Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sicilia Antimafia – Ny Rute!

Sicilia Antimafiaruta; Palermo–Corleone

Vilt, vakkert og opprørsk–opplev Sicilia på sitt mest genuine. Vi guides av hverdagshelter modigere enn de fleste, organisasjonen Addio Pizzo. Sammen har de stått imot innkreving av beskyttelsespenger (pizzo). Du får en dypere forståelse av sicilianernes hverdag; de byr på seg selv, historia, maten og vinen. I retur holder vi oss til plasser sertifisert av Addio Pizzo «Farvel til beskyttelsespenger» og tatt sterk avstand til Mafiabevegelsen!

Olivenguide på turen er Helge Pedersen.

Kundens ord om turen:

“Sykkelglade og Italia-begeistrete personer burde absolutt vurdere å ta denne turen!”

“Høydepnuktet på turen? Jeg vil si Corleone Når du sykler ut av den byen igjen, er du en spesiell opplevelse rikere, som du ikke glemmer så lett. Og har du sett filmen Cinema Paradisio, vil den lille byen Palazzo Adriano bringe deg i god stemning.”

“Engasjerte og dyktige guider fra Addio Pizzo, med Eduardo i spissen,- en kunnskapsrik og fantastisk fyr å sykle med”

“Denne turen svarer absolutt til forventingene i så henseende. Verdt å nevne spesielt; lunsjen på den idylliske gården den siste sykkeldagen og avslutningmiddagen i hektiske og vakre Palermo.”

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo-Palermo–Addaura

Avreise fra Oslo og ankomst Palermo. Transfer til vårt Addiopizzo-hotell for innsjekking og felles middag. Hotel Addaura ligger ved havkanten, med kort vei til den berømte Mondello-stranden og ved foten av Monte Pellegrino.

Dag 2: Addaura–Mondello–Sferracavallo–Addaura, ca. 20 km

Kort sykkeletappe denne dagen. Vi sykler i deilig havluft til livlige Mondello og den sjarmerende fiskerlandsbyen Sferracavallo. Bademuligheter og lunsj på Mondello-stranden. Retur til hotellet for omkledning, deretter transfer til Palermo og guidet rundtur i byen med representanter fra Addio Pizzo. I de trange gatene i Palermos sentrum får vi en reise gjennom en by som er i ferd med å gjøre opprør mot mafiaens «beskyttelsespenger» – pizzo. Middag på Addiopizzo restaurant hvor vi får smake på tradisjonsrike spesialiteter fra det sicilianske kjøkken. Transfer tilbake til Addaura for overnatting.

Dag 3: Adduara–Cinisi– San Giuseppe Jato, ca 50 km

På sykkel langs havet fra Cinisi. Guidet besøk på museet der Peppino Impastatos historie skildres. Som sønn av en mafioso levde han farlig som kritisk, satirisk journalist og aktivist. Så ble han også myrdet i 1978, i en alder av 30 år – etter at hans narkobaron av en far først var blitt ryddet av veien. Denne historien er senere udødeliggjort i filmen «The Hundred Steps». Videre langs Cala Rossa med vakker vill natur og krystallklart hav. Lunsj med lokale produkter på gårdsbruk konfiskert fra mafiaen.  Så til hotellet vårt i San Giuseppe Jato for middag og overnatting.

Dag 4: San Giuseppe Jato–Ficuzza, ca 60 km

Vi følger den gamle jernbanetraséen mot Ficuzza på nydelig fjellvei mot Piana degli Albanesi. Piknik med lokale spesialiteter ved innsjøen eller på bar nær byen. Brød og canellone, ricotta, villsvinskinker og pølser hører med. Vi ankommer Piana degli Albanesi for besøk på Coppola-fabrikken; den berømte cap’en som er selve symbolet på siciliansk identitet – og ikke mafiaens – produseres her. Videre gjennom vinmarker mot Sant`Agata hvor vi starter nedstigningen til Ficuzza. Overnatting og middag på den ærverdige gjenoppbygde jernbanestasjonen Antica Stazione Ficuzza. Stasjonen som hadde sine glansdager fra 1886 til 1954, er bygd om til vakkert hotell av private aktører. De har også lagt sin sjel i å bevare den genuine atmosfæren – de gamle jernbanesvillene følger deg sågar helt inn til den velrennomerte restauranten. Her vil du garantert få følelsen av å være på rett spor..

Dag 5: Ficuzza–Coreleone–Ficuzza, ca. 50 km

På landeveier sykler vi inn til Corleone for guiding i byen med Addio Pizzo-medlem. Navnet Corleone framkaller fortsatt lite hyggelige assosiasjoner om mafiavirksomhet, men i løpet av dagen vil vi oppdage at byen er alt annet enn det forventede. Beliggenheten og dens stolte, veletablerte antimafia-bevegelse vil sette varige spor hos enhver besøkende. Tilbake til hotellet før transfer til Terre di Coreleone. Her blir det servert en rustikk autentisk Siciliansk middag og vi får smake på noen av områdets “Pizzofrie” viner.

Dag 6: Ficuzza–Monreale, ca 60 km

Fra øyas indre gjennom Ficcuzas skoger, vender vi tilbake til kysten. Videre til familiedrevet gårdsbruk og olivenoljeprodusent for hjemmelaget lunsj og oljesmaking. Etter lunsj sykler vi langs gamle jernbanespor til vakre Monreale. Middag og overnatting her.

Dag 7: Monreale–Palermo–Oslo.

Frokost på hotellet før transfer til flyplassen og hjemreise til Oslo.

 

 

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 15 900,-

kr 13 900,- uten fly

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo–Palermo
 • Transfer t/r flyplassen
 • 6 netter på hotell/bondegårder med frokost
 • 5 lunsjer med vin/vann
 • 6 middager med vin/vann
 • Sykkel m/utstyr
 • Guider
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guidet vandretur i Palermo og Corleone.

NB: Kun lokalguide på denne turen

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene opererer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

Sicilia Antimafia  08.10-14.10.2017

Vi flyr med Lufthansa t/r

LH 865  08OKT  OSLFRA   (Oslo-Frankfurt)            0600 0810
LH 338  08OKT  FRAPMO   (Frankfurt-Palermo)     1020 1240

LH 339  14OKT  PMOFRA   (Palermo-Frankfurt)     1000 1230
LH 862  14OKT  FRAOSL   (Frankfurt-Oslo)            1315 1510

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.

Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Påmelding - Sicilia på Kryss og Trass

Påmelding 08.10-14.10.2017 (På forespørsel)
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia