Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Barcelona – Spania

Firmatur til Barcelona

Den spennende by på Spanias østkyst som er blitt manges favoritt. Kultur, underholdning, uteliv, shopping og fotball i verdensklasse, for å nevne noe. En kort flytur fra Norge, og med god temperatur året rundt. Vi ser de viktigste severdighetene i Barcelona fra sykkelsetet eller til fots: det gotiske kvarteret med katedralen, den gamle havnen med statuen av Columbus, Ciutadella Park, Sagrada Familia, Port Olimpic og Gaudis flotte monumenter. Hyggelige stopp for smakfull spansk mat og vin som nytes på noen av byens utallige restauranter eller tapasbarer. Og ikke minst er byen krydret med en hyggelig atmosfære og en spektakulær arkitektur. Opplev Barcelona!

Programmet dag for dag

Dag 1,  Ankomst Barcelona

Vi ankommer Barcelona flyplass og kjører til Hotell Hesperia Mar**** (eller tilsvarende) hvor vi sjekker inn og har ettermiddagen til fri disposisjon for å oppleve spennende Barcelona. Middag på hotellet om kvelden.

En tur til Parc Guëll kan anbefales, annerledes enn andre parker du har sett, full av morsomme og overraskende kreasjoner. Bygget i en skråning, og på toppen er det en fantastisk utsikt over Barcelona. Rundt plassen, som heter Gran Placa Circular, snor det seg en slangelignende benk av mosaikkfliser. Parken har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1984.

Dag 2, Barcelona på sykkel, 30 – 40 km  – eller til fots

Frokost på hotellet før vi justerer sykler og starter dagen i Barri Gòtic, det gotiske kvartalet. Bydelen er sentrum av gamlebyen og tidligere den romerske landsbyen med rester av sin strålende fortid. Bydelen er under konstant modernisering og det er lett å få øye på de gamle bygningene blant nybyggene fra vår tid. Det er denne blandingen av gammelt og nytt som bringer folk fra hele verden for å bo i det gotiske kvartalet. Bydelen har mange fredelig torg (placas) men en av de viktigste attraksjonene, midt i hjertet av Barri, er den enorme katedralen som har en fantastisk gårdsplass full av planter og gjess.

Videre mot havnen til den sørlige delen av Ramblas hvor Columbus statuen til minne om den store oppdageren Christopher Columbus står. Her får vi også fin utsikt over havneområdet.

Ciutadella Park er byens grønne sjarmerende lunge med en vakker fontene og en liten innsjø. Tid for å nyte noen fredelige tråkk.

Så til Barcelonas viktigste severdighet; La Sagrada Familia, Antoni Gaudis hovedverk som han jobbet med fra 1883 til sin død i 1926. Byggingen har nå pågått i over 125 år og kirken anslås å være ferdig i 2026.

Kirken har 18 spir i forskjellig høyde som skal representere henholdsvis de 12 apostlene, de fire evangelistene, Jomfru Maria og Jesus. Dette siste spiret, som er det høyeste, måler 170 meter. Det er tre forskjellige fasader; fødselsfasaden, gloriafasaden og lidelsesfasaden.

Vi får også sett flere av Antoni Gaudisarkitektoniske perler, Casa Battlo er et av de mest kjente, bygget i 1877, men ombygd i 1904-1906 under Gaudis ledelse.Fasaden er bygget i sandstein dekket med mosaikk av knuste keramikkfliser (trencadis) i forskjellige farger. Casa Milà, eller La Pedrera som det kalles på folkemunne, var Antoni Gaudis siste verk før han fullt og helt konsentrerte seg om byggingen av La Sagrada Familia.

Etter en innholdsrik dag i Barcelona er det tid for spansk mat på hyggelig restaurant.

Dag 3, Barcelona – vinhuset Codorniu og Monserrat

Etter frokost besøker vi vinhuset Codorniu. Aldring av Codorníu viner har i over et århundre foregått i underjordiske kjellere på akkurat riktig temperatur. I 1872 lagde Josep Raventós Fatjó for første gang Cava i Spania etter “Méthode Tradisjonelle” og bruke egne druevarianter og etablerte på denne måten en helt ny industri i regionen. Besøk på vinhuset med smaking og lunsj. Turen går videre til Montserrat (30 km nordvest for Barcelona). Spektakulært fjell, 1237 moh, av kvarts-konglomerat. På en bratt skrent (720 m) ligger klosteret som ble grunnlagt i år 888 og har tilhørt benediktinerne siden 1030. Det gamle klosteret har et hellig alter, basilika og en fantastisk samling av malerier, stedet er også et viktig senter for katalansk språk og kultur. Guidet omvisning. Turen avsluttes med Tapas middag i Barcelona.

Dag 4, Avreise fra Barcelona

Frokost før avreise fra flyplassen i Barcelona.

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

kr 9 200,- pr person i dobbeltrom fra 15 personer

kr 1 500,- i enkeltromstillegg

 

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplassen
  • 3 netter på 4 stjerners hotell m/frokost
  • 1 lunsj på sykkeldagen med vin/vann
  • 1 vinsmaking
  • 1 lunsj på vinhuset Codorniu
  • 3 middager med vin/vann
  • Utflukt til Monserrat
  • 1 sykkeldag med guide
  • Sykkel m/utstyr
  • Engelsktalende Olivenguide

 

 Programmet kan endres etter ønske.

 

HELÅRSTURKALENDER
Kart