Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Fra parador til parador i Extremadura

Sykkeltur i Spania; Fra parodor til parador

Vil du bo herskapelig og vakkert i gamle restaurerte klostre, slott og palasser –  i byer og landskap med et spansk historisk sus du neppe har opplevd tidligere? Caceres, Trujillo og Plasencia i Extremadura!

Syklende ut på det uendelige slettelandet i regionen de fleste spanske conquistadorene kom fra. Et område så preget av både tidlig romersk historie, spansk gullalder, samt påfølgende århundrer med stum fattigdom. I dag en blomstrende region med et hav av uberørte naturskatter, perler av velholdte middelalderbyer og gleden av hver ettermiddag å “erobre” en vakker Parador! Kanskje det mest autentiske spanske du kan sykle deg til.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Madrid

Transfer til Oropesa, ca 2 timer. Paradoren vi bor på i Oropesa, ble bygget i det 13. århundre og reist på tuftene av det gamle palasset som hadde blitt ødelagt i løpet av gjenerobringen. Inntil det 18. århundre var det hjemmet til Álvarez de Toledo familien, grevene av Oropesa. Palasset ble omgjort til en Parador i 1930, det første historiske og kunstneriske monument i Spania som blir brukt på denne måten. Oropesa er en liten hyggelig by med utsikt til landskapet vi skal sykle gjennom neste dag. Og ikke minst Sierra de los Gredos-fjellene. Middag på paradoren.

Dag 2: Oropesa – Jarandilla de la Vera 68 km

Vi sykler ut av byen Oropesa og ut på det storslåtte slettelandet mot de imponerende fjellene i Gredos. Dette området, like sør for fjellkjeden, er bare rundt 400 meter høyt og kjennetegnes for sin rikdom på vann og behagelige, milde vintre. Slettelandet er svært frodig, med stor grønnsaksproduksjon og tobakkplantasjer, okser og sau. Vi sykler på rolige veier og kommer nærmere og nærmere de høye fjellene i Gredos, som er 2592 meter på sitt høyeste ved Almanzor. Etter ca 32 km og lengst nord på ruta vår, kommer vi inn i Extramadura rett sør for Madrigal de la Vera. Her stiger landskapet slik at terrenget er mer kupert og svingete den siste delen av dagen – og enda vakrere. 4 km stigning opp til herlig hagelunsj i nærheten av Villanueva de la Vera. Og i Robledilla de la Vera passer det utmerket med et barstopp. Sjarmerende landsbyer er spredt i det frodige landskapet, og vi ankommer den mest kjente av de, Jarandilla de la Vera. Vi overnatter på paradoren her, som i det 15. århundre var slottet hvor Carlos V bodde under byggingen av klostret i Yuste. Middag på paradoren.

http://www.parador.es/es/parador-de-jarandilla-de-la-vera

Dag 3: Rundtur til Monasterio de Yuste 23/38km

Etter en flott frokostbuffé sykler vi langs foten av fjellene Gredos og utforsker områder fulle av oliven- og frukttrær, samt strie elver. Etter vel 10 km bærer det opp 2 km til klosteret Monasterio de Yuste som ble grunnlagt i 1408 av en gruppe munker. Senere fikk det kongelig tilknytning. Det var her Carlos den V hvilte de siste årene av sitt liv etter at han hadde plassert tronen til sin sønn Felipe II. Klosteret er vanligvis stengt på mandager. Derfra videre inn i et populært og svært frodig vandreområde, hvor alle elvene kommer ned fra fjellene. Etter 18 km stopper vi i lille, vakre og gamle Garganta la Olla for forfriskninger. Så 5 km mot lunsj, hvor vi nyter mat hos en lokal bondesom serverer typiske retter fra området. For de som vil slippe lange bakker hjem til Paradoren, er det transfer med privat buss tilbake på ettermiddagen. Middag på egenhånd.

