Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Vietnam & Kambodsja

Sykkeltur i Vietnam og Kambodsja

Et streif av storbyene Hanoi, Saigon og Phnom Penh, samt det unike tempelområdet Angkor Wat og den tilhørende hyggelige byen Siem Reap. Sykle ute på landsbygda i Vietnam og Kambodsja og møte gjestfrie, vennlige mennesker. Kjenne på dagliglivet til disse hardt prøvede folkene, oppleve kulturforskjeller og få et innblikk i landenes sjel og historie. Båtturene i Tam Coc, Mekongdeltaet og opp Mekongfloden til Phnom Penh krydrer sykkelturen med interessante opplevelser. Du kommer garantert hjem med mange refleksjoner og økt visdom og en opplevelse av at dette er en tur med mye innhold.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Hanoi

Avreise fra Oslo med mellomlanding og ankomst Hanoi dagen etter.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ankomst Hanoi hvor vi ønskes velkommen av vår lokale guide. Guidet gåtur i den gamle delen av Hanoi. Vi snirkler oss forbi pikante fortauskafeer, får innblikk i hektisk storbyliv, vietnamesisk dagligliv og lokale trafikkregler. Ekte vietnamesisk velkomstmiddag på restaurant.

Dag 3: Red River Delta – Hanoi ca 45km

Vi forlater Hanoi for 1,5 times kjøretur til Bac Ninh, hjembyen til den berømte folkemusikken Quan Ho, som har blitt sunget av lokalbefolkningen i nærmere tusen år. Vi sykler gjennom rismarkene og lokale landsbyer. Første stopp er Tho Ha, en av de få tradisjonelle landsbyene i Vietnam som fortsatt er godt bevart. Vi besøker en familie og opplever litt av deres hverdag. Får en liten innføring i den lokale folkemusikken, smaker lokal vin og opplever tradisjonell folkemusikk Quan Ho. Vi fortsetter sykkelturen og krysser elven med lokal båt. Piknik på veien. Mer sykling på den vietnamesiske landsbygda før vi møter bussen som tar oss med tilbake til hotellet.

Dag 4: Hanoi – Ninh Binh 54km

Idag kjører vi sørover til broen Doan Vy i Ninh Binh, hvor vi sykler gjennom det fantastiske landskapet i Van Long-reservatet. Man får virkelig oppleve naturen i Vietnam. Lett lunsj på vei til landsbyen Kenh Ga, og herfra til bredden av en liten elv, hvor vi får oppleve tradisjonelt landsbyliv i Vietnam. Buss til hotellet i Ninh Binh.

Dag 5: Ninh Binh – Hanoi 40km

Etter frokost sykler vi gjennom lokale landsbyer og gårder til Hoa Lu, Vietnams hovedstad før den ble flyttet til Hanoi i 1010. Her besøker vi tempelet til de to konger. Videre sykler vi til Tam Coc som betyr ”tre grotter” .Området kalles ”Halong Bay på land”.Lunsj på en lokal restaurant og transfer videre til Cãu Khuãt. Mer sykling på diker i spennende omgivelser.

Dag 6: Hanoi – Ho Chi Minh (Saigon) (Sykkelfri dag)

Morgenflyet til Ho Chi Minh City. Lunsj ved ankomst. Innsjekking på hotellet og tid til å nyte det pulserende livet i Ho Chi Minh City eller Saigon som mange lokale fortsatt kaller byen. Vi besøker Notre Dame-katedralen, det gamle postkontoret og krigsminnemuseet, som viser kolonitiden. Ettermiddagen fri til å utforske Saigon på egenhånd. Overnatting i Saigon.

Dag 7: Ho Chi Minh (Saigon) (Sykkelfri dag)

Etter frokost tar bussen oss til de berømte Cu Chi-tunnellene. Et fascinerende nettverk av underjordiske tunneller som den vietnamesiske frigjøringsfronten FNL benyttet til å kjempe mot amerikanerne under Vietnamkrigen. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 8: Saigon – Can Tho 49km

Bussen tar oss til Cai Be i Mekongdeltaet. Turen går gjennom åkre og vi får oppleve bønders dagligliv. Stopper i nærheten av Cai Lay for pikniklunsj eller en lokal kafe. På ettermiddagen har vi to timers sykkeltur gjennom enorme rismarker og landsbyer langs elvebredden, før bussen kjører oss til Can Tho hvor vi overnatter.

Dag 9: Can Tho – Chau Doc 33km

Vi spaserer til elven hvor vi går ombord i en liten båt som tar oss med til Cai Rangs flytende marked og landsby. Sykling videre på landsbygda hvor vi nyter det vakre deltalandskapet. Pikniklunsj underveis. Transfer til Chau Doc.

Dag 10: Chau Doc – Phnom Penh (Sykkelfri dag)

Etter tidlig frokost går vi ombord i en hurtigbåt for en behagelig og interessant tur til Pnom Penh. Vi ankommer Pnom Penh etter ca. 5 timer på Mekongdeltaet. Lunsj ved ankomst Phonm Penh. Etter lunsj besøker vi Toul Sleng Prison museum. Det er et dystert vitnesbyrd om Kambodsjas blodige år under Pol Pot(1975-1979). Vi prøver også å rekke et besøk i Kongepalasset og Sølvpagodaen. Overnatting i Phnom Penh.

