Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Brasil

Sykkeltur i Brasil – Rio de Janeiro, Niteroi, Salvador, Bahia

Å sykle i lag med våre brasilianske venner i praktfulle omgivelser gir en helt ny dimensjon til begrepet fellestur. Vi har gjort det i 8 år nå og gleder oss til hver gang vi kan ta med oss reiselystne nordmenn ned til dette landet.De som har sykla denne ruta før, har utelukkende gjort det med Oliven. Dette er ekte vare, og vil du oppleve det genuine Brasil, er dette garantien. Sammen med vårt herlige lokale Brasil-mannskap og vår norske  Olivenguide Valmir.
Rio med sin praktfulle beliggenhet, sykling langs Copacabana og langs jomfruelige strender i Niteroy utenfor Rio; med lunsjer på de mest autentiske steder, akkompagnert av levende bossanova. I spennende Salvador bor vi på den hyggelige Barrastranda, her er strandlivet i gang med forskjellige former for aktiviteter fra tidlig morgen. Sykkeldager i det mest autentiske landskap i Bahia med overnattinger på henholdsvis gammelt kloster og pousada i små perler som Cachoeira og Jaguaripe, gamle portugisiske kolonibyer. Med innlagte båtturer på elva som de fleste vil huske. Til slutt opplever vi paradisøya Moro de Sao Paolo, så idyllisk at det er vanskelig å få med folk hjem igjen.
Programmet dag for dag

Dag 1: Avreise fra Norge

Ankomst Rio tidlig neste morgen.

Dag 2: Ankomst Rio de Janeiro

Transfer til hotellet på Copacabana. Frokost. Halvdags guidet tur i Rio som inkluderer Corcovado – fjellet og Kristusstatuen. Derfra inn i nasjonalparken Tijuca, verdens største byskog og del av den atlantiske regnskogen. Ettermiddagen på Copacabana. Middag på en typisk brasiliansk churrascaría.

Dag 3: Rio de Janeiro

Vi starter dagen med å ta taubane til Sukkertoppen, for deretter en spasertur i Downtown Rio og til det nye Porto Maravilha området. Lunsj på lokal restaurant i Morro do Chapeu. Vandring i favelaen. Ettermiddag på Rios strender for deretter å nyte den sjeldne solnedgangen ved Ipanema stranda. Om kvelden foreslås middag på restauranten Gorota de Ipanema ved stranda (der hvor den berømte sangen ”the girl from Ipanema” første gang ble framført).

Dag 4: Niterói 35km

Vi sykler langs strendene i Rio ned til båthavna for å krysse Guanabarabukta med ferje til Niterói by. Vi sykler langs kysten og stopper ved MAC-museet, et av de arkitektoniske monumentene av den kjente arkitekten Niemeyer. Her har vi en fantastisk panoramautsikt over Rio. Vi sykler langs strandpromenaden i Niterói til Santa Cruz-borgen, som er et viktig brasiliansk minnesmerke. Til Santa Cruz-borgen og pikniklunsj ved innløpet til Rio. Så til hotellet og solnedgangen ved bassenget før middag.

Dag 5: Niterói 38 km

Kort transfer opp til utsiktspunkt for å se utover dagens løype. Ned til strendene og minirotur over Itaipu-lagunen. Bar og strand. Videre til landsbydelen av Niterói hvor etterkommere av slaver serverer oss lunsj og Bossa nova-musikk.

Vi har fått lov til å spise lunsj hos et veldig lokalt samfunn; etterkommere av slaver som bor i Tiricaparken. Her blir det god lokal mat samt vennlig levende basanovamusikk. Vi sykler videre på Charles Darwin trail fram til den gamle sukkerfarmen for besøk; den kyststien Darwin brukte ridende på esel for å nå fram til en stor farm beliggende i skogen langs kysten her i 1832. Vi sykler langs vakker vill kyst i 22 km til Itaipuassustranden, hvor vi slapper av med litt forfriskninger på lokal bar før vi kjøres tilbake til hotellet. Fritt middagsvalg på restauranter nær hotellet.

