Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Toscana kyst

Sykkeltur i Italia; Toscana kyst.

Nordmenn har et spesielt forhold til Toscana. For mange er dette utrolig varierte fylket ensbetydende med Italia.

Det spesielle med denne turen er at den er umiskjennelig Toscana. Og det er selvfølgelig fantastiske bademuligheter, i og med at vi aldri er langt fra havet. Dessuten går veldig mye av turen på sykkelveier eller gårdsveier så å si frie for biler.

Kystområdene i dette Italias mest velholdte og veladministrerte fylke har milelange, ofte øde strender, gjerne beskyttet av høyreiste og hemmelighetsfulle pinjeskoger. Landsbygda innenfor er fruktbar og variert, innrammet av snorrette vinranker og kneisende sypresser. Ute ved havet ligger fasjonable feriesteder, med flotte sykkelstier og vakre strandpromenader. Her kan vi nyte de gylne solnedgangene over Middelhavet! Vi tar også noen avstikkere inn i landet og ser oss om i vakre små perler av middelalderbyer, nyrestaurerte og idylliske.

Turen avsluttes i kunstbyen Lucca (høyt skattet av mange skandinaver!) etter at vi har sett omtrent hele Toscanas kystlinje. En kyst som er oppkalt etter det gåtefulle, førromerske etruskerfolket, som med sine utrolige gravmonumenter og byer på åstoppene, som ofte fortsatt ligger der med samme navn som i antikke tider, har satt sitt preg på hele dette området. Fra sydgrensen mot Lazio, fra lille, sjarmerende Capalbio, skal vi opp til nord for Arno, Toscanas viktigste elv, som renner gjennom både Firenze og Pisa.

Denne turen har få krevende bakker og høydemetrene som her oppgis er summen av alle små oppoverbakker i løpet av en hel dag (vanligvis er det tilsvarende mange meter nedoverbakke). Dagsetappene er middels lange, og altså stort sett på tilnærmet flat mark. Sist men ikke minst: Vi legger stor vekt på at dere får noen uforglemmelige, toscanske matopplevelser mens dere er her! Velkommen – Benvenuti in Toscana!

Programmet dag for dag

Toscanas kyst

 

Dag 1: Oslo – Roma/Pisa– Capalbio (ca. 2 timers transfer)

Transfer til idylliske Capalbio, den lille, eksklusive middelalderbyen med yrende uteliv i helgene og flott utsikt mot Middelhavet.

Overnatting på Hotel valle Del Buttero

Dag 2: Capalbio – Orbetello 44 km (høydemeter totalt: 471)

I dag begynner vi å sykle! Snart ruller vi ned med panoramautsikt til den lange sletta ved havet, som kalles Maremma. Litt lenger nord kommer åsene helt ut til kysten igjen. Dette er ferieområdet for de velsituerte. Monte Argentario, sølvfjellet, ligger der som en slumrende kjempe helt ute i havet, tjoret til fastlandet bare med tre lange landtunger. Men først skal vi over den lille Ansedonia-åsen, med millionærvillaer og en gammel romerby i panoramaposisjon på toppen. Piknik ved enden av Feniglia, en av de tre landtungene, dit vi sykler bilfritt gjennom en lang pinjeskog og hvor vi får tid til et bad på den endeløse stranden. Kaffestopp i den fasjonable yachthavnen Port’Ercole, som er med i klubben av Italias hundre mest pittoreske småbyer. En liten sving ut på utsiden av den storslåtte halvøya, før vi setter kursen mot Orbetello, byen midt ute i lagunen. Her blir det middag på restaurant og overnatting på hotell i sentrum av gamlebyen.

Overnatting på Hotel  San Biagio Relais

Dag 3: Orbetello – Grosseto 51 km (høydemeter totalt: 426)

Så deilig å våkne her i Orbetello, med den blikkstille lagunen, havet i det fjerne og det ruvende Monte Argentario i vest! I dag tar vi først sykkelstien inn til fastlandet igjen. Flott landsbygd med lange linjer. Oliven og vin på rekke og rad. Vi følger først en liten grusvei som ligger litt opp fra sletta med fin utsikt. Slik kommer vi klar av hovedveien, og kan fortsette på små, asfalterte gårdsveier. Snart bærer det litt oppover og vi kommer gjennom et nydelig åslandskap med variert jordbruk og nydelige vinmarker. Her har vi funnet en liten, hyggelig Agriturismo, der fruen i huset, Moira, ikke vet det beste hun skal gjøre for oss. Først et bad i bassenget med husets hvitvin på bassengkanten. Så en deilig og sunn lunsj med kortreist, biologisk mat i mange variasjoner. Etter lunsj må vi litt høyere opp til et fint utsiktspunkt, før vi kan ta fatt på de lange, slakke nedoverbakkene i naturskjønne omgivelser som fører oss inn til provinshovedstaden i Syd-Toscana. Grosseto som den heter, er nærmest bilfri i den karakteristiske gamlebyen innenfor sine mektige festningsverk. Her er det ingen turistfeller og man kan trygt velge den restauranten man vil denne kvelden hvor middagen er på egenhånd.

