Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Katalonia – fra foten av Pyreneene til havet

Sykkeltur i Spania; Katalonia – fra foten av Pyreneene til havet

Et eventyr av en enkel rute, fra høye fjell ned til hav og strand.
På sykkel gjennom ulike landskap; i skogsområder, gjennom åkre, rismarker og sumpområder. Langs elven Ter som har mange svært interessant arkitektonisk perler; gamle industrielle bosettinger, bruer, dammer, sluser og kanaler. Ripoll og San Joan de les Abadesses med sine gamle romerske kloster. Girona med sine jødiske kvartaler og historiske sentrum. – og vi nyter de siste dagene på kysten med flotte strender og lune, deilige viker.
Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Barcelona

Ankomst Barcelona, hvor vi møter den lokale guiden Anna. Transfer til Barcelona hvor vi sjekker inn på hotellet. Guidet tur (ca. 2 timer) i denne vakre byen. Før middag på hotellet en liten orientering om ukas sykkeltur.

Dag 2: Barcelona – Set Cases – Ripoll, 47 km

Frokost på hotellet før vi kjører til Set Cases. Lunsj i denne hyggelige byen før vi setter oss på sykkelen for en behagelig start nedover mot den hyggelige byen Camprodon, her tar vi en titt på den flotte broen over elven Ter. Videre følger vi «den grønne veien» og ruller videre til Ripoll på gamle jernbanetraseer som er gjort om til sykkelstier. Her finner vi bl.a. det flotte Benedictinerklosteret Santa Maria de Ripoll. Middag på hotellet.

Dag 3: Ripoll – Olot, 48 km

Vi starter dagen med 12 kilometer på «den grønne veien» til Sant Joan de les Abadesses. I den gamle bydelen kan vi besøke et gammelt romansk kloster. Videre sykler vi til Garrotxa’s vulkanske landskap med det beste eksempelet på vulkansk landskap på den Iberiske halvøy. Mer enn 40 vulkanske soner og over 20 lavastrømmer. Fjellandskapet, solen og klimaet gir stor variasjon i landskapet. Videre til Olot og lunsj på Hotel Mas Garganta. Olot var på 1800 tallet kjent for sin tekstilindustri, noe som førte til en oppstart av Olot Kunstskole og en oppblomstring av lokale kunstnere. Ta gjerne en tur i gamlebyen hvor vi kan oppleve små hyggelige butikker og kunstgallerier. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Olot – Girona, 57 km

I dag sykler vi langs gamle jernbanespor i den vakre dalen La Vall d’en Bas. Området blir kalt det katalanske Sveits, med flotte utsiktspunkter og typiske små landsbyer som; Sant Privat d’en Bas og Hostalets d’en Bas. Joan serverer oss piknik i Angles denne dagen. Etter «toppen» Coll d’en Bas følger dere elvedalen Burgent til La Cellera hvor elven Ter tar dere helt inn til hjertet av byen. Girona er en vakker gammel by og en rusletur i gamlebyen anbefales. Besøk gjerne de jødiske kvartalene og den store katedralen, som ble påbegynt allerede på 1100 tallet. Sto helt ferdig på 1800 tallet. Middag på egenhånd denne dagen.

Dag 5: Girona – Sant Feliu, 47 km

I dag følger vi den behagelige sykkelveien langs gamle jernbanespor og stopper langs veien for lunsj på Restaurant «Ca La Maria». Etter lunsj sykler vi mot Sant Feliu som er en deilig havneby av kulturell og historisk betydning. Tidligere en gammel fiskerlandsby. Landskapet er fullt av kontraster. Kysten byr på klipper, små deilige bukter og sandstrender. Overnatting ved stranden Sant Pol. Middag på hotellet.

Dag 6: Sant Feliu – Calella de Palafrugell, 33 km

Etter frokost sykler vi langs kysten med besøk i små fiskerlandsbyer og passerer noen av de mest populære stedene på Costa Brava kysten, Platja d’Aro og Castell d’Aro. Moderne Platja ligger rett ved Castell d’Aro som er det historiske sentrum og har bevart sin middelalderske sjarm. Strandpromenader, endeløse strender og idylliske viker. I dag nyter vi tapaslunsj i Montras.
Fra Palamos som også ligger ved havet sykler vi på «grønne veier» til Calella de Palafrugell som har bevart sin orginale sjarm. Byen har fine strender, et bugnende marked og er en hyggelig opplevelse. Middag og overnatting på Hotell Mediterrani.

Dag 7: Calella de Palafrugell, 37 km

Rundløype nordover på Costa Brava kysten. Besøk i vakre landsbyer som Petellada og Ullastret.
I nærheten av middelalderbyen Peretallada tilberedes piknik for oss. Gjennom Toscana-liknende landskap nær Pals fra 900 tallet med mandeltrær og oliventrær langs ruta. Pals er en svært hyggelig liten by med noen små restauranter. Videre gjennom naturlige våtmarksområder og rismarker. Vinsmaking og omvisning på vinhuset Mas Oller. Tilbake til Calella for overnatting. Middag på restaurant.

Dag 8: Calella de Palagrugell – Barcelona – Oslo

Frokost på hotellet før transfer tilbake til Barcelona og avreise.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser

Pris for Katalonia 02.07-09.07.2019 kommer snart, men meld dere gjerne på turen med forbehold om pris til det er avklart.

Pris for sykkelturen

kr

kr

kr

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Barcelona
 • transfer fra/til flyplass
 • 7 netter med frokost på hoteller
 • 6 lunsj med vin/vann (piknik eller restaurant)
 • 6 middag med vin/vann
 • Vinsmaking
 • sykkel m/utstyr
 • guider
 • bagasjetransport

 

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:  

 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg inkludert i prisen (ekstra bagasjekvote kan kjøpes)
 • EuroBonuspoeng
 • Gratis kaffe og te

Katalonia 04.07-11.07.2018

Vi flyr med SAS t/r.

SK4685     04Juli      Oslo-Barcelona     07:15-10:40
SK4686     11Juli      Barcelona-Oslo     11:30-14:50

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold, ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Påmelding - Katalonia fra foten av Pyreneene

Sykkeltur Katalonia 02.07-09.07.2019
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V