Dag 4: Jarandilla de la Vera – Plasencia 50km

Opp og ned de 14 km til Jaraiz de la Vera hvor det er det barstopp. Så flater det ut og landskapet forandrer seg. Gjennom idylliske Torremenga og nedover til Tejeda de Tietar, hvor piknik dekkes opp i olivenhagen til bareieren. Herfra er det stort sett enkelt sykkelterreng mot Plascencia, nok en gammel og vakker paradorbygning rett ved gamlebyen. Vi anbefaler å besøke gamlebyen og et av torgene før middag! Middag på paradoren.

http://www.paradores-spain.com/spain/pplasencia.html

Dag 5: Plasencia – Monfragüe  38km

Starter først kl 10.30 i dag, slik at dere kan rekke en eventuell morgentur i gamlebyen. Vi begynner dagen med en transfer med privat buss ut av byen (ca 10 km) og opp til høydene hvor vi sykler inn i nasjonalparken Monfrague. Dette er et av de absolutt mest ettertraktede og beskyttede områder i Spania (for fugleinteresserte; Ta med kikkert!). Vi stopper i Villareal de San Carlos for forfrikninger. Så ned til elva Tejo, en av de to store elvene som renner ut i Atlanterhavet på Portugals vestkyst rett syd for Lisboa. Fra broa i dalbunnen går det svakt opp til Gribbfjellet, hvor vi stopper ved utsiktspunktet her. Dette er områder for forskjellige sjeldne gribbarter, kongeørn og falker. Overnatting på nyrestaurerte Hospederia de Monfrague. Middag på hotellet.

Dag 6: Monfrague -Trujillo 40km

På nesten trafikkfrie veier gjennom gressganger, eik- og korktrærlunder. . Her avler de ville okser til tyrefekting, samt den berømte sorte “Iberico” gris, som går fritt rundt og spiser eikenøtter for å ende sine dager som den fantastiske Iberico-skinken. Dette er det typiske langstrakte, om vinteren ugjestmilde, om sommeren gloheite Extramadura. På vår årstid helt annerledes.Transfer fra elvebredden ved Tajo til paradoren, en restaurert gammel klosterkirke og kloster. Dere må unne dere god tid i Trujillo! Du blir nok overrasket over å finne en slik by; full av historie og skjønnhet midt i et svært tynt befolket område. Trujillo ble velstående takket være at mange av de første oppdagelsesreisende og conquistadorene av Amerika opprinnelig var fra dette området. Og da de kom tilbake viste de generøst sin rikdom og suksess. Middagen spiser vi på kanskje det vakreste torget i Spania, Plaza Mayor i Trujillo.

http://www.paradores-spain.com/spain/ptrujillo.html

Dag 7: Trujillo – Cáceres 45km

Ut av Trujillo, 9 km mot Cumbre. Vakkert flatt landskap, smale idylliske veier innrammet av steingjerder. Raskt er vi ute på landet. Fra Cumbre sykler vi mot Santa Marta de Magasca. Fincaene ligger som små husklynger spredt over dette for oss litt sjeldne landskapet. I Santa Marta finner vi fram til baren i landsbyen. Piknik i nærheten av Santa Marta. Så ned mot elva Santa Maria og vakkert opp igjen 2 km. Etter ca 45 km når vi hovedveien 4 km etter Los Arrogatos. Herfra blir det privat buss inn til byen og paradoren. Middag på paradoren.

Cáceres opplevde sin storhetstid under den katolske kong Ferdinand og dronning Isabell, da byen spilte en viktig rolle under oppdagelsen av Amerika. I byens gamle bydel finner vi flere palass og herskapshus omringet av mauriske palasser bygget av de arabiske Almohadene, og ved siden av disse finner man romerske ruiner. Dette har gjort at Cáceres har blitt kategorisert som ”World Heritage City” av Unesco, som den tredje største samlingen av monumenter i Europa. Cáceres er også en universitetsby med viktige musikk- og teaterfestivaler.

http://www.parador.es/es/parador-de-caceres

Dag 8: Cáceres – Oslo

Transfer til Madrid og fly hjem til Oslo.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 20 900,-

kr 18 500,- uten fly

kr 2 400,-  i enkeltromstillegg

kr 900,- leie av El-sykkel

 

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Madrid
 • Transfer fra/til flyplass og som nevnt i program
 • 6 overnattinger på svært gode paradorer med frokost
 • 1 overnatting på hotell med frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • Guider
 • Sjåfør med følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel og hjelm

 

NB: Kun lokalguide på denne turen

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategori – klikk her

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene opererer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

 

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

 

Parador  23.09-30.09.2017

Vi flyr med Lufthansa t/r

LH 859   23SEP  OSLFRA   (Oslo-Frankfurt)          0950 1200
LH1114  23SEP  FRAMAD   (Frankfurt-Madrid)       1310 1545

LH1801  30SEP  MADMUC   (Madrid-München)     1145 1415
LH2454  30SEP  MUCOSL   (München-Oslo)         1545 1750

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.

Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Spania - Fra parador til parador

Påmelding 23.09-30.09.2017 (På forespørsel)
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V