Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Segovia – middelalderlandsbyer

Sykkeltur i Spania – Segovia

Dette er i hjerte av Spania. Det ukjente Castilla, kun 40 min med AVE-hurtigtog fra Madrid. Vil du ha det genuine Spania, så værsågod!

På rolige landeveier, gjennom små idylliske landsbyer, samt 5 av 7 overnattinger i byer du garantert gjerne vender tilbake til;
Segovia, Pedraza og Sepulveda er perler av historie og stemning.
Segovia åpenbarer seg med kanskje den best bevarte akvedukten fra Romerriket. Midt i byen, inkorporert i de siste 2000 års arkitektur.
Med Sierra de Guadarrama som bakteppe ferdes dere i sykkelvennlig terreng på lite trafikkerte veier. Området oser av århundrelange stolte mattradisjoner. Prøv lam!
To netter i Pedraza er en sjelden opplevelse. En liten festningsby på en høyde nærmest slik den sto for 500 år siden. Den prektige Plaza Mayor – som omgjøres til tyrefekterarena under festivalen i september – borger for gode ettermiddager og kvelder. Historisk sus og ro.
Ut på det castillanske slettelandskap for å innta Sepulveda på sykkel. En vakker klippeby med bosetting tilbake til bronsealder. Lune torv, krokete gater, utsikt og stemning.

Programmet dag for dag

Dag 1:Ankomst Segovia

Her bor dere på et gammelt palass som er restaurert til hotell. Besøk i denne vakre byen, som er på UNESCO’s verdensarvliste. Byen ligger vakkert til mellom de to elvene Eresma og Clamores. Og den romerske akvedukten midt i byen! Uforglemmelig med sin lyssetting om kvelden. Segovia er et flott sted å starte turen.

Dag 2: Segovia – Sotosalbos 42km

Den første sykkeldagen tar dere med på små landeveier ute på den ubebodde landsbygda. Muligheter til å stoppe på det Kongelige Palass, San Ildefonso for et besøk i palassets vakre hager. Palasset, som ble bygd på 1700-tallet av Philip V, kalles også Spanias Versailles. Videre til landsbyen Sotosalbos som er en stille liten by med en flott kirke fra 1100-tallet.

Dag 3: Rundtur i området med besøk på slottet i Turegano 36km

I dag blir dere i området og sykler til slottet i gamle Turegano. Et gammelt slott med San Miguel kirken som en del av selve konstruksjonen. Nyt livet på ett av torgene eller spis lunsj på en av restaurantene.

Dag 4: Sotosalbos – Pedraza 32km

Dere sykler gjennom små landsbyer og variert kulturlandskap til den vakre middelalderlandsbyen Pedraza. Denne byen er kjent for sin lokale og autentiske matkunst. Det er stille og fredelig og dere vil antagelig ikke møte en eneste bil i løpet av hele dagen. Deler av veien sykler dere langs elven Cega hvor det er gode muligheter for å finne en idyllisk plass for piknik.

Dag 5: Pedraza – Pedraza 29km

Oppdag landsbygda rundt Pedraza. Dere vil komme over eiendommelige landsbyer hvor den rustikke stilen virkelig er gjennomført. Perfekte eksempler på romanske kirker samt et overveldende natur- og dyreliv. Enkelte mener Pedraza var fødebyen til Keiser Trajan. Romas første ikke-italienske keiser.

Dag 6: Pedraza – Sepulveda 26km

Idag går turen langs solsikkeåkre ut på de castillanske sletter og til den historiske klippebyen Sepulveda. Denne byen huser den eldste romanske kirken i provinsen Segovia. Byen tilbyr akkurat den stemningen man ønsker seg etter en sykkeldag. Vi anbefaler å besøke en naturlig vannkilde bare to kilometer fra byen. Kilden er et populært badested for de lokale og har krystallklart vann.

Dag 7: Rundtur til Duraton dalen 23 eller 36km

Turens siste sykkeldag vil være et høydepunkt hvor dere sykler i Duraton dalen, som er et naturreservat. I skyggen av poppeltrær følger dere elven Duraton dypt innover i dalen. Høyt over dere sirkler gribber og andre rovfugler. Selve byen Sepulveda er veldig autentisk og nesten uten turister til tross for at den er svært vakker med brolagte gater , vakkert torv og vennlig gammel arkitektur, samt restauranter i toppklasse.

Dag 8: Avreise Sepulveda

Frokost og hjemreise. Privat transfer/taxi Sepulveda til Segovia jernbanestasjon:  kr 650,- (max 6 personer)

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 8 100,- pr. person

kr 2 500,- i enkeltromstillegg

kr 750,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

  • 7 netter på små sjarmerende hoteller m/ frokost
  • gode 24 gir hybridsykler m/utstyr
  • detaljert kart/rutebeskrivelser
  • telefonassistanse
  • bagasjetransport

 

Ikke inkludert

  • Fly
  • transfer

 

Eventuelle tilleggstjenester

  • Privat transfer/taxi Sepulveda til Segovia jernbanestasjon:  kr 750,- (max 4 personer)
  • Ekstra natt i Madrid/Segaovia/Sepulveda på forespørsel
  • Privat transfer Madrid-Segovia,  Sepulveda-Madrid på forespørsel

 

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier –klikk her

Forslag til transport

Norwegian flyr direkte til Madrid fra Oslo Gardermoen.

Videre fra Madrid kan du ta tog:

Fra Terminal 4 tar du RENFE Cercanias 1 til Chamartin togstasjon(12 min). Derfra går det AVE hurtigtog 12 ganger daglig til Segovia(25 min, 10 euro). Sewww.renfe.com (spanske NSB).
Fra togstasjonen Segovia Guimar tar du enten taxi eller buss nr 11til Akvedukten. Hotell Casa Mudejar ligger kort gåavstand fra Akvedukten.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme
Strøm: 230 V