Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

La Rioja

Sykkeltur i Spania; La Rioja

La Rioja er vakkert. Antagelig vakrere enn du hadde forestilt deg. Landskapet strutter av fruktbarhet og variasjon på grunn av alle elvene her; ikke minst Spanias mest vannrike elv Ebro.

Og det strutter av historie. Og av vintradisjoner. Hva den edle drua bringer med seg av velstand og lokal hengivenhet til kulturdrikken begriper man først etter diverse vingårdsbesøk, vinmuseer, sykling i vinmarkene og den raushet du møtes med i løpet av måltidene. La Rioja er også en svært sykkelvennlig region, preget av bølgende mykt landskap, gode landeveier og minimalt med trafikk.

Vi våger å si at i La Rioja får du mye for pengene. Noen mil på sykkel langs Pilegrimsveien til Santiago de Compostela er også en minneverdig opplevelse. Vi fornemmer virkelig 1000 års historisk og religiøs tradisjon av betydning her. Og den smakfulle hjemmelagde lunsjen som dekkes opp hver dag på utvalgte grønne steder ville nok ikke vært den samme uten den vellagrede vinen Rafa henter hos sine lokale vinprodusentvenner. Dette er det autentiske Spania, langt vekk fra masseturismen. Dette var Oliven Reisers første sykkeldestinasjon, et valg vi aldri har angret et øyeblikk på.

Programmet dag for dag

Dag 1:  Fly Oslo – Bilbao/Madrid

Transfer til San Millan. Felles middag.

Dag 2: San Millan – Najera – Azofra – San Millan 32km

Rundtur gjennom småkupert og frodig landskap til Najera, regionens historiske hovedstad den gang Navarra var et mektig kongedømme på 1000-tallet. Barstopp ved Najerillaelva her. Vi sykler noen kilometer langs Pilegrimsveien som er merket med sine karakteristiske konkylier. En spesiell følelse å vite at vi er på de samme steder som våre landsmenn som vandret her for 800 år siden for å nå den hellige apostel Jakobs grav nordvest i Spania. Etter aperitiff på pilegrimsbar inntar vi Rafas piknik i den vesle parken i Azofra. Så til Berceo og San Millan. Muligheter for besøk(unntatt mandager) i det legendariske klosteret Yuso i San Millan, som innehar de første skriftelige kilder av det castillanske(spanske) skriftspråket fra 900 tallet. Lat sein ettermiddag med innlagt vinsmaking i hotellets hage som en liten introduksjon til et av regionens særpreg de neste dagene. Felles middag.

Dag 3: San Millan – Cañas – Rodezno – Ollauri – Briones 41km

Vi sykler i frodig landskap mot det sentrale vinområdet i øvre La Rioja. Fra foten av fjellene i syd til foten av fjellene i nord og mellom ligger dette frodige vinlandet. I Cañas ligger nok en monumental bygning -cistercienserklosteret Santa Maria del Salvador fra 1169. I Rodezno oppsøker vi en av de kjente Riojaprodusentene. Et interessant vinkooperativ som samarbeider om utviklingen av en smakfull vin, som vi tester. Deretter passende med få km til piknik i parken i Ollauri, med påfølgende superautentisk barbesøk for ettermiddagskaffe. Deretter til Briones ved foten av åskammen med sitt vakre, lille sentrum og panoramautsikt over Ebro og vinmarkene.

Dag 4: Briones – Labastida – San Vincente – Briones 31km

Dette er vinland. På gode landeveier i vinmarkene til Labastida i Baskerland for stopp, liten byvandring og påfyll. Langs vannrike Ebro, med Cantabriafjellene som bakteppe finner vi sykkelroen her. Litt lenger nord kommer vi til den gamle vingården Remelluri( www.remelluri.com) mellom Ebro og fjellkjeden Toloño. Gårdsnavnet stammer fra 900 tallet og vindruer er dyrket her siden bronsealder. Vingårdens beliggenhet sammen med den halvfuktige lufta fra Atlanterhavet gir grobunn for den ypperste druesorten. Det er tid for vinsmaking, guiding og en utsøkt lunsj med reserva viner. En liten strekk etter et minneverdig måltid. Så sykles det ned fra høyden og over den 900 år gamle broen over Ebro. Vel framme med forfriskninger på plenen og videre besøk på verdens flotteste vinmuseum Dinastia Vivanca( www.dinastiavivanca.com).  Maken til presentasjon av vinkultur og vinens historie finner du knapt noen andre steder i verden.

Dag 5: Briones – San Vicente – Leza – La Guardia 34km

Nå til vinområdene ved foten av Cantabriafjellene. Først til Samaniego som fortjener en stopp og derfra gjennom ukas vakreste landskap til vårt fortreffelige pikniksted over Leza. I piknikparken oppe i åsen kjenner vi på det gode livet ved en sykkeltur; opplevelse, avstressing, nytelse og hyggelig samvær. Etter kaffe på minitorvet i vesle Leza avsluttes sykkeldagen i La Guardia med sin komplette bymur og krokete gater. Middag på hotellet.

Dag 6: La Guardia – Logroño 32 km

På sykkel til Logroño, La Riojas særegne hovedstad. I Navarette besøker vi et keramikkverksted. Lunsj underveis før vi drar ut til et helt spesielt vinhus, Ontanon( www.ontanon.es). Huset kombinerer svært anerkjent vinproduksjon med kunst. Omvisning, vinsmaking og handling av glass og flasker. Hyggelig med samling på den romslige katedralplassen før middag, hvor det vanligvis yrer av kafeliv. Middag på egenhånd.

Dag 7: Logroño

Sykkelfri dag i Logroño. Vandring i gamlebyen anbefales, samt shopping for de som ønsker det. Ikke minst gode matprodukter, olivenolje og vin. Vår lokale guide Rafa steller til en verdig avslutningslunsj i hans gastronomiske venneklubb. Paella, småretter og lokale vinprodusenter rammer inn noen gode timer her. Middag på egen hånd. Rafa anbefaler og kan reservere bord på typisk restaurant i den unike tapasgata som Logroño har – og som byen er viden kjent for.

Dag 8: Logroño – Bilbao

Frokost på hotellet og transfer til flyplassen.

rioja_sykkel

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 17 900,-

kr 15 400,- uten fly

kr 2 400,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Bilbao.
 • Transfer til/fra La Rioja.
 • 7 overnattinger på mellomklassehotell og hyggelige gjestehus (casa rural).
 • 5 piknik (lokal hjemmelagd mat) med drikke, en stor vingårdslunsj,
 • 5 middag med drikke
 • Sykkel med utstyr
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkelguider
 • 3 vingårdsbesøk
 • Omvisninger vinmuseum, klostre etc.

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Mulighet for leie av EL-sykkel mot et tillegg i pris

Fly

La Rioja 27.05-03.06.2017

Vi flyr med Lufthansa t/r.

LH 861  27MAY  OSLO – FRANKFURT           1245 1450
LH1144  27MAY FRANKFURT – BILBAO         1605 1810

LH1825  03JUN BILBAO – MUNCHEN            1140 1350
LH2454  03JUN MUNCHEN – OSLO               1545 1750

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

La Rioja 30.09-07.10.2017

Vi flyr med Lufthansa t/r.

LH 861  30SEP OSLO – FRANKFURT          1245 1450
LH1144  30SEP FRANKFURT – BILBAO       1605 1810

LH1825  07OCT  BILBAO – MUNCHEN          1140 1350
LH2454  07OCT  MUNCHEN – OSLO             1545 1750

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V