Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Nord Burgund

Sykkeltur i Frankrike – Nord Burgund

Det genuint franske, stoltheten over produktene og den gode hverdagen.

Foruten mat og edle dråper, byr Frankrikes hjerte på maleriske småbyer, små slott, vakre kirker og klostre, idylliske kanalveier og bølgende, frodig landskap. Arven fra den gang regionen var et av Europas mektigste hertugdømmer og et religiøst senter gjenspeiles i arkitektur og historisk bevissthet. Dette er regionen for å oppleve den franske landsbygda. Minimalt med trafikk og gode sykkelveier.

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 400,- pr person

kr 2 500,- i enkeltromstillegg

Leie av el-sykkel kr 1 100,-

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus med frokost
  • 2 vinsmakinger
  • Sykler med utstyr
  • Rutebeskrivelser og kart
  • Telefonassistanse
  • Frakt av bagasje

 

Ikke inkludert

  • Fly og transfer

 

Valgfri ankomstdag fra april – oktober så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Kontakt oss på telefon eller send forespørsel til info@olivenreiser.no

Enkel  løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Programmet dag for dag

Dag 1: Auxerre

Ankomst Auxerre, kunst- og historiebyen og ”hovedstad” i departementet Yonne. Med sine romerske minnesmerker, gotiske kirker og middelalderbygninger er den beskrevet som en av perlene i Burgund.

Dag 2: Auxerre – Montigny la Resle 32 km

Du sykler til cistersienserklosteret utenfor Pontigny, en av de største og vakreste klosterkirkene i Frankrike. Munkene her var de første til å perfeksjonere produksjonen av Chablisvinen. Videre gjennom de små vinproduserende landsbyene Villy, La Chapelle-Vaupelteigne og Poinchy fram til Chablis. Her er det vinsmaking av div Chablier i en lokal vinkjeller.

Dag 3: Montigny la Resle – Chablis – Noyers 47 km

Du starter i Sereindalen langs Sereinelva, videre gjennom noen av landsbyene i det sørlige Chablis, ender opp i vakre Noyers-sur-Serein med karakteristiske bindingsverkshus, snirklete gater, gotiske kirker, det gamle intakte forsvarssystemet, komplett 800 år gammel bymur og de 2 byportene. Så videre gjennom Tormancy og Massangis. I Talcy (42 km) kan det passe med forfriskninger, eventuelt en stopp i L’Isle-sur-Serein på vei til Noyers.

Dag 4: Noyers sur Serein – Avallon 42 km

Du sykler gjennom «terre plaine» platået og det flotte landskapet rundt Avallon. Gjennom Genay, Jeux-les-Bard retning Epoisses, som er kjent for sin ost. Gjennom Vignes og Couterolles, før du ankommer Montreal. Så til den vakre gamle byen Avallon som ligger på en høy klippe over Cousinelva. Pilegrimsby i middelalderen da St-Lazaruskirken påberopte seg å besitte kraniet til Lazarus, de spedalskes helgen.

Dag 5: Avallon – Vézelay 24 km

Ta en tur i byen før du sykler mot dagens mål – Vézelay. Sykler gjennom billedskjønne Cousindalen, gjennom småkupert terreng og et av Burgunds fineste landskap. Forfriskninger i Pontaubert før du fortsetter til Island og Menades. Vézelay var valfartssted for pilegrimer i middelalderen, og startsted for en av de 4 pilegrimsrutene til Santiago de Compostela i Spania.

Dag 6: Vézelay – Mailly le Château 27 km

Opp til Yonnedalen som du skal følge sammen med Nivernaiskanalen.Du sykler gjennom idylliske steder som Châtel Censoir, Saussois klippene og Mailly le Château. Videre til Mailly-La-Ville og Pergilbert. Den lille landsbyen Accolay ligger nær kanalen og er verd et besøk.

Dag 7: Mailly le Château – Auxerre 46 km

Du sykler i området hvor Frankrikes store elver og vann dominerer og hvor de mektige elvene er forbundet gjennom et fantastisk kanalsystem. Turen går langs vannet i fasinerende natur gjennom Auxerres vinmarker. Gjennom landsbyene Irancy og Saint Bris le Vineux. Her produseres blant annet rød- og rosevin. I Bailly smaker du på den berømte Crémant de Bourgogne, før du fortsetter til Auxerre.

Dag 8: Auxerre

Frokost og avreise

Forslag til transport

Dere flyr til Paris.

Dere tar tog til Auxerre. Rutenettet finner du her.

Her ser man at man kan ta tog ned til Gare de Lyon, også gå ned til Paris Bercy. Så videre derifra til Auxerre.

Bestill og se togtidene her.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Paris

Språk: Fransk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 64 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme

Strøm: 220 V