Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Andalucia

Sykkeltur i Spania; Andalucia – de hvite landsbyer

Vi starter sykkelferien med to netter i legendariske Ronda. Med sin vanvittige utsikt over el Tajo, juvet som deler byen i gammel og ny bydel. Derfra drar vi sydvestover gjennom variert natur og hvite landsbyer (pueblos blancos) inntil vi møter havet ved Puerto de la Santa Maria, havna Columbus en gang forlot i sin søken etter rikdom og berømmelse.
Andalucia er en stor og vakker, historisk og kulturell mosaikken! Hvitkalkede hus med blomsterdekorerte patioer gjenskaper stemningen fra maurernes tid. Du sykler i eksotisk andalusisk landskap med mauriske borger i nesten hver eneste by og oliventrær så langt øyet kan se. Det lukter av sitrusfrukter, dadler, parfyme og bugnende hager……..Langs ruta i de mindre byene og landsbyene overnatter vi i hyggelige små familiedrevene hoteller og gjestehus (casas rurales), eller i historiske bygninger.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Malaga – Ronda

Transfer til Ronda, en fantastisk, gammel by beliggende på kanten av dramatiske klippeformasjoner. Om flytidene tillater det – kan vi vandre rundt i byen og ta inn over oss impulsene fra epoke etter epoke i historien.

Dag 2: Ronda – Ronda 18 km

Vi sykler i utkanten av Ronda for å nyte den fantastiske utsikten og det helt spesielle landskapet her. Piknik lunsj. Tog tilbake til Ronda – mulig å sykle for de som ønsker. Middag på egen hånd på en av byens mange restauranter. Kanskje en av de ut mot klippene.

Dag 3: Ronda – Olvera 37 km

Først til vakre, kritthvite Setenil, en av de mest spektakulære landsbyene i Andalucia med sine intime, trange gater og lokale barer. Lunsj på tapasrestaurant. Videre langs Trejoelva til Olvera med sine hvitkalkede hus oppover fjellsida mot det mauriske slottet fra det 12. århundre som troner på toppen. Middag og overnatting.

Dag 4: Olvera – Puerto Serrano 38 km

Langs den gamle jernbanetraseen, som ble sykkelvei siden toget aldri kom til Olvera. En sann fryd å sykle langs disse såkalte Via verde(grønne veier), som en gang fraktet oliven til de store olivenmøllene i Jaen. Uberørt natur- og kulturlandskap ideelt for syklister. Lunsj før vi fortsetter sykkelreisen videre langs Guadaleteelva fram til Puerto Serrano. Overnatting og middag her.

Dag 5: Puerto Serrano – Arcos de la Frontera 39 km

På smale veier gjennom nydelige fruktbare åkre, bomullsplantasjer og vinmarker til Arcos de la Frontera, en av de typiske hvite landsbyene i Andalucia. Byen ligger på en klippe høyt over elva Guadalete, med det mauriske slottet fra 1500-tallet tronende på toppen. Utsikten herfra er overveldende! Piknik underveis.

Dag 6: Arcos – Puerto de Sta Maria 26 km

Med buss til Jeréz(sherry) hvor vi besøker en norsk vinprodusent, Jan Pettersens bodega Rey Fernando de Castilla. Sandefjordmannen produserer utsøkt sherry, vineddik og spansk brandy. Etter lunsj og diverse smaksprøver sykler vi ut til havet og hyggelige Puerto de Santa Maria , hvor blant annet Columbus fikk sin første båt bygget. Og som han kalte Santa Maria og seilte til Cuba med i 1492 sammen med ytterligere 2 skip. Deler av byen minner om Havanna, på lik linje med Cadiz. Ikke noe rart egentlig; conquistadorene dro med seg sine arkitekter og sin bygningshistorie over Atlanteren. Middag på egen hånd.

Dag 7: Santa María – Santa Maria 28 km

Langs havet i Cadizbukta til en bortgjemt sandstrand. Piknik lunsj. Deretter kan de som vil ta ferje til spennende Cadiz (Vest-Europas eldste by grunnlagt av fønikerne for 3000 år siden) eller utforske Puerto de Santa Maria. Avskjedsmiddag. Muligheter til å oppleve en Flamenco konsert (ikke inkludert).

Dag 8: Malaga – Oslo

Transfer med buss til flyplassen i Málaga.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 19 900,-

kr 17 900,- uten fly

kr 1 600,- i enkeltromstillegg

kr 1 600,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Malaga.
 • Transfer Malaga – Ronda og Puerto Santa de Maria – Malaga.
 • 7 overnattinger m/frokost på sjarmerende hoteller.
 • 6 lunsjer /pikniker med vin/vann
 • 5 middager med vin/vann
 • Følgebil
 • Guide
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr
 • Omvisninger, bodegabesøk

Ikke inkludert

 • Flamenco konsert i Puerto de Santa Maria

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Andalucia 14.10-21.10.2017

Vi flyr med Norwegian t/r

D85021 14OKT   OSLO – MALAGA    1135  1540

D85022  21OKT   MALAGA – OSLO    1510  1910

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

Se våre gruppeturer her

Spania - sykkeltur i Andalucia - hvite landsbyer

Påmelding 14.10-21.10.2017
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V