Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Spania til Frankrike fottur

Vandreturen går i hjertet av et usedvanlig vakkert område. Vi får oppdage historien og livet til artistene Picasso, Dalí, Matisse og mange andre kunstnere som ble glad i disse landskapene og den spanske levemåte. De følte en attraksjon for landet av en god grunn; den vakre naturen og den gode atmosfæren!

Fra en av de vakre «hvite landsbyene» Cadaques vandrer vi langs den spektakulære kysten på Cap Creus til foten av Pyreneene og videre til den pittoreske kystlandsbyen Collioure i Frankrike der turen avsluttes.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Barcelona

Transfer til hotellet i Barcelona, informasjon om turen og anledning til å oppleve litt av Barcelona dersom tiden tillater det. Felles middag.

Dag 2: Barcelona – Roses – Cadaques ca. 11 km

Vi kjører til Roses og starter vandreturen. Fra Cala Montjoi går vi gjennom deler av naturparken «Cap de Creus» til Cadaques, en sjarmerende gammel middelhavsfisker-landsby omgitt av fjell. Stedet var et av favorittstedene til både Picasso og Salvador Dali. Her har de blitt tiltrukket og inspirert av lyset, fargen og skjønnheten på dette spesielle stedet. I 1920 uttalte Dali « I have spent a delightful summer, as always, in the perfect and dreamy town of Cadaqués. There, alongside the Latin sea, I have been quenched by light and colour”.

Dag 3: Cadaques – Cap de Creus – Cadaques 8 km

Transfer fra hotellet til Tudela Natural Park hvor vi skal starte dagens vandring. Vi vandrer til «Cap de Creus», det østligste punktet på fastlandet i Spania med spektakulær utsikt over kysten, naturparken og klippene med sine kompliserte og vakre former. På klippene kan vi se «bilder» av ekte eller mytiske dyr som løver, drager, kameler, ørner eller katter til tross for at det er vinden og sjøen, og ikke gudene, som har formet det geologiske landskapet i Cap Creus. Turen går videre til Port Lligat og huset til Salvador Dali. Vi besøker stedet før retur til hotellei i Cadaques.

Dag 4: Cadaques – Port de la Selva 12 km

Vi forlater Cadaqués og vandrer nordover gjennom hjertet av den berømte «Cap de Creus» nasjonalpark. Turen går langs landlige stier med vakker utsikt over den katalanske landsbygda og vi har fantastisk utsikt over Pyreneene og den fransk/spanske grensen før vi kommer til El Port de la Selva.

El Port de la Selva er kjent for sitt varierte landskap, sine strender og fjell. De første tegn til bosettinger her er fra 974, selv om det ikke ble en fullverdig landsbyen før på 1800 tallet når de bygget sin første kirke. Landsbyen har beholdt sjarmen til en liten fiskerlandsby og har mange monumenter og historiske bygninger som «Serra de Rodes» middelalder området, som består av klosteret «Sant Pere de Rodes» slottet «Sant Salvado» fra 1300 tallet og landsbyen Santa Creu med sin Sant Fruitós kirke. Landsbyen har noen av Catalonia beste strender.

Dag 5: Port de la Selva – Llanca 12km

På dagens vandretur fra El Port de la Selva blir det en krevende oppstigning til klosteret «Sant Pere de Rodes». Klosteret er fra det første århundre etter Kristus. Kristen doktrine betrakter Sant Pere de Rodes som en av de viktigste klostre i Spania. Derfra kan de som ønsker, vandre videre opp til ruinene av slottet «Castle of Sant Salvador», herfra får vi en fantastisk utsikt over Alt Emporda, over til Albera fjellene og langt inn i Pyreneene. Vi har også flott utsikt over «Bay of Roses» og hele Cap de Creus.  Vi vandrer ned til kystbyen Llançà for middag og overnatting.

Dag 6: Llanca – Portbou – Banyuls sur Mer 15 km

Tog fra Llançà til Portbou (10 minutter) hvor vi skal vandre fra i dag. Turen går nordover til flott utsikt over Pyreneene, den berømte toppen Canigou, Cap de Creus og Middelhavet som stiger opp i de vakre katalanske åser. Vi krysser grensen til Frankrike og går videre til den franske kystbyen Banyuls sur Mer.

Dag 7: Banyuls sur Mer – Collioure 16 km

Vi vandrer på rolige veier og på stier langs klippene til «Cap Béar» neset, utsikten er virkelig spektakulære. Det er et par steder hvor vi kan ta en pause for et bad og en svømmetur. Turen fortsetter på svingete vei gjennom vingårder som produserer regionens viner og til slutt når vi den vakre franske kystbyen Collioure.

Dag 8: Collioure – Barcelona

Frokost på hotellet før transfer til Barcelona og hjemreise.

Moderat/Kupert løype.

 

Priser og betingelser 2018

Pris for 2019 kommer

 

 

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

SAS

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:     

  • 1 Bagasje à 23 kg
  • 1 håndbagasje à 8kg inkludert i prisen (ekstra bagasjekvote kan kjøpes)
  • EuroBonuspoeng
  • Gratis kaffe og te

 

Spania – Frankrike fottur

SK4685   16JUN   OSLO-BARCELONA      0700-1025
SK4686   23JUN   BARCELONA-OSLO      1130-1450

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Se våre gruppeturer her
Kart