    Hotell: Hotel Villa Huapi

    F/L/M

  • Dag 10: Dina Huapi – Llao Llao 50 km

    På vår nest siste sykkeldag tråkker vi vestover langs Nahuel Huapi-innsjøen. Vi ser utkanten av Bariloche underveis til Llao Llao halvøya, som befinner seg i midten av innsjøene Nahuel Huapi og Perito Moreno. Området regnes det for å være et av de vakreste i sør Argentina og kanskje derfor har fått kallenavnet "Patagonias hage".

    Hotell: Llao Llao Resort

    F/L/M

  • Dag 11: Llao Llao – Bariloche 23 km

    På vår siste sykkeldag sykler vi inn i Bariloche, den mest folkerike byen i provinsen Río Negro. Byen er kjent for det fantastiske naturlandskapet som omgir den - et paradis for friluftsentusiaster. Bariloche er også hjemsted for flere museer og kulturelle attraksjoner. Er vi heldige kan vi se den berømte andinske kondoren.

    Hotell: Hotel Nahuel Huapi

    F/L

  • Dag 12: Bariloche - Buenos Aires

    Fly kl. 11:00 fra Bariloche, ankomst Buenos Aires kl. 13:00 med Aerolineas Argentinas.

    På vår siste natt i Argentina går vi ut i tangohovedstanden og besøker en tradisjonell milonga, dvs. en dansesal hvor argentinere i alle aldre møtes for å danse. Vi ser dem bringe den lidenskapelige dansen til live og - det er lov å prøve seg på dansegulvet! Dette blir den perfekte måten å ta farvel med Argentina på. Avslutningsmiddag.

    F/L/M

  • Dag 13: Buenos Aires – Oslo

    Om dere ikke ønsker å utvide oppholdet i Argentina eller Chile er det på tide å reise hjemover. 

  • Dag 14: Ankomst Oslo

    Takk for denne gang!

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Februar 2024

27/2Chile & ArgentinaChile & Argentina 27.02-11.03.2024Mer enn 853 900,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien