Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

La Rioja

Sykkeltur i Spania; La Rioja

La Rioja er vakkert. Antagelig vakrere enn du hadde forestilt deg. Landskapet strutter av fruktbarhet og variasjon på grunn av alle elvene her; ikke minst Spanias mest vannrike elv Ebro.

Og det strutter av historie. Og av vintradisjoner. Hva den edle drua bringer med seg av velstand og lokal hengivenhet til kulturdrikken begriper man først etter diverse vingårdsbesøk, vinmuseer, sykling i vinmarkene og den raushet du møtes med i løpet av måltidene. La Rioja er også en svært sykkelvennlig region, preget av bølgende mykt landskap, gode landeveier og minimalt med trafikk.

Vi våger å si at i La Rioja får du mye for pengene. Noen mil på sykkel langs Pilegrimsveien til Santiago de Compostela er også en minneverdig opplevelse. Vi fornemmer virkelig 1000 års historisk og religiøs tradisjon av betydning her. Og den smakfulle hjemmelagde lunsjen som dekkes opp hver dag på utvalgte grønne steder ville nok ikke vært den samme uten den vellagrede vinen Rafa henter hos sine lokale vinprodusentvenner. Dette er det autentiske Spania, langt vekk fra masseturismen. Dette er Oliven Reisers aller første sykkeldestinasjon for 16 år siden, et valg vi aldri har angret et øyeblikk på. Vår solide guide Reidar lengter hele vinteren etter å komme ned til vår unike partner og venn Rafa for å få, sammen med glade nordmenn, en uforglemmelig totalopplevelse av natur, gastronomi, sykling og sosialt samvær.

Programmet dag for dag

Dag 1:  Fly Oslo – Bilbao – San Millan

Transfer ca 1,5 time til San Millan. Felles middag.

Dag 2: San Millan – Najera – Azofra – San Millan, 42km

Rundtur gjennom småkupert og frodig landskap til Najera, regionens historiske hovedstad den gang Navarra var et mektig kongedømme på 1000-tallet. Barstopp ved Najerillaelva her. Vi sykler noen kilometer langs Pilegrimsveien som er merket med sine karakteristiske konkylier. En spesiell følelse å vite at vi er på de samme steder som våre landsmenn som vandret her for 800 år siden for å nå den hellige apostel Jakobs grav nordvest i Spania. Etter aperitiff på pilegrimsbar inntar vi Rafas piknik i den vesle parken i Azofra. I San Millan finner vi klostrene Yuso og Suso som står på UNESCO liste over verdens kulturarv, som innehar de første skriftelige kilder av det castillanske(spanske) skriftspråket fra 900 tallet. Klosteret Yuso åpner kun for oss og vi får et interessant lite innblikk. Før middag arrangerer hotellet et lite kurs i vinsmaking for å bli mer kjent med Riojavinen.  Felles middag.

Dag 3: San Millan – Cañas – Rodezno – Ollauri – Briones 43km

Vi sykler i frodig, deilig landskap mot det sentrale vinområdet i øvre La Rioja. Fra foten av fjellene i syd til foten av fjellene i nord og mellom ligger dette frodige vinlandet. I Cañas finner vi Cistercienserklosteret Santa Maria del Salvador fra 1169. Piknik i parken i Ollauri, med påfølgende superautentisk barbesøk for ettermiddagskaffe. Deretter til Briones ved foten av åskammen med sitt vakre, lille sentrum og panoramautsikt over Ebro og vinmarkene. Vinsmaking og middag på restaurant.

 

Dag 4: Briones – Labastida – San Vincente – Briones 31km

Dette er vinland. På gode landeveier gjennom vinmarkene opp til Labastida i Baskerland for rast, litt historie og piknik i parken. Langs vannrike Ebro, med Cantabriafjellene som bakteppe finner vi sykkelroen her. Sykler ned fra høyden via den 900 år gamle broen over Ebro og tilbake til Briones. Nå er det tid til et besøk på verdens desidert flotteste vinmuseum, Dinastia Vivanco Museum.

 

Dag 5: Briones – San Vicente – Leza – La Guardia 36km

I dag til vinområdene ved foten av Cantabriafjellene. Først til Samaniego som fortjener en stopp, og derfra gjennom ukas vakreste landskap til vinsmaking og lunsj på Eguren Ugarte. I dag føres Bodegaen av sjette generasjon i familien Ugarte.  Sykkelruta avsluttes i La Guardia, på toppen av en åskam med sin komplette bymur og hyggelige gater.  Middag på hotellet.

 

Dag 6: La Guardia – Logroño 39 km

På sykkel til Logroño, La Riojas særegne hovedstad. I Navarette besøker vi et keramikkverksted. Pikniklunsj underveis før vi besøker et helt spesielt vinhus, Ontanon( www.ontanon.es). Huset kombinerer svært anerkjent vinproduksjon med kunst. Omvisning, vinsmaking og handling av glass og flasker. Hyggelig med samling på den romslige katedralplassen før middag, hvor det vanligvis yrer av kafeliv. Middag på egenhånd.

Dag 7: Logroño

Sykkelfri dag i Logroño. Vandring i gamlebyen anbefales, samt shopping for de som ønsker det. Ikke minst gode matprodukter, olivenolje og vin. Vår lokale guide Rafa steller til en verdig avslutningslunsj i hans gastronomiske venneklubb. Paella, småretter og lokale vinprodusenter rammer inn noen gode timer her. Middag på egen hånd. Rafa anbefaler og kan reservere bord på typisk restaurant i den unike tapasgata som Logroño har – og som byen er viden kjent for.

Dag 8: Logroño – Bilbao

Frokost på hotellet og transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

rioja_sykkel

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Priser og betingelser

Pris for 2019 kommer!

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Bilbao.
 • Transfer til/fra flyplass.
 • 7 overnattinger på hyggelige hoteller / gjestehus (casa rural).
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 vinsmakinger
 • Sykkel med utstyr
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkelguider
 • Omvisninger vinmuseum, klostre etc.

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Mulighet for leie av EL-sykkel mot et tillegg i pris

Fly

Bagasje

Flyselskapene opererer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

 

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

 

La Rioja 22.09-29.09

LH 861 22SEP OSLO FRANKFURT    1250 1455

LH1144 22SEP FRANKFURT BILBAO      1620 1825

LH1825 29SEP BILBAO MÜNCHEN    1130 1335

LH2454 29SEP MÜNCHEN OSLO           1600 1810

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Se våre gruppeturer her

Påmelding - La Rioja

Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V