Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

St.Petersburg – Nyhet

St. Petersburg vil utvilsomt overraske deg. Her møter og fornemmer du krysningspunktet mellom det russiske og vest-europeiske, både i kultur og arkitektur. Hva de ypperste italienske og franske arkitekter sørget for med sine formidable prosjekter for tsarfamilien for 300 år siden, sammen med siste tiårs Putin-renovering av hjembyen sin er overveldende. Ikke minst tatt i betraktning hva etterkrigskommunismen kunne ha gjort med en sønderknust by etter 900 dagers tysk beleiring 1941-44.

 

Når du i tillegg har et betagende vannspeil, venezianskliknende bykanaler og øyidyll i det sentrale havnebassenget med forlengelsen ut i Finskebukta, er det ikke vanskelig å invitere til en av Europas vakreste og mest interessante byer. Her kan du dessuten velge blant all verdens mat og vin (og vodka) fra øverste hylle – til svært gunstige priser.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo-St.Petersburg

Transfer fra flyplass til hotellet. Middag på Katysha restaurant nær hotellet i St. Petersburg.

Dag 2: St.Petersburg

Etter frokost guidet busstur i sentrale byområder, på øyene og med stopp ved diverse severdigheter, blant annet Vinterpalasset med norsktalende russisk guide. Samlet lunsj på byen.

Om ettermiddagen tar vi en 2- 3 timers båttur på kanalene og Neva-elva. Middag på restaurant.

Mellom kl. 22.00 og 01.00 tilbys guidet sykling i byen, langs de opplyste kanalene og havnepromenaden. Dette er svært populært blant lokalbefolkningen i den lyse årstida, hvor nettene aldri går i svart.

 

Dag 3: Pushkin-Pavlovsk-Gatchina 30 km

Denne dagen går sydover og inn i overdådigheten. Her ligger palasser og enestående parker som perler på en snor. Keiserinnene Anna og Elisabeth engasjerte den italienske arkitekten Rastrelli på 1700-tallet, som kombinerte på et mesterlig vis europeisk senbarokk med tradisjonell russisk arkitektur. Dette tok barokken til nye høyder i hele Europa. Vi starter i Tsarskoye Selo (tsarens landsby) eller Pushkin som landsbyen heter i dag. Her besøker vi Katarinas Palass og vandrer i den praktfulle parken. Deretter med påfølgende lunsj. Videre sykler vi 4 km og inn i Pavlosk-parken, designet av den skotske arkitekten Charles Cameron på 1780-tallet. Det er en sann fryd å sykle rundt i denne gedigne «engelske» hagen med sine palasser, broer, innsjøer, paviljonger og søyleganger. Vi finner etterhvert fram til parkens oase for passende russiske forfriskninger.

Deretter på rolige landsens veier på den russiske landsbygda. Forbi gamle landhandlere, rustne kafeer og et uvanlig stort omfang av datsjaer; byfolkets sagnomsuste feriehus. Etter hvert når vi Gatchina. Her syntes Katarina den Store at det var på sin plass å bygge et palass til ære for sin elsker! Denne gangen i neoklassisk stil med arkitektene Antonio Rinaldi og seinere Vicenzo Brenna i førersetet. Den engelske landskapsparken folder seg vakkert ut i et nettverk av små innsjøer og elver. Parken gir rom for uforglemmelig sykkelatmosfære og bading. Vi avslutter sykkeldagen på parkens «forlystelsesterrasse», og buss tilbake til hotellet i St. Petersburg.

Dag 4: Zelenogorsk-Repino-Sestroretsk-Saray Lenin 27 km

På sykkel fra hotellet til Finland togstasjon. Togtur med syklene ombord går herfra nord-vestover til Zelenogorsk; tidligere den finske kommune Terijoki i Viborg len. I 1944 blei store deler av Viborg len, samt halve Ladogasjøen avstått til Sovjetunionen etter den finske vinterkrigen og fortsettelseskrigen.

Den idylliske fiskerlandsbyen Terijoki (Zelenogorsk) blei et feriested for sosieteten i Viborg og St. Petersburg på 1800- tallet, spesielt etter at jernbanen mellom de to store byene ble åpnet i 1870. Mellom 1917 (Finlands selvstendighet) og 1939 (vinterkrigen) var det utelukkende sommergjester fra vesten på alle strandhotellene her. I dag er det et helse- og rekreasjonsområde for St. Petersburg-regionen.

Etter noen få kilometers sykling stopper vi i Repino i Finskebukta, hvor den fremste av alle russiske malere innenfor naturalismen, Ilya Repin, tilbrakte de siste 30 år av sitt liv. Anledning til besøk i hjemmet som i dag er et museum med en betydelig samling av hans kunst.

