Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Ungarn – Balatonsjøen

Sykkeltur i Ungarn; Balatonsjøen

Opplev noe som de færreste har gjort før deg! Ungarn er ideelt for sykling. Det gleder oss like mye med sine vintradisjoner og kjente kjøkken.
Vakkert, frodig og sykkelvennlig terreng pyntet med nyrestaurerte landsbyer. Åpne og hyggelige mennesker som trives med å vise deg tradisjonene sine. Legg vekk fordommene om Øst Europa og postkommunismen. For denne sykkelreisen har vi valgt området langs og nord for Balatonsjøen. Bademuligheter, hyggelige vingårdsbesøk, lune gjestehus, verdens mest omsorgsfulle lokale guidevenner og møte med det ekte og fredelige Ungarn. Og helpensjon hva gjelder mat og drikke.
Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo-Budapest – Veszprem

Transfer til Veszprem kan bestilles gjennom Oliven Reiser (ca.2.5 t) Hvis ikke går det tog eller busser fra Budapest til Veszprem.

Vel fremme i Veszprem anbefaler vi en tur i byen som er bygget på 5 vulkanske fjellformasjoner. Byen har mange vakre historiske byggverk med maleriske brolagte gater og et flott slott. Middag på hotellet. Dere får servert tradisjonell ungarsk mat.

Dag 2: Veszprem- Balatonfüred 34 km

Fra Veszprem sykler dere i idyllisk landskap langs sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen og Balatonalmadi. Fra utsiktspunktet får vi et godt inntrykk av Sentral Europas største innsjø. Denne dagen følger dere sykkelveien som går langs Balatonsjøen. Det blir anledning til å ta forfriskende bad underveis. Videre på den gamle romerske veien til Alsoors og Csopak. Mulig med vinsmaking i Koloskadalen. Deretter til vinbyen Balatonfüred, som oser av historie og kultur. Overnatting og middag på Hotel Anna Grand.

Dag 3: Balatonfüred – Badacsony 50 km

Fra hotellet i Balatonfured sykler dere til byen Zanka. Herfra på sykkelstier til Revfulop hvor det passer med en pause ved vannet. Videre på sykkelstier til Kovagoors-Palkove. Dere sykler videre langs sjøen på rolige veier, og passerer hyggelige små tettsteder. Overnatting på sjarmerende hotell Neptun etter Badacsonytomaj.

Dag 4: Badacsony – Szentbékkálla 36 km

Vi anbefaler besøk på Szegedy Ròza Hus og museet i Badacsony før dere sykler videre. Her får dere innsikt i hvordan folk levde i det 18.århundre. Etter dette sykler dere den romerske veien Szigliget. Her finner dere det 250 år gamle Eszterhàzy vinmuseum hvor det er muligheter for både lunsj og vinsmaking. Her ligger også festningen fra det 15. århundre – absolutt verd et besøk og med nydelig utsikt over området. Turen går videre mot Hegymagas til Nemesgulacs, Kaptalantoti og Mindszentkalla før dere kommer til Szentbekkalla. Landskapet preges av utdødde vulkaner. Middag i en lokal vinkjeller og overnatting på pensjonat.

Dag 5: Szentbekkalla- Tòtvàzsony 39 km

Dere forlater Tòtvàzsony og sykler i retning Köveskál. På sykkelen videre til Tagyon og Scentantalfa, i sistnevnte finner dere det beste lunsjstedet. Herfra kan dere sykle opp på St Balázs hvor dere kan smake på gode viner i den hyggelig vingården “Gergely Winecellar”. Noen av hans viner kan nå bestilles på Vinmonopolet. Videre til Óbudavár og Mencshely. Dere sykler gjennom tusen år gamle landsbyer og nyter den vakre utsikten over innsjøen, nasjonalparken med det idylliske landskapet og vinområdene. Turen går gjennom Nivegy dalen – et vinområde som spilte stor rolle for eksport av vin i romertiden. Middag og overnatting i Tótvázsony på Hotel Bakony.

Dag 6: Tòtvàzsony – Balatonfüred 40 km

Denne dagen går turen først i retning balatonsjøen, 5 km nedover før dere besøker Tihany halvøya. Her finner dere en vakker gammel kirke og et munkekloster fra 1055 som er svært kjent – flott utsikt over innsjøen. Beste lunsj sted denne dagen er Koczor vinkjeller, en autentisk ungarsk vinkjeller på vei tilbake mot Balatonfured. Middag og overnatting på Hotel Anna Grand i Balatonfüred.

Dag 7: Balatonfüred – Veszprem 34 km

Langs Balatonsjøen i retning Veszprem, også denne dagen er til gode bademuligheter. Dere sykler opp til Balatonalmádi og videre til Vödör dalen for å ta en siste titt på sjøen før dere snur og sykler i retning Veszprém. Avhengig av ankomsttid kan det bli tid til rusletur/shopping når dere er fremme i byen. Middag og overnatting på Hotel i Veszprem.

Dag 8: Budapest – Oslo

Transport tilbake til Budapest kan bestilles gjennom Oliven Reiser.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 400,- pr. person

kr 1 600,- i enkeltromstillegg

kr 1 300,- pr person for oppgradering til 4 stjerners hotell

kr 2 100,- i enkeltromstillegg på 4 stjerners hotell

 

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger på gode og sjarmerende små hoteller.
  • Halvpensjon: 7 frokost, 7 middag med vin/vann (annen drikke betales selv)
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport.

Ikke inkludert

  • Fly og transfer t/r flyplassen.
  • Transfer Budapest-Balaton T/R kan bestilles kr. 2 700,- for fra 1-8 personer

 

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Mulighet for leie av EL-sykkel mot et tillegg i pris

Forslag til transport

Fra Budapest Ferhegy flyplass er det best å ta en taxi til Budapest. Tar ca. 20 minutter inn til sentrum av byen. Koster ca 5000HUF pr person.

Det er også mulig å ta bussen, men det kan føles litt mer komplisert og tar ca 40 minutter. Først metro til Kobànya/Kispest og så videre til sentrum.

Nyttig link med informasjon vedr. transport fra flyplass til sentrum av Budapest:

http://www.bud.hu/english/passengers/transport_and_parking/by_public_transport

Fra Budapest kommer du til første by Veszprem med tog eller buss.

Toget finner du på Deli Pu. (South Railway Station) www.mav.hu/english

Buss finner du på Nepliget (Central Bus Station) www.volanbusz.hu/en/

Fra busstasjonen eller togstasjonen er det enklest å ta en taxi til hotellet.

Eller dere kan booke privat transfer fra flyplassen direkte fra oss i Oliven Reiser.

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Budapest
Språk: Ungarsk
Valuta: Forint
Kredittkort: Visa, Mastercard
Folkemengde: ca. 10 mill
Vaksine: Ingen påkrevet
Visum:
Vann: Drikk vann på flaske
Religion: Kristendom
Strøm: 220V