Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Andalucia – Hvite landsbyer

Opplev det gode, enkle og rike livet i denne vakre delen av Spania.

Mellom provinsene Malaga og Cádiz, beliggende i et drømmelandskap med fjelltopper og dype daler finner du Andalucias Hvite landsbyer. Du starter i eldgamle Ronda og sykler gjennom små hvite perler av forgangen arkitektur og konfliktfylt historie fra den unike arabiske arven som beriket området for 800-1300 år siden.

To av våre olivensyklister har skrevet om sine opplevelser av turen på denne bloggen:

http://abelix.hive.no/wordpress/?p=281

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Malaga – Ronda

Ankomst Ronda, en gammel by beliggende på kanten av dramatiske klippe-formasjoner med praktfull utsikt utover det dype dalsøkket som elven Guadalevín renner igjennom. I kalifatets tid (711-1492) hadde Ronda en sentral posisjon og den maurisk/arabiske arven gjennomsyrer alt fra gastronomi og arkitektur til jordbruksteknikker. Denne første dagen burde dere derfor vandre litt rundt i byen. Dere bor på et godt hotell i gamlebyen, middag på egen hånd. På hotellet får dere en mappe med informasjon, kart, vouchere etc.

Dag 2: Ronda – Ronda 16 km

Dere sykler en liten runde i utkanten av Ronda for å nyte den fantastiske utsikten og det helt spesielle landskapet her. Om ettermiddagen anbefaler vi å vandre en runde i Ronda, kanskje med besøk på den eldste tyrefekterstadionen i Spania. På gruppeturene våre pleier vi å spise på en av de gode restaurantene på en av terrassene som lener seg utover klippekanten. Vi anbefaler Dona Pepa.

Dag 3: Ronda – Setenil – Olvera 37 km

Først til vakre, kritthvite Setenil som er en av de mest spektakulære landsbyene i Andalucia. Den lille landsbyen som er bygget inn i og naturlig tilpasset klippeveggene med naturlige overheng til tak. Dette er en liten by, her kan det passe å spise lunsj, kanskje på en tapasrestaurant. Så sykler dere langs Trejoelva til Olvera med sine hvitkalkede hus klatrende oppover fjellsida mot det mauriske slottet fra det 12. århundre som troner på toppen. Denne strekningen har stigninger opp til Olvera.

Dag 4: Olvera – Puerto Serrano 40 km

Siden toget aldri kom til Olvera, ble omsider jernbanetraseen sykkelvei. Der hvor oliven egentlig skulle blitt fraktet sydover kan dere rulle 38 km svakt nedover langs en av de Grønne Veiene – landeveier langs de gamle, nedlagte togtraseene. Dere passerer naturreservatet Peñon de Zaframagón. Det kan hende dere burde ta med dere litt lunsj i sekken i dag; denne dagen er det lenger mellom spisestedene. Videre langs Guadaleteelva fram til Puerto Serrano, hvor “de grønne veiene” stopper. Her bor dere i landlige omgivelser og det er mulig å spise middag på den gamle jernbanestasjonen som nå er gjort om til en restaurant.

 

Dag 5: Villamartin – Arcos de la Frontera 42 km

Dere sykler langs smale veier i mildt, bølgende terreng, gjennom nydelige solsikkeåkre, bomullsplantasjer og paprikaåkre, ut på landsbygda langs en utrafikkert vei til dere er framme i Arcos de la Frontera, denne herlige gamle, hvite festningsbyen som kan minne litt om Ronda, og som på samme måte har aldeles praktfull utsikt fra det gamle arabiske slottet. I Arcos er det også veldig enkelt å finne nydelige spisesteder om kvelden

Dag 6: Arcos – Jeréz  42km

Dere forlater Arcos de la Frontera og sykler forbi små landsbyer og opplever typisk andalusisk landbruk.  På veier med lite trafikk til dere passerer La Barca de la Florida, en liten, hyggelig lansdby. Resten av turen går langs  litt mer trafikkert vei frem til dagens mål. Jerez er en av de viktigste grensebyene mellom det kristne nord og den arabiske delen av Andalucia. Det er en flott by, og her finner dere også en aktet norsk vinprodusent, Jan Pettersens bodega Rey Fernando de Castilla. De har denne nettsiden: www.fernandodecastilla.comog det kan lønne seg å ta kontakt på forhånd, f.eks via e-post, for å undersøke muligheten til å besøke stedet.

Dag 7: Jerez – Puerto de Santa Maria 26 km

Dere sykler gjennom byen og videre på små veier langs vindrueåkre ut mot Atlanterhavet og legendariske Puerto de Santa Maria, en av de travleste havnene i Spania som grekere, fønikere, romere og arabere valgte som havn for flåtene sine. Santa Maria var havnen hvor Columbus fikk sin første båt bygget og her bodde han i en periode. Santa Maria kalles også ”de hundre palassers” by.  Her er det også masse gode restauranter å velge mellom.

Dag 8: Puerto de Santa Maria – Malaga

Avreise fra Santa Maria.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 10 300,- pr. person

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

kr 700,- pr. person i tillegg for påsken (24.03 – 01.04)

 

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger på gode og sjarmerende små hoteller.
  • 7 frokost
  • Sykkel
  • Hjelm og sideveske
  • Kart/ rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer t/r flyplassen.

 

Turen kan sykles på ønskede datoer (IKKE mulig med start på lørdager)så fremt hotellene har ledig kapasitet.

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Mulighet for EL-sykkel mot et tillegg i pris

 

Forslag til transport

Norwegian flyr direkte fra Gardermoen og Sandefjord Lufthavn Torp.

Malaga til Ronda:

For å komme fra flyplassen i Malaga til busstasjonen i Malaga har dere 2 muligheter; taxi eller buss nr. 19 som går hver 30 minutter rett på utsiden av ankomsthallen og som bruker ca. 30 minutter til busstasjonen i Malaga sentrum.

Bussen fra Malaga til Ronda – tar ca 2 timer.

Bussen har avgang kl. 0800, 1000, 1130, 1600, 1700,1800, 1900 og 2000 (med forbehold om endrede rutetider)

Busselskapet heter Los Amarillos. Se tider, priser og mulige forandringer på www.losamarillos.es

Fra busstasjonen til hotellet i Ronda koster det ca. 6 – 7 euro med taxi. (2015 priser)

 

El Puerto de la Santa Maria til Malaga:

Dere kan ta tog via Sevilla – se denne nettsiden for togtider: www.renfe.es

(Eller buss: Da må dere først ta en buss eller en taxi til Cadiz og derfra buss til Malaga. Cadiz – Malaga busstasjon tar ca. 4 – 5 1/2 time.

Fra busstasjonen i Malaga tar det ca 15-20 min med taxi til flyplassen, eller dere kan velge å ta buss nr. 19 til flyplassen.

Her er busstidene fra Malaga, www.touristbus.es/frgrsamar.htm. Dere kan også gå inn på www.estabus.emtsam.es/; de har en side på engelsk.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme
Strøm: 230 V