Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Gardasjøen – Venezia

 Sykkeltur i Italia.

En opplevelsesrik sykkeluke i fredelig landskap som starter i UNESCO- beskytta Mantova og fortsetter til sagnomsuste, kjente byer.  På sykkelstier til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen. Østover til sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby. Langs elva Adige mot “Lille Venezia” Chioggia med sin ekte atmosfære av sjømattradisjoner, sine kanaler og genuine ujålete småbystemning. Reisen avsluttes med båt til Venezia og guidet gåtur her.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Venezia – Mantova

Ankomst Venezia og transfer (165 km som vil ta ca 2 timer) til renessansebyen Mantova, i regionen Lombardia. Sen ettermiddag får vi omvisning til fots i vakre Mantova, omgitt av vann på alle kanter. En lokal guide tar oss med til byens mest interessante severdigheter som Palazzo Ducale og renessansens arkitektur. Middag på restaurant i gågaten sentralt i byen. Overnatting på enkelt, eldre hotell med stor bakgård til justering og prøving av sykler første morgenen.

Overnatting på Hotel Bianchi.

Dag 2: Mantova – Pozzolo – Valeggio – Peschiera del Garda 45 km

På fredelige sykkelstier langs elva Mincio som har sitt utspring i Gardasjøen. Dette er historiske områder fra samlingen av Italia. Barstopp i vesle Marengo etter ca. 16 km, og piknik i parken i vesle Pozzolo. Landsbyen går du bort til på 2 min. Så få km til uvanlig vakre Monte Borghetto for en lengre stopp. Videre langs elva 13 km inn til Peschiera de Garda, helt på grensa til Venetoregionen og utgangspunkt for utforsking av områdene rundt Gardasjøen. Byens gamle bydel, omgitt av kanaler og trange gater, ligger innenfor en mektig bymur fra det 15. århundre. Den nyere bydelen byr blant annet på en hyggelig havn. Etter videre 3km er vi vel fremme i Ponti Sul Minco og sjekker inn på Hotel Corte Cavalli, et vakkert restaurert gårdsområde. Her skal vi ha vår base i de neste tre nettene. Hotellet har svømmebasseng. Middag på hotellets restaurant La Dinastia.

Overnatting på Relais Corte Cavalli.

Dag 3: Peschiera – Lazise – Bardolino – Peschiera 42 km

Denne dagen følger vi sykkelstien langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading. I Lazise er det barstopp ved bryggekanten og en liten vandring innenfor de gamle bymurene. Vi fortsetter langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. Derfra en liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen hvor vi inntar vår hagelunsj på restaurant Costadoro. Derfra kort vei til vinsmaking. Så videre langs høydedraget over Gardasjøen og  tilbake til hotellet, hvor dere kan nyte bassenget. I kveld er det middag på restaurant nede ved vannkanten i Peschiera. Transfer frem og tilbake.

Overnatting på Relais Corte Cavalli.

Dag 4: Peschiera – Sirmione – Desenzano – Peschiera 35 km

Dagens sykkeltur går ut på landet, vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven og sitrontrær mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Her tar vi en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater, torgplasser og palasser, men man skal være forberedt på å møte mange turister. Syklene parkeres utenfor bymuren. På toppen av landtungen (15 min hurtig gange) ligger et enestående romersk monument; restene av dikteren og rikmannssønnen Catullos enorme villa fra år 100. Så tilbake vestover mot Desenzano og et interessant og behagelig besøk på en tradisjonsrik gammel olivengård. På familiegården Montecroce får vi et innblikk i hele innhøstings- og produksjonsprosessen. Her inntar vi vår pikniklunsj i den uvanlig vakre hagen med utsikt til Sirmione. Deretter fortsetter vi tilbake til hotellet. Middag på egenhånd denne kvelden.

Overnatting på Relais Corte Cavalli.

Dag 5: Peschiera – Custoza – Verona 45 km

Fra Garda går første etappe østover inn i regionen Veneto. Gjennom brede og frodige jordbruksområder og sjarmerende små landsbyer. Vinområder og merker som vi kjenner; Valpolicella og Amarone. Først barstoppi Custoza hos gamle Helena for forfriskninger før lunsj. Det blir piknik rett etter Custoza, blant vinrankene på vingården Gorgo, hvor vi blant annet smaker på den kjente Custoza-hvitvinen. Gjennom vinlandskap, en liten barstopp igjen og videre inn til Verona, med rundt 260.000 innbyggere. Greit å holde samla tropp de siste km inn til sentrum. Verona er en av Italias absolutt vakreste byer. Kjent for sin innflytelse og makt under de romerske keiserne, samt sin gullalder under Scalafamilien på 1300 tallet. Selve hjertet av Verona er arenaen; det er verdens tredje største romerske amfiteater og fortsatt i full bruk etter nesten 2000 år. Teateret utgjør i dag verdens størst opera (22 000 tilskuere!). Vi sjekker inn på hotellet i gamlebyen og har middag på egenhånd.