Videre på det Karelske Neset og til Sestroretsk. Den nordlige delen av byen var en del av Finland 1917-40 (Rajakoki).  Et kjent kur- og badested, grunnlagt av Peter de store i 1714 i forbindelse med byggingen av en ammunisjonsfabrikk. Her rigger vi til piknik ved Finskebukta og eventuelt bad. Vi sykler videre til Saray -Lenin hvor vi kan besiktige skjulestedet til Lenin like før revolusjonen i 1917. Buss til hotellet herfra.

 

Dag 5: Gatchina – Ropsha – Peterhof 47 km

Transfer fra hotellet til sykkelstart et par mil sørover. Orntli’ på bygda! Gjennom bittesmå landsbyer nord-vestover mot Finskebukta. Dette er så fjernt fra storbypulsen i St. Petersburg som overhodet mulig. Et par timers sykling gjennom åker og eng, forbi gamle datsjaer og bondegårder. Litt opp i åslandskapet når vi Ropsha på vei mot havet og Peterhof. I perioder var området under svenskekongen Karl 12, før Peter den Store gjenerobret det etter slaget ved Poltava i 1709.

Fra september 1941 til januar -44 var høydene her en viktig strategisk kommandopost for artilleriet som bombarderte St Petersburg.

Vi følger Shingarki-kanalen de siste kilometerne inn til Peter den Stores sommerpalass, 25 km vest for St.Petersburg.

Etter seieren over svenskene besluttet tsaren å oppføre en tidsmessig residens som skulle bli et landemerke i den nye stormakten Russland, og reist nær sjøbredden for å bruke det på sine reiser til og fra Europa via havna i Kronstadt.

«Det russiske Versailles» er et fabelaktig eventyr av fransk-italiensk arkitektur og engelsk-fransk klassisk hage- og fontenekunst. Kunstverket blei påbegynt i 1710, bare syv år etter St. Petersburgs grunnleggelse.

Slottsparken ved Peterhof er delt mellom Den nedre parken og Den øvre parken. Hele hageanlegget preges av de originale vannspillene med over 150 fontener som får vann via et underjordisk rørsystem, og som utelukkende fungerer gjennom bruk av naturlig fall.

Vi avslutter med forfriskninger på terrassen ut mot Finskebukta før transfer til hotellet. Middag i byen.

Dag 6: Kronstadt 24 km

Transfer fra hotellet til den lille øya Kronstadt i Finskebukta. Sykkelstart her. Pikniklunsj , og så guidet båttur fra Kronstadt.

 

Dag 7: Veliky Novgorod 37 km

Transfer til Veliky Novgorod

Beliky Novgorod ligger langs hovedveien som knytter St. Petersburg med Moskva. og er en av de viktigste historiske byene i Russland. Byen har siden 1992 vært på UNESCOs verdensarvliste blant annet på grunn av sine monumenter fra middelalderen.

Vi sykler i og spiser lunsj i Novgorod før transfer tilbake til hotellet.

Dag 8: St. Petersburg-Oslo

Frokost og transfer til flyplassen.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 14 500,-

kr 12 500,- uten fly

kr 1 400,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – St.Petersburg
 • Transfer fra/til flyplass
 • 5 overnattinger på hotell m/frokost
 • 3 middager
 • 4 lunsj m/drikke
 • Inngangsbilletter museer/tog/båt iflg program
 • Sykkel
 • Følgebil med sykkelmekaniker
 • Norsk reiseleder
 • Lokal norsk russisk guide på museer og lokal engelsktalende sykkelguide.

Ikke inkludert

 • Drikke til maten
 • Visum

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Pass og visum til Russland

Den Russiske Ambassade krever at hver enkelt reisende sender elektronisk visumsøknadsskjema.

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Oliven Reiser er ikke erstatningsansvarlig for kunder som ikke har dette i orden. Er du usikker på om egen reiseforsikring er gyldig i Russland, kontakt forsikringsselskapet ditt.

 

Her er kravene til visumsøknaden oppsummert punktvis for våre reisende. Men! Les nøye gjennom all tekst for viktige detaljer og få utdypet enkeltpunktene, slik at søknadsprosessen går enkelt.

Sjekkliste over dokumenter som må sendes til Det Russiske visumsenteret i Oslo eller Kirkenes:

 • Pass (original, med minst to blanke sider og gyldighet minst 6 mnd. utover utløpt visum)
 • Kopi av fotosiden i passet ditt – 1 stk.
 • Nytt passfoto, max 6 mnd. gammelt – 1 stk.
 • Søknadsskjema, nøyaktig og elektronisk utfylt. Skriv ut ferdig utfylt skjema, underskriv og datofeste det med kulepenn (skjema her: kdmid.ru/ )
 • Dokumentasjon på gyldig reiseforsikring
 • Bekreftelse / invitasjon fra Russland (fås ved innsending av passkopi til info@olivenreiser.no)

Disse dokumentene sendes til en av to (nærmeste) adresser:

Russisk visumsenter, Oslo

Grev Wedels Plass 4

0151 Oslo

Tlf: 21 93 53 55

 

Russisk visumsenter, Kirkenes

Rådhusplassen 2

9915 Kirkenes

Tlf: 78 39 83 05

Merk! Du kan tidligst søke om visum 3 måneder før avreise. Vi anbefaler at du søker i god tid, søknadsbehandling tar normalt 4 – 10 virkedager.

