Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend Comosjøen

En av de 5 italienske innsjøene som gjemmer seg bak Alpene, holder på varmen og pynter seg med sitrontrær, vinranker, bouganvillas og palmer. Kjenn på Milano før du ruller 2 dager langs kanalen og elva inn til Lecco ved sydkysten av Comosjøen. Langs flate sykkelstier og rolige veier vekk fra travle turistveier, en svært lettsyklet weekend med gode opplevelser.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Milano

Ankomst Milano flyplass og transfer til hotellet i sentrum av Milano (ca.1 time). Byen har en vakker gamleby, med bl.a. Santa Maria delle Grazie-katedralen, den tredje største katedralen i verden med da Vincis “Siste måltid”. Hyggelige små gågater og vakre parker. Middag på restaurant og overnatting i sentrum av byen.

Dag 2: Milano – Gorgonzola – Fara Gera D`Adda, 40 km

Fra hotellet sykler vi gjennom parker, smug og småveier til sykkelstien langs kanalen Martesana eller Navaglio piccolo som den også kalles. Pikniklunsj i parken i landsbyen Gorgonzola. Videre sykler vi til vesle Fara Gera d’Adda, hvor kanalen møter elven Adda. Ei lita historisk sykkelreise langs vannveien som har drevet møllene, irrigert åkrene og transportert godset i 400 år. Den leder oss gjennom bynære scener og ut på landsbygda. Forbi vakre villaer og historiske bygninger, hele tida trafikkfritt langs vannet. Gjennom Inzago og Groppello d’Adda før vi krysser elva som kommer fra Comosjøen. Noen kilometer øst for elva finner vi en sjarmerende agriturismo hvor vi nyter dagens middag og overnatter.

Dag 3: Fara Gera D’Adda – Lecco, 51 km

På sykkelsti langs elva Adda opp til Comosjøen og byen Lecco. En sykkelstudie i gammel kraftverksarkitektur. Vi tar en stopp i Paderno d’Adda, hvor man i 1889 bygde ei 226 meter lang jernbro over den dype og trange elvedalen. Vi er i gamle grensetrakter mellom fordums stormakter lenge før Italias samling i 1861; Republikken Venezia og Habsburgerriket med Milano som et av maktsentra. Derfor herskapshus og festningsverk i variert og vakker natur, hvor selv Leonardo da Vinci fant motiver til sine tegninger og malerier. I Imbersago konstruerte geniet sogar en egen båt som snodde seg tvers over elva tross den sterke strømmen. Lunsj og videre på sykkel de siste kilometerne langs vesle Lago di Garlate og inn til Lecco by og den omvendte Y’en som Comosjøen danner. Middag på egen hånd denne kvelden. Overnatting i Lecco.

Dag 4: Lecco – avreise fra Milano

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 400,- pr person i dobbeltrom