Dag 6: Rio – Salvador

Transfer til flyplassen og 2 timers flytur til Salvador. Vi bor på hotell ved Barrastranden i Salvador. . Salvador Bahia har en spesiell energi og byen er fargerik og vakker. Transfer til den historiske gamlebyen Pelourinho. Dette er et fantastisk sted, som på kontroversielt vis har fått restaurert mange av de gamle fasadene fra kolonitida. Nå også sentrum for mye av lokalt håndverk; her er det masse kuriosa å glede seg over. Vi spiser middag på restaurant og nyter den myke varmen til de bahianske nettene.

Dag 7: Salvador

Halv dags guidet sightseeing, buss og vandring. Hovedattraksjonene i den nye og gamle bydelen. Salvadors eldste bydel oser av vakker portugisisk kolonial arkitektur. Gode stopp her. Ettermiddagen ved hotellstranda eller shopping. Kvelden vandring langs havet til sjørestauranten og lokale retter; Afrika og Brasil blandet sammen.

Dag 8: Salvador – Cachoeira 44km

Buss til Reconcavo-området,kolonitidas veldig rike plantasjeområde som omgir bukta; vi skal inn til jordbruksområdene både på jakt etter autensitet og de gode møtene med mennesker midt i det trivielle hverdagslivet. Vi begynner sykkelturen i Santo Amaro, hjembyen til en av Brasils største sangere, Caetano Veloso. Her stopper vi på et ytterst levende marked, handler litt frukt og ser oss om. Videre til et jordbrukskooperativ som drives av MST (Movimento Sem Terra,); den tunge politiske bevegelsen som har hentet tilbake store jordbruksområder til de aller fattigste, gjennom å bruke det juridiske apparatet. Underveis stopper vi på en høyst lokal bar for piknik under cedertreet. Vi ender opp i Cachoeira; arnested for afrobrasiliansk kultur og spesielt vakker by med kolonial arkitektur. En perle langs elvabredden. Middag og overnatting på et gammelt, vakkert kloster og kveldsstund på by’n. Musikk og folkeliv.

Dag 9: Cachoeira – Cachoeira 45km

Frokost på hotellet. Transfer til Opalma før vi sykler gjennom gamle sukkerplantasjer, bitte små landsbyer, frodige marker inntil vi når ruinene av et gammelt Franciscaner-kloster ved elva Paraguassu. Bading før mat. Lunsj under trærne ved baren i landsbyen før vi krysser elva i småbåter til havna i Maragojipe. Herfra gjennom irrgrønn natur tilbake til Cachoeira på den andre siden av elva. Cachoeira regnes som juvelen i Reconcavo med fargerike barokke bygninger datert tilbake til 16-1700 tallet. Valgfri middag i byen. Overnatting på klosteret.

Dag 10: Cachoeira – Jaguaripe 48km

Transfer til Sao Roque do Paraguassu hvor vi starter syklingen mot de sørlige delene av Reconcave, Nazare og Jaguaripe. Rolig sykling gjennom et fruktbart landskap, med små bosettinger langs veien, helt til vi etter ca 20 km er framme i Nazaré. Lunsj på den gamle togstasjonen i Nazaré, restaurant Maria Fumaca. Vi fortsetter på syklene til Jaguaripe, en annen liten by med tung kolonihistorie fra den gang det hvite gullet beriket de få. I dag superautentisk og neppe stedet reiseselskapene søker. Basseng, middag og overnatting på Pousada Jaguaripe ved elva. Stedsnavnet gitt av indianerne til ære for jaguaren som vandret langs elvebredden her tidligere.

