Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Langs kysten av Portugal

Sykkeltur i Portugal; Langs kysten

Portugal har mye å by på med sitt vakre landskap, sine karakteristiske klippeformasjoner og fantastiske laguner, idylliske små fiskelandsbyer og masser av gammel, interessant historie.
De gjestfrie portugiserne byr gjerne på sine gode viner og hjemmelagede spesialiteter. Vi sykler langs kysten og finner de deiligste pikniksteder. Havet dominerer det portugisiske, ikke bare fysisk, men også mentalt, historisk og kulturelt.

Programmet dag for dag

Portugal  – Langs kysten

Dag 1: Oslo – Lisboa – Odeceixe

Ankomst Lisboa og transfer til hotellet i Odeceixe.  Middag på veien i Grandola.

Dag 2: Odeceixe – Vila Nova, 54 km

Vi fortsetter på flat, god sykkelsti langs elva og på gode flate sykkelstier langs klippene, krydret med mange små idylliske strender. Kysten er spektakulær og  uvanlig vill og vakker.   Noen av stiene kan være litt vanskelig å sykle, men det er alltid en enklere alternativ rute.Deilig pikniklunsj underveis.  Vila Nova de Mil Fontes ligger ved munningen av elva Mira. Tid på egenhånd til å utforske denne vakre lille byen.

Dag 3: Vila Nova de Mil Fontes – Porto Covo, 24km

På sykkel inn til byen Vila Nova.  Over elvemunningen hvor Hannibal sammen med sin Kartagoflåte søkte ly for stormen for 2250 år siden.  Siden skulle han bli den hærfører som romerne fryktet mest og som tilføyde romerske legioner sviende nederlag på hjemmebane.  Hadde han valgt å gå mot Roma etter seieren ved Cannea og i Umbria kunne historien fortonet seg helt annerledes.  Deretter på vei til Porto Covo, langs fiskerhavner og til festningen på Peach Island.  Pikniklunskj på stranden før ankomst Porto Covo. På sykkel til Vila Nova hvor du får litt tid til å utforske den vakre lille byen. Forbi fiskerhavner og til festningen på Peach Island. Pikniklunsj på stranden før ankomst Porto Covo.

Dag 4: Porto Covo – Santiago do Cacém, 35km

Langs strendene i Porto Covo på flate veier og gjennom skogen av korktrær.  Veien leder oss til et gammelt hyggelig ektepar og deres svært så lokale bar, Cafe Paiol hvor ølen fortsatt koster en femmer. Videre på lune naturløyper og piknik under korktrærne. På ettermiddagen besøk på en gammel vindmølle som fortsatt maler korn og mais. Samt til Santiago og et festningsverk fra arabisk tid.  Santiago har et hyggelig historisk sentrum og et vakkert festningsverk fra arabisk tid og kirke som bør besøkes (som dere ser fra hotellet)  Middag på egenhånd.  Restaurant 500m til høyre for hotellet er ingen dårlig løsning.  Med kokkemor i singlet og så autentisk du bare kan ønske deg.

Dag 5: Santiago do Cacém – Santo Andrè, 36km

Kanskje et lite morgenbad? Besøk hos en olivenolje produsent og på sykkel ut til kysten med sine vakre laguner. Santo Andrè og Melides er to av dem. Lille yndige Melides med sitt sjeldne monument over det frie ord i marmor.  En påminnelse om landets årelange facistdiktatur under Salazar (1926-74) på samme tid som spanjolenes åk under den blodige diktatoren Franco (1939-75)  Pikniklunsj og egentid på stranden før dere sykler til hotellet i Santo Andre

Dag 6: Santo Andrè – Setubal, 47km

Transfer til Melideslagunen. Vi sykler blant rismarkene før pikniklunsj på stranda. Videre med bilferja som tar oss fra halvøya Troia og inn på fastlandet til historiske Setubal. Setubal oser av fordums sjøfartsnasjon med sine krumme gater og snev av karibisk stemning.  En kjapp bratt bakke opp til et flott beliggende hotell, hvor det venter servering på terassen.  Middag på hotellets panoramarestaurant.

Dag 7: Setubal – Sesimbra, 40km

Vi sykler langs havet gjennom Arrabida nasjonalpark og stopp ved stranden i Portinho. Pikniklunsj under trærne og deretter på veien til borgen i Sesimbra som har en spektakulær utsikt over området.  Besøk på slottet i Sesimbra før vi ruller ned til hotellet. Tid på egenhånd i denne lille og hyggelige byen før avslutningsmiddag.

Dag 8: Sesimbra – Lisboa – Oslo

Transfer til Lisboa.

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Priser og betingelser 2018
Du kan forhåndsreservere til gruppetur allerede i dag. Det er ingen bindende påmelding og vi vil ta kontakt før vi fakturer for å opplyse om prisen. Meld deg på under “datoer og påmeldinger”.

Programmet dag for dag, Portugal kyst, blir endret i 2018, og blir lagt ut på nettsiden når det er klart.

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo-Lisboa.
  • Transfer t/r flyplassen i Lisboa
  • 7 overnattinger på gode hoteller/gjestehus
  • 7 frokost
  • 6 piknik med vin/vann
  • 5 middag med vin/vann
  • Følgebil
  • Guider
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Mulighet for leie av EL sykkel

Fly

Portugal – langs kysten 16.06-23.06.2018

TP 761  16JUNI    OSLO LISBOA                 1245 1550

TP 762  16JUNI    LISBOA OSLO                 0700 1200

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Portugal – langs kysten 08.09-15.09.2018

TP 761 08SEP  OSLO LISBOA                       1245 1550

TP 762 15SEP  LISBOA OSLO                       0700 1200

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

 

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Lisboa
Språk: Portugisisk
Valuta: Euro
Kredittkort: Visa, MasterCard, reisesjekker
Folkemengde: ca. 10 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Drikk helst fra flaske
Religion: Kristendom
Strøm: 220 V