Overnatting på Hotel Italia.

Dag 6: Verona – Zevio – Roverciara – Chioggia 45km + transfer med buss (130 km)

Først en liten sykkeltur langs elva rundt gamlebyen og stopp ved Castelvecchio, Ponte Pietra (den gamle romerske broen) og Arena (det romerske amfiteatret og dagens opera). Ut av byen i samlet tropp. Etter ca 5 km ned langs Adigeelva, som flyter gjennom sentrale Verona by, sørøstover og ut i Adriaterhavet. På fredelige sykkelstier gjennom sykkelvennlig landskap. Det blir piknik i nærheten av Zevio. Før piknik en barstopp på torvet i Zevio. Videre langs elven fram til landsbyen Roncco all’Adige. Herfra blir vi hentet ca kl 15.30 og kjørt rett øst, til havet og Chioggia med sine sjarmerende hus og mange kanaler; byen som får de fleste til å tenke på Venezia, som den en gang var – før alle turistene kom. Vi sjekker inn på hotellet og tar oss tid til å utforske den autentiske lille fiskelandsbyen. Middag på restaurant i Chioggia.

Overnatting på Hotel Grand Italia.

Dag 7: Chioggia – Båt til Isola di Pellestrina – Lido di Venezia 25 km

Artig siste dag! Vi tar syklene med på båt på strime av landskap mellom Venetolagunen og Veneziagulfen mot Venezia. Først båt fra Chioggia til Pellestrina. Så 12 km sykling til neste båtleie, hvor overfarten tar ca. 6 min for å komme til Lido di Venezia. Vi avslutter med lunsj på en enkel strandrestaurant på Lido. Deretter transfer med båt til hotellet. Alle kjenner Venezia, men de færreste kjenner Lido di Venezia, en ca. 12 km og 500 m bred øy. I generasjoner har Lido vært venetianernes foretrukne sommeroppholdssted, med villaer omgitt av grønne hager, alltid en lett bris og god luft. Det går kanalbåter inn til Marcusplassen (Piazza San Marco) og det sentrale Venezia. Vi tar en taxibåt over til Marcusplassen kl 17.30 Ta gjerne en ferd langs hele Canal Grande. Det er avgjort den beste måten å se Venezia på. Ikke minst å ta bilder av byen på. Venezia er satt sammen av 117 øyer, koblet sammen av over 400 broer. Når det gjelder Venezia, kan man virkelig bruke ordet «unik». Venezia er den dag i dag sterkt preget av sin glansperiode for mange hundre år siden. Millioner av besøkende kommer hvert år til en by med kun 60.000 innbyggere, så prisene er selvfølgelig høye. Før avslutningsmiddag på restaurant inne i Venezia møtes vi på Markus-plassen, hvorfra vår lokale guide tar oss med på en interessant rundtur. Restauranten ligger nær Rialto-broen. Båt tilbake til Lido og hotellet ved 23.00 tiden.

Overnatting på Hotel Rigel.

Dag 8: Venezia – Oslo

Frokost på hotellet. Taxibåt fra Lido di Venezia til Venezia flyplass.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

 

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 19 900,-

kr 17 500,- uten fly

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Venezia
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • 1 oljesmaking
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Guider

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

 

OSLO – VENEZIA 10.07-17.07.2018 (tirsdag)

Vi flyr med SAS t/r.

SK1463  10JUL 2018  Oslo-København                 0710  0820
SK2691  10JUL 2018  København-Venedig            0910  1110
SK2692  17JUL 2018  Venedig-København            1150  1355
SK1460  17JUL 2018  København-Oslo                 1530  1640

Forbehold om endringer fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

OSLO – VERONA 13.09-20.09.2018 (torsdag)

DY1846 13SEP OSLO VERONA 1010 1250

DY1847 20SEP VERONA OSLO 1350 1625

Forbehold om endringer fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Italia - Gardasjøen - Venezia

Påmelding 13.09-20.09.2018 (FULLT)
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia