Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sør Burgund

Sykkeltur i Frankrike – Sør Burgund

Vennligheten og livets goder dyrkes her side om side med vidunderlige viner.

Bølgende landskap, lune rolige landsbyer, elver og kanaler og vinmarker dominerer. Ypperlig for sykling. Burgund er virkelig det gamle Frankrike, matkammeret og de gamle tradisjonenes arnested. Her nedkjempet Cæsar de siste galliske opprørere. Vinmarkene var viktig på denne tid også. Soldatene skulle ha sine daglige rasjoner, samt millionbyen Roma var avhengig av vinamforaene fra de romerske provinser. Seinere tok klostervesenet opp foredlingen av vindruesaften. Vi bor bl.a i vakre og interessante Dijon og Beaune. Vinkjennere vil dessuten hygge seg ved besøk i Nuits-Saint-Georges, Mercurey, Pommard, og de fleste vil trives å rulle gjennom Cote Chalonnaise, Cote de Beaune og Maconnais.

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 10 300,- pr person

kr 3 100,- i enkeltromstillegg


Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus med frokost
  • 1 vinsmaking
  • Sykler med utstyr
  • Rutebeskrivelser og kart
  • Telefonassistanse
  • Frakt av bagasje

Ikke inkludert

  • Fly og transfer

 

Denne turen kan sykles med fredag, lørdag eller søndag som ankomstdag fra april til oktober.

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Dijon

Dijon er en uvanlig vakker by, med hyggelig atmosfære og summende utekafeer. Velholdt gammel arkitektur og god gammel fransk velstand. Byen gjør ingenting for å skjule sitt renomme som vin- og matby.

Dag 2: Dijon – Beaune 43 km

Det bølgende vinlandskapet venter på deg. Dette er hjertet av Burgund som viser fram gamle vakre slottstradisjoner og arkitektur. Du passerer bl.a. Aloxe Corton slottet og ikke minst Chateax Clos de Vougeot fra 1200- tallet. I Nuits–Saint-Georges er det vinsmaking på en av gårdene.

Dag 3: Beaune – Chassey le Camp 28 km

God tid til besøk i Beaune. Ikke minst Hotel Dieu, det gamle hospitalet. Et gotisk mesterverk. Og du forlater byen med noen av de mest kjente vinlandsbyene i sikte: Pommard og Mercurey. Ta deg tid til besøk her.

Dag 4: Chassey le Camp – Cluny 65 km

Idag er det området Cote Chalonnais mellom Morvan fjellene og Saoneelva som utforskes. Fortsatt med små idylliske landsbyer, hver med sin egenart og århundregamle vinhus. For ikke å glemme slottet i Cormatin. Videre mot klosterbyen Cluny, liggende midt i området hyllet av diktere, kunstnere og forfattere for livet på landbygda, pittoreske landsbyer og vakre elvedaler.

Dag 5: Cluny – Tournus 37 km

God tid til ei runde i Cluny. Den vesle byen med den enorme klosterhistorien rundt benediktinerordenen, og som hadde kristendommens største kirke før Peterskirken blei bygd. Påbegynt år 910 og på sitt mektigste og hadde 1000 munker under tak. Byen har vokst opp rundt ruinene av dette mesterverket. Og takket være munkenes interesse for vin og vinforedling, har de i dag en periode på 800 år med stadig forbedringer av denne kunsten bak seg. Til vår fordel. Videre mot Tournus, mest kjent for St Philbert klosterkirke fra 900- tallet. Klassifisert som et av høydepunktene innen romansk arkitektur. Byen ligger ved Saoneelva og omkranset av vinlandskapet Maconnais.

Dag 6: Tournus – Chalons sur Saone 34 km

Du ferdes langs og nær elva Saone, i vinområdet Cote Chalonnaise. Chalon er en livlig liten by ved elva. Katedralplassen med sine hyggelige kafeer og krokete gater fra 1400-tallet er verdt ei natt. Byen huser museet til minne om fotografiets oppfinner, Nicephore Niepce.

Dag 7: Chalons sur Saone – Beaune – Dijon 51 km

Siste sykkeldag begynner dagen langs Canal du Centre og du sykler mot Beaune. Småkuppert, rolig vinlandskap fram til Beaune. Herfra tar det 30 min med tog inn til Dijon, slik at du får siste natta i denne svært trivelige og vakre byen.

Dag 8: Dijon

Frokost på hotellet før avreise.

Forslag til transport

Dere flyr til Paris.  Videre tog til Dijon, se tider her.

 

 

 

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Paris

Språk: Fransk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 64 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme

Strøm: 220 V