Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Cordoba – Granada

Andalucia – Cordoba & Granada

Kalifatruta er en sykkelopplevelse gjennom Andalucias fortid og kultur. Turen tar dere gjennom varierende landskap og innom små landsbyer. Dere besøker Cordoba; hjemmet til kalifene, filosofene, astrologene, matematikerne og legene som lyste opp middelalderen med sin kunnskap. Granada med sitt mektige kongedømme som kultiverte vitenskapen og ga oss arkitektoniske byggverk uten sidestykke.

 

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Malaga. Tog til Cordoba (ca. 1t 30 min)

Innlosjering på hotellet i Cordoba. Mulig å vandre i Cordoba avhengig av ankomsttid. Byen har flere muligheter til å oppleve en flamencokonsert. Middag på egen hånd.

Dag 2:  Cordoba – Estaciòn de Luque – Priego 26 km.

Etter frokost mulig å besøke Cordobas fantastiske moske (La Mesquita) fra Kalifattida. Buss fra Cordoba til Estaciòn de Luque (1 time) hvor dere får utlevert syklene ca kl 1200. På sykkelen mot Subbetica naturreservat. Fjellkjeder atskilt av trange daler med en kombinasjon av olivenlandskap og kupert fjellandskap. Mulig å spise lunsj på den mest autentiske bar/restauranten du kan tenke deg Luque. Så til Priego hvor dere bor på et lite familiedrevet hotell i det historiske sentrum. Middag på egen hånd.

Dag 3: Priego – Zuheros 54 km.

For andre dag på rad følger dere gamle landeveier ved foten av fjellkjeden Subbetica. Dere sykler gjennom landsbyene Algar og Gaena før dere kommer til Cabra. I Cabra er det mulig å besøke olivenmuseet. Dere fortsetter 25 km langs ”via verde” (grønne veier) – gamle smalspora jernbanestrekninger som er gjort om til et nett av sykkelveier. Dere sykler til Zuheros, for overnatting på et lite gjestehus i utkanten av denne vakre landsbyen med panoramautsikt over dalen. God ettermiddagsstemning på klippebaren her. Zuheros er en av de såkalte hvite byene i Andalucia. Vakker beliggenhet ved foten av et gammelt maurisk slott.

Dag 4: Zuheros – Alcala 60 km.

I det dere forlater Zuhero åpner det imponerende landskapet seg på nytt med fjellkjeden Sierra de Ahillos som bakteppe. 25 km på ”via verde” forbi Salobralinnsjøen, gjennom byen Alcaudate omkranset av oliven- og fruktområder. Så langs San Juan elva, videre opp bakkene til Castillo Locubin. Deretter i kupert terreng til Alcala, hvor dere bor i vakkert gjestehus utenfor byen. Middag på egen hånd.

Dag 5: Alcala – Tozar 28 km.

Et historisk knutepunkt på strekningen mellom Cordoba og Granada, beliggende på vel 1000m med sin borg og hovedkirke viden kjent i hele Spania. I Alcala er det mulig å besøke den gamle mauriske borgen som kan fortelle oss mye om kampene mellom de kristne og maurerne. Så et par timers sykling på landeveier blant olivenlundene før de resterende 17 km. til Tozar. Gjennom vesle Limones til herlig terrasse med utsikt på familiehotellet vårt.

Dag 6: Tozar – Granada 62 km.

3-4 km stigning opp til Moclin. Så ned igjen gjennom det fruktbare slettelandskapet i provinsen Granada med snødekte Sierra Nevada som kulisse hevet over byen Granada. Veien tar dere gjennom Sierra de Huetor naturpark ned til Cogollas og Nivar. Så opp til åsryggen bak Granada som går videre ned bak vakre Alhambra. Vi anbefaler en liten stopp i Sacromonte før dere sykler videre via det den gamle mauriske bydelen Albaycin og innlosjeres på et vakkert nyrestaurert hotell fra 1600 tallet i gamlebyen Granada. Dere etterlater syklene på hotellet, de vil bli hentet av vår samarbeidspartner. Middag på egenhånd.

Dag 7: Sykkelfri dag i Granada.

Hotellet ligger ikke så langt fra Alhambra. NB – Billetter må bestilles i god tid på forhånd. Et symbol på estetikken og skaperkraften under det mauriske kongedømmet i Granada, som omfattet det meste av det østlige Andalucia. Det står slik det opprinnelig ble bygget for 600 år siden. Og du vil oppdage at Granada har ennå mer å by. Muligheter for arabisk bad. Middag på egen hånd.

Dag 8: Avreise fra Granada.

Avreise fra Granada eller forlengelse av oppholdet i denne vakre byen – eller ved kysten.

Priser og betingelser i 2018

Pris 9 100,- pr. person

Tillegg for enkeltrom: 1 500,-

Tillegg for høysesong (09.03-23.06/07.09-03.11) kr. 450,- pr. pers.

Tillegg for ankomst lørdag/søndag kr. 250,- pr. pers.

Inkludert:

  • 7 overnattinger på gode og sjarmerende små hoteller.
  • 7 frokost
  • Sykkel med utstyr
  • Rutebeskrivelse og kart
  • Bagasjetransport.

Ikke inkludert i prisen:

  • Besøk/innganger
  • Fly og transfer

 

Kupert løype, for mer utfyllende info om løypekategorierklikk her

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Forslag til transport

Fly til Malaga er det enkleste. Norwegian har flere daglige avganger fra Gardermoen.

Ryan Air flyr direkte fra Sandefjord Lufthavn.

Fra Malaga kommer dere enkelt med buss eller privat transfer til Granada.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme
Strøm: 230 V