Overnatting på Hotel Bastian

Dag 4: Grosseto – Follonica 57 km (høydemeter totalt: 374)

Kjempefin bilfri sykkelvei ut fra Grosseto. Deretter rolige veier langt ute på landsbygda. Barstopp med øl eller kaffe, før vi følger de frodige åsene ut mot havet igjen. Her klamrer den lille fiskerhavnen Castiglione della Pescaia seg til fjellsiden under et svært fort.  Deretter på sykkelsti gjennom pinjeskogen og videre på god vei gjennom skogkledte åser. Så opp i skogen langs gamleveien som er stengt for trafikk, før vi tar av ut til havet igjen og kommer ned en bratt grusvei (hvor alle må trille sykkelen!) til den bilfrie stranda Cala Violina i en vakker bukt. Her blir det bading og piknik, før vi fortsetter på bilfri vei langs havet til moderne Follonica for middag og overnatting.

Overnatting på Hotel Bella’mbriana

Dag 5: Follonica-Suvereto – San Vincenzo 55 km (høydemeter totalt: 345)

Vi begynner dagen med å sykle nordover på Follonicas fantastiske strandpromenade. Deretter svinger vi inn i landet langs foten av åsene i en lang bue. Vi skal nemlig se en fin middelalderby til! Smake på distriktets vin i et enoteca i herlige Suvereto, knapt 90 meter opp, men med himmelvid utsikt mot havet. Spasere i trange middelaldersmug med stein i alle sjatteringer, før vi triller videre mot stasjonsbyen Venturina for mat og vinsmaking. Så er det ut til havet igjen og videre nordover langs pinjeskogene på sykkelstien mot San Vincenzo. Middag og overnatting på hotell ved havnen.

Overnatting på Hotel Lo Scoglietto

Dag 6: San Vincenzo – Quercianella 63 km (høydemeter totalt: 331)

I formiddag skal vi se vakker, toscansk landsbygd på sitt aller flotteste! Helt inn til foten av åsene, med havet i venstre øyekrok. Bolgheri, knøttliten festningsby med milelang sypressallé, kjent for sin nydelige vin fra de velholdte vinmarkene som preger området. Barstopp og spasertur her, før vi triller ned til sjøen igjen på små grusveier. Piknik i pinjeskogen ved Marina di Bibbona eller på taverna ved stranden, avhengig av været. Flott tur gjennom pinjeskogen i Cecina, før vi kommer til en av de mest fasjonable strekningene på kysten. Her ligger de gamle patrisiervillaene på rekke og rad på hver sin klippe – med bølgeskvulp fra dypet. Vi installerer oss på et hotell i lille Quercianella. Middag på hotellets terrasse med solnedgang over Middelhavet.

Overnatting på Hotel Villa Margherita

Dag 7: Quercianella – Livorno – Pisa – Lucca 46 km med kort togreise (høydemeter totalt: 269)

Kysten nordover er en malerisk klippekyst med mange fine utsiktspunkter. Vi kommer ganske snart inn på sykkelstien langs strandpromenaden i livlige Livorno. Renessansefyrstene av Medici-familien i Firenze bygget seg en ny havneby. Festningsverkene og kanalene ligger der fortsatt. I dag omkranset av svære, moderne skip, som vi kan ta i øyensyn ved en liten svipptur innom den enorme havnen. Deretter følger vi sykkelstien over de store, monumentale plassene i byen, opp til togstasjonen for å ta toget til Pisa. Her blir det lunsj på den vakre Piazza Dante. Etterpå må vi selvfølgelig unne oss en kikk på Italias aller vakreste plass, Campo dei Miracoli, med det verdensberømte skjeve tårnet. Ut gjennom bymurene, en tur over langsbygda og så kommer vi inn på sykkelveien ”Giacomo Puccini” (oppkalt etter operakomponisten som levde og virket her) langs den lille elven Serchio som flyter stille ned fra Lucca. Det er dit vi skal. Og denne siste etappen på sykkelveien langs elven er en av turens høydepunkter. Den fører oss nesten frem til de majestetiske bymurene i en av Italias best bevarte byer. Middag på restaurant il Giglio og overnatting på sjarmerende hotell midt i Luccas gamleby.

Overnatting på Hotel Corte degli Angeli

Dag 8: Lucca – Pisa – Oslo

Transfer til flyplassen. Dersom sen avgang blir det tid til å se seg litt om i denne utrolige byen. Vandre en tur på toppen av bymurene, eller ta seg en øl på Piazza Anfiteatro, som har bevart formen av det romerske anfiteateret som lå der.

På snarlig gjensyn – Arrivederci!

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkeltur 11.09-18.09.2018

kr 19 500,-

kr 17 500,- uten fly

kr 2 600,- for enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly  Oslo – Roma/Pisa – Oslo
 • Transfer fra/til flyplass.
 • 7 overnattinger på  gode hoteller/agroturisme m/frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 3 pikniker med vin/vann
 • 2 lunsjer
 • 1 vingårdslunsj vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Guider
 • Sykkel med hjelm og sideveske

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg

 

 

Toscana kyst 11.09-18.09.2018

Vi flyr med Norwegian t/r.

D81041    11SEP     OSLO-ROMA    1800 2110
DY1867   18SEP     PISA-OSLO       1705 2000

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Italia - Sykkeltur Toscana kyst

Toscana Kyst 11.09-18.09.2018 (FULL)
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia