Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Provence

Sykkeltur i Frankrike – Provence

I Frankrikes berømte middelhavsregion Provence dufter det av lavendel, urter og blomster.

Dette landskapet, med det spesielle lyset, som har inspirert mange kunstnere. Hver dag følger den romerske historien deg, det kjente franske kjøkken med kulinariske opplevelser, fantastiske råvarer og sødmefylte viner. Dagene avsluttes på sjarmerende, hyggelige hoteller. Vi besøker blant annet; Avignon, St. Remy, Orange, Camargue og Arles.

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 10 400,- pr person

kr 2 900,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus m/ frokost
  • Sykkel med utstyr
  • Rutebeskrivelser og kart
  • Telefonassistanse
  • Bagasjetransport
  • Transfer Saint Marie de la Mer – Arles
  • Togbillett fra Arles til Orange

 

Ikke inkludert

  • Fly og transfer

 

Turen kan sykles med ankomst fredager, lørdager eller søndager.

Turen kan sykles på ønskede datoer april – oktober så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Kontakt oss på telefon eller send forespørsel på e-post.

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst hotellet i Orange

Enestående romerske antikke monumenter bør sees. Ikke minst det romerske teatret til keiser Augustus og triumfbuene som gjennom sine friser hyller Cæsars endelige seier over gallerne.

Dag 2: Orange – Uzes 54 km

Du sykler gjennom vakkert landskap med fruktproduksjon og vinmarker. Vinmarker i Cote du Rhone (Lirac, Laudan) fram til St Laurant. Vesle Uzes med sine 8000 innbyggere er en idyllisk liten perle med sin restaurerte renessansearkitektur, krokete gågater og hyggelige små torv.  Place aux Herb er en oase for ankomne syklister, for ikke å glemme markedsplassen og det imponerende Dukepalasset.

Dag 3: Uzes – Pont du Gard – Avignon 49 km

Fredlige landeveier vil føre deg til et av antikkens underverker, Pont du Gard, ca 15 km fra Uzes. Den høyeste av alle romerske akvedukter med sine 50 høydemeter. Akveduktens formål var å føre vann over elven Gardon til den romerske garnisjonsbyen Nimes. Videre forbi lavendelåkre mot Avignon. Byen som en gang (1309-1377) var pavesete.

Dag 4: Avignon – St. Rèmy 32/ 56 km

Morgenen kan settes av til besøk i Pavepalasset og de romerske monumenter. Du forlater byen på små veier retning St. Rèmy. Denne byen har selvfølgelig også sine kjennetegn. Urter og ville dufter, Van Goghs opphold her og bysbarnet Nostradamos’ historie. Og landskapet rundt, med vinranker og olivenlunder som sykles gjennom.

Dag 5: St Remy – Les Baux – St Remy 40 km

Ut fra St Remy på fredelige sykkelvennlige veier. På veien kan du svinge innom en liten vingård for smak/kjøp av vin og olivenolje. Navnet er Mas Gourgonniers og ligger rett ved veien. Behagelige stigninger opp til populære og vakre Les Baux. Med Apillesfjellene som bakteppe og fascinerende landskap er denne byen verdt en lang rast og helt sikkert en lunsj. Klassifisert som en av de vakreste landsbyer i Frankrike. Og storslått utsikt mot Camargue og havet. Du svinger deg ned igjen til slettelandet og tar natt nr 2 i St. Rèmy.

Dag 6: St. Remy – Arles 32 km

Du forlater byen i sydlig retning mot Arles og Middelhavet. Ved å ta en liten avstikker (ca 2km) kan du besøke en uvanlig vakker vingård for smaksprøver av vin og olivenolje. Slottet er viden kjent i området. Olivenoljen er ettertraktet. Slottet heter: Chateau d’Estoublon. På veien mot Fontvielle. Rett ved slottet ligger Bistor Mogador, som er et populært spisested.
Arles er dagens premie. Virkelig en by med mange historiske fasetter. Den antikke romertida i Cesars glansperiode er sentral. Og byen ble på den tid et politisk maktsenter i området etter at Marseilles var knust. Dermed ble Arles også den sentrale havnebyen i provinsen. For tiden graves det langs Rhones høyre elvebredd i området og det er gjort vidunderlige funn fra det antikke Arles. Bl.a. en komplett byste av Julius Cesar som grunnla byen i 46 f. kr. Og dessuten; gjenkjenn gater og torv i maleriene til byens store sønn, Van Gogh.

Dag 7: Arles – Saint Marie de la Mer 48 km

I dag har dere valget mellom en rolig dag i Arles eller på sykkel sydover i deltaområdet Camargue mot havet og til badebyen Saint Marie de la Mer. Et våtmarksområde svært forskjellig fra landskapet forøvrig. Flatt, øde og berømt for sitt fugleliv, sine hvite hester (som Cesar falt for og opprettet 2 oppdrettsgårder for Camaguaisrasen), svarte okser (til tyrefekting), rismarker, områdets ettertraktede havsaltdepoter (Sel de la mer), og flamingoer. Transfer tilbake til Arles med buss.

Dag 8: Arles

Frokost og avreise fra Arles. Togbillett tilbake til Orange om det passer.

Forslag til transport

Dere flyr til Marseille. Videre kan dere ta tog til Orange. Gå inn her.

Fra Arles tar dere det samme toget tilbake til Marseille.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Paris

Språk: Fransk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 64 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme

Strøm: 220 V