 

Dag 11: Jaguaripe–Itaparica øya–Jaguaripe, 38 km

Flott dag i den bahianske skjærgården. Først i båt gjennom det mangrovebaserte, frodige sumpområdet før vi er framme i Caixo Prego-havna. Vi sykler fra Caixa Prego med innlagt barstopp til Mar Grande og kommer til Penha-stranden hvor vi tar et bad og nyter en storslått lunsj på terassen ved stranda. Vel tilbake i Caixa Prego tar vi båt en time tilbake til Pousada Jaguaripe. Noen tar et lokalt barbesøk for å teste den lokale caipirinhaen på kvelden.

 

Dag 12: Jaguaripe–Morro de São Paulo, 31/48 km

Vi sykler til havna i Guaibim og tar båt videre til det tropiske strandparadiset Morro de Sao Paulo. Vi starter med transfer til dagens sykkelutgangspunkt – veien til Valenca. Sykler gjennom vakkert landskap omgitt av små gårder og landsbyer. Etter få km besøker vi en liten barneskole, samt en bitteliten ostefabrikk. Nye 18 km før piknik på en gammel gård med svømmebasseng. Her diskes det opp med diverse småretter og godt drikke. Videre i enkelt terreng mot havet. Med behagelig båt 20 min fra Valenca til Morro do São Paulo, vårt paradis. Overnatting og middag på Pousada Vila Guaiamu. www.vilaguaiamu.com.br . Deilig pousada med vakker hage ved strandkanten.

Dag 13:Morro do São Paulo

Fridag på denne fantastiske øya. En liten uberørt perle, med eksepsjonelt flotte strender og natur. Helt uten det polerte preget du kan finne blant ”stjerner” som denne. Det kan være fordi øya mangler et veinett; vi må vandre langs strendene like inn til byen. Den vesle byen yrer av liv, butikker og gode restauranter. Nydelig kveldsstemning. Morro de São Paulo, eller Tinharé, som denne øya heter, har i høyeste grad en lokalbefolkning, skoler og velferdstilbud, men de som bor her har en egen følelse av å leve i et avsondret, annerledes samfunn allikevel. Her er det virkelig vakkert. Muligheter for snorkling, dykking, en vandretur eller ridning. Avskjedsmiddag.

Dag 14: Morro do São Paulo – Salvador

Morgen og formiddag ved stranda. Båt/transfer til Salvador om ettermiddagen. Middag før siste km fra Salvador til kveldsflyet.

Dag 15: Ankomst Norge

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.et.
Priser og betingelser 2018

Brasil 12.11-26.11.2018

Pris kr 34 900,-

Tillegg for enkeltrom kr 3 900,-

Pris for Brasiltur 16.02-02.03.2019 kommer.

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Rio de Janeiro – Salvador – Oslo
 • 1 innenriksflygning Rio de Janeiro – Salvador
 • 12 overnattinger på gode hotell
 • Godt og vel halvpensjon
 • Vin/vann til piknik
 • Olivenguide og lokale guider på sykkel og i følgebiler
 • Innganger/omvisninger som i program
 • All busstransfer
 • All båt transfer/turer
 • Sykler med utstyr og vann underveis.

Ikke inkludert

 • Drikke til maten
 • Hjelm
 • Tips

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Vi tilbyr også individuelle turer og eventuelle andre besøk i Rio.  Mulighet for sykkel og guide tur fra 2 til flere dager med guide. Vi tilbyr også ekstra opphold på øya Morro Sao Paulo eventuelt andre steder i Brasil.  Ta kontakt for en prat eller send oss en mail.

Ta kontakt med det lokale vaksinekontoret for råd om vaksine.

Se også her: http://vaksine1.no/

Fly

Brasil 12.11-26.11.2018

Vi flyr med TAP på våre turer til Brasil

Innsjekket bagasje: 1 koffert, 23 kg,   158cm.

TP 761  12NOV  OSLO LISBOA                  1850 2155

TP 075  12NOV  LISBOA RIOGIG             2320 0720+1

O66226 17NOV  RIOGIG SALVADOR      1155 1300

TP 026  25NOV  SALVADOR LISBOA      2350 1050+1

TP 764  26NOV  LISBOA OSLO                 1300 1805

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

 

 

Se våre gruppeturer her
Kart