Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Granada – Cordoba

Andalucia – Granada & Cordoba

Kalifatruta er en sykkelopplevelse gjennom Andalucias fortid og kultur. Turen tar dere gjennom varierende landskap og innom små landsbyer. Dere besøker Cordoba; hjemmet til kalifene, filosofene, astrologene, matematikerne og legene som lyste opp middelalderen med sin kunnskap. Granada med sitt mektige kongedømme som kultiverte vitenskapen og ga oss arkitektoniske byggverk uten sidestykke.

 

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Malaga. Buss til Granada(ca. 1t 30 min)

Innlosjering på hotellet i Granada. Hotellet ligger i den historiske delen av byen. Ta dere gjerne tid til en spasertur rundt katedralen, silkemarkedet eller besøk en tapasbar. Mulighet for å få med seg et flamencoshow.

Dag 2:  Granada – transfer til Tozar

I dag kan dere utforske Granada og vi anbefaler et besøk i Alhambra. NB – Billetter må bestilles i god tid på forhånd. Et symbol på estetikken og skaperkraften under det mauriske kongedømmet i Granada, som omfattet det meste av det østlige Andalucia. Det står slik det opprinnelig ble bygget for 600 år siden. Sen ettermiddag blir dere hentet på hotellet for privat transfer til den lille byen Tozar. (ca. 45min) Her får dere utdelt sykler og en orientering om resten av sykkelturen.

Dag 3: Tozar – Fuente del Rey/Alcala 24-26km

Etter frokost, sykler dere gjennom nabolandsbyen Limones. Så forlater dere asfalten og fortsetter på grusveier mot Casillas de Gumiel. Videre på sykkelveier, hvor landskapet endrer seg og dere sykler forbi åkre som er fulle av valmuer om våren.  Alcala la Real er et historisk knutepunkt på strekningen mellom Cordoba og Granada, beliggende på vel 1000m med sin borg og hovedkirke viden kjent i hele Spania. I Alcala er det mulig å besøke den gamle mauriske borgen som kan fortelle oss mye om kampene mellom de kristne og maurerne.

Dag 4: Fuente del Rey/Alcala la Real – Alcaudete 29-31km.

I dag blir det lettere kupert sykling mot Castillo Locubin. En herlig nedoverbakke bringer dere til elven San Juan. Denne følger dere videre. Vel fremme i Alcaudete bor dere på et hotell rett foran slottet.

Dag 5: Alcaudete-Luque – Zuheros 30km

I dag sykler dere til den gamle togstasjonen i Alcaudete. Her følger dere ”via verde” (grønne veier) – gamle smalspora jernbanestrekninger som er gjort om til et nett av sykkelveier. Dere kommer til innsjøen Salt Lake (kanskje ser dere noen flaminoer her)  Dere når etter hvert den gamle togstasjonen i Luque, her er det mulig å spise lunsj i en av de gamle togvognene. Videre til Zuheros, for overnatting på et lite gjestehus i utkanten av denne vakre landsbyen med panoramautsikt over dalen. God ettermiddagsstemning på klippebaren her. Zuheros er en av de såkalte hvite byene i Andalucia.

Dag 6: Zuheros – Baena – Castro del Rio, 38km

I dag blir det lett sykling via Baena til Castro del Rio. Dere følger Via Verde til Baena, hvor dere gjerne kan innta en ekstra frokost : )  Typisk frokost her er hvitt brød med tomat og olivenolje. Så videre på vei (som ikke blir benyttet av biler) til Castro del Rio. Nok en landsby berømt for sin olivenolje og møbler laget av oliventrær. I dag skal dere overnatte i et gammelt kloster.

 

Dag 7: Castro del Rio – Cordoba 43km

Etter frokost kan dere enten reise til Cordoba med taxi (kl. 1000) eller sykle på veier nesten uten trafikk.  Men noe klatring (totalt 530m) for å komme til Cordobas romerske bro. Videre herfra til hotellet. Besøk gjerne Cordobas fantastiske moske (La Mesquita) fra Kalifattida og nyt en spasertur i det gamle jødiske kvartalet.

Dag 8: Avreise fra Cordoba

Avreise fra Granada eller forlengelse av oppholdet i denne vakre byen – eller ved kysten. Enkelt å reise videre fra Cordoba med buss eller tog til Granada, Malaga, Sevilla eller Madrid.

Priser og betingelser i 2018

Pris 9 100,- pr. person

Tillegg for enkeltrom: 1 500,-

Tillegg for høysesong (09.03-23.06/07.09-03.11) kr. 450,- pr. pers.

Tillegg for ankomst lørdag/søndag kr. 250,- pr. pers.

Inkludert:

  • 7 overnattinger på gode og sjarmerende små hoteller.
  • 7 frokost
  • Sykkel med utstyr
  • Rutebeskrivelse og kart
  • Bagasjetransport.

Ikke inkludert i prisen:

  • Besøk/innganger
  • Fly og transfer

 

Kupert løype, for mer utfyllende info om løypekategorierklikk her

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Forslag til transport

Fly til Malaga er det enkleste. Norwegian har flere daglige avganger fra Gardermoen.

Ryan Air flyr direkte fra Sandefjord Lufthavn.

Fra Malaga kommer dere enkelt med buss eller privat transfer til Cordoba

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme
Strøm: 230 V