Dag 11: Phnom Penh til Siem Reap

Turen går til Siem Reap. Avhengig av årstid går dette med buss eller båt. Stopp i «edderkoppbyen» hvor det finnes svært interessante ting på menyen. Etter innsjekk på hotellet, mulighet for spasertur i Siem Reap. Besøker byens livlige markeder samt en pagode.

Dag 12: Siem Reap 37km

I dag sykler vi til det arkeologiske området og besøker Angkor Wat, det mest berømte tempelet på Angkor sletten. Videre til Bayontempelet og Ta Prom tempelet, gjennom lokale landsbyer før lunsj på lokal restuarant. På ettermiddagen besøker vi Neak Pean, en kilde bygget i midten av et basseng, som forestiller en paradisisk innsjø i Himalaya. Vi besøker den nordre porten til Angkor Thom, Elephant Terrance og Bayon tempel, kjent for sine 54 tårn dekorert med 200 smilende ansikt. Overnatting i Siem Reap.

Dag 13: Siem Reap 20, 40 eller 57km

Frokost på hotellet før vi sykler vekk fra turistområdene rundt Siem Reap. På avsides veier til det gjemte og mosedekte tempelet Beng Mealea som ble bygget tidlig på 1200 tallet. Lunsj på campen til et utviklingsprosjekt i området. Transfer tilbake til Siem Reap. Tid på egenhånd før vi spiser avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 14: Siem Reap – Bangkok

Tid på egenhånd før transfer til Siem Reap flyplass for avreise.

Dag 15: Ankomst Oslo

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.
Priser og betingelser 2018

Priser sykkeltur Vietnam & Kambodjsa

19.02-05.03.2018 og 23.03-06.04.2018

kr 32 500,- + kr 400,- i flyskatt

kr 3 900,- i enkeltromstillegg

Forhåndsreserver gjerne for høst 2018.  Det er ingen bindende påmelding og vi vil ta kontakt før vi fakturer for å opplyse om prisen. Meld deg på under “datoer og påmeldinger”.

Forbehold om endring i flyskatter

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Hanoi/Siem Reap-Oslo
 • 12 overnattinger på gode mellomklassehotell
 • Godt og vel halvpensjon
 • Syklende Olivenguide og engelsktalende vietnamesisk sykkelguide
 • Følgebil med sjåfør
 • En innenriks flygning
 • All transfer
 • 3 båtturer
 • Mekongcruise til Phnom Penh
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Gode sykler

 

Ikke inkludert

 • Hjelm.
 • Drikke til maten.
 • Visum til Kambodsja. Vår samarbeidspartner ordner visum til Kambodsja som koster USD 30,-. Dere må også ta med 2 passfoto.
 • Tips

Datoene kan endres noe frem til endelig bekreftelse av flysetene.

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Ta kontakt med det lokale vaksinekontoret for råd om vaksine.

Les mer her.

Fly

 

Vietnam/Kambodjsa 19.02-05.03.2018

TG 955   19FEB   OSLO BANKOK                  1330 0620+1

TG 560   20FEB   BANKOK HANOI                 0745 0935

TG2591  04MAR   SIEM REAP BANKOK        2045 2155

TG 954   05MAR   BANKOK OSLO                0020 0650

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Vietnam/Kambodjsa 23.03-06.04.2018

TG 955   23MAR   OSLO BANKOK                  1330 0620+1

TG 560   24MAR   BANKOK HANOI                 0745 0935

TG2591  05APR    SIEM REAP BANKOK           2125 2230

TG 954   06APR   BANKOK OSLO                   0055 0725

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Ekstradager i Vietnam eller Kambodsja?

Ønsker dere forlengelse av deres tur til Vietnam & Kambodsja ?

Mui Ne Beach Life

Fly fra Siem Reap til Ho Chi Minh City.  Dere blir hentet og og kjørt til byen Mui Ne.  Det er ca 20 mil og på veien passerer dere travle byer og gummiplantasjer.  Nærmere Phan Thiet og Mui Ne vil dere se at landskapet endrer seg  til mer semi ørken med kaktusplater og dragefruktplanter.

Dere bor på Hotel Mia Mui Ne Resort, 4*, Superior Garden View Bungalow      www.miamuine.com

Her kan dere virkelig slappe av på stranda, gjøre vannsportaktiviteter etc.. Dere kan også leie en jeep for å utforske området eventuelt sykle i det landlige landskapet.  Hvis dere liker golf kan dere besøke Nick Faldo-designed Ocean Dunes Golf.

Vi kjører dere til flyplassen ved avreise.

Inkludert; 6 netter med frokost, transfer t/r flyplass

Send oss en prisforespørsel

Ikke inkludert:

Fly Siem Reap-Mui Ne, endring av retur flight/dato, visum Vietnam

Kontakt oss for tilbud fly.

Pool

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Se våre gruppeturer her
Kart