 • Enkelt-søker for visum til seg selv kan fremdeles møte opp ved Konsulatet
 • Personlig frammøte av den reisende selv ved Visumsenteret kreves ikke. Det betyr at du kan få en annen til å håndtere dette, men vedkommende må da ha med en skriftlig fullmakt

Utfyllende informasjon

På ambassadens egne nettsider, www.mid.ru/visa, finner du dette:

Før å søke om visum er det nødvendig å fylle og skrive ut søknadsskjema som ligger på nettsiden http://visa.kdmid.ru/

Behandlingen av søknaden starter kun etter at all nødvendig dokumentasjon er levert til konsulatavdeling. Konsulatavdeling mottar ikke dokumentasjon som er sendt på faks.

Følgende dokumentasjon skal innleveres uansett type visum det søkes om:

 1. Utfylt søknadsskjema. Søknadsskjemaet skal dateres og undertegnes av søkeren personlig. Alle spørsmål i søknadsskjemaet skal besvares på russisk, norsk eller engelsk med blokkbokstaver. Falske eller villedende opplysninger samt det å unnlate å gi relevante opplysninger i søknadsskjema kan føre til at søknaden blir avslått. Rettelser i søknadsskjema er ikke tillatt. Søkeren kan bli bedt om å dokumentere opplysninger gitt i søknadsskjemaet.
 2. Gyldig pass (kun original). Passet skal ha minst to blanke sider og må være gyldig i minst 6 måneder utover visumets utløpsdato. Skader i passet (særlig på bildesiden) vil føre til avslag på visumsøknad.
 3. Et nytt passbilde limt i øvre høyre hjørne av søknadsskjemaet.

Fotografiet skal være:

 • 35×45 mm
 • maksimalt 6 måneder gammelt, og ligne på søker
 • vise hele ansiktet
 • uten hodeplagg, slør eller hatt
 • tatt mot en lys bakgrunn

Dersom kravene ovenfor ikke er oppfylt, vil søkeren bli bedt om å innlevere et nytt fotografi som tilfredsstille kravene.

 1. Reiseforsikring gyldig i Russland som inneholder søkerens navn og gyldighetsperiode. Gyldighetsperioden må dekke hele perioden og alle dagene søker kommer til å oppholde seg i Russland. Ved søknad om flerreisevisum skal reiseforsikringens gyldighetsperiode dekke minst 90-dagers opphold i Russland i løpet av de første 180 dager av visumets gyldighetsperiode.

For Oliven Reisers kunder gjelder altså dette for søknad om Turistvisum – utdypet:

Søknadens nødvendige innhold:

 1. Utfylt søknadsskjema, pass, et passbilde, betalt reiseforsikring (se retningslinjene fra ambassaden pkt. 1.)
 2. Standard bekreftelse (underlagsdokumenter) fra et hvilket som helst autorisert russisk reisebyrå registrert i Russlands utenriksministerium. Bekreftelsen må inneholde søkerens fulle navn, fødselsdato, passnummer, inn- og utreisedato, reiserute, reisebyråets registrerings- og referansenummer, offisielt stempel og underskrift av en autorisert person.

Denne bekreftelsen får du på e-post / i posten ved å sende inn en passkopi (sidene med foto og navn) til info@olivenreiser.no

(Kun hotellreservasjon er ikke nok for å få turistvisum. Hele hotelloppholdet må være forhåndsbetalt før man søker om visum.)

Øvrig informasjon fra Den Russiske Ambassade:

Et turistvisum kan ikke ha lengre varighet enn 30 dager. Visumpliktige utlendinger som skal reise på turistvisum til Russland, må kunne fremvise bekreftelse, turistvoucher og returbilletter med bekreftet utreisedato. Søkeren kan også bli bedt om å vise at man har tilstrekkelige midler til å dekke reisen og oppholdet i Russland.

Gebyret for å behandle søknader om turistvisum for norske statsborgere samt borgere av EU-land beløper seg til NOK 315 (EUR 35) dersom behandlingstiden er 4-10 arbeidsdager. Hastevisum kan utstedes i løpet av 1-3 arbeidsdager mot et gebyr på NOK 630 (70 EUR). Gebyret skal ikke betales før en konsulatmedarbeider har sjekket alle nødvendige dokumenter.

Fly

St. Petersburg 03.07 – 08.07.2017

BT160  03JULI   OSLO  RIX     1430 1720

BT444  03JULI   RIX    LED      1830 1950

BT443  08JULI   LED   RIX       1000 1120

BT159  08JULI    RIX  OSLO    1250 1345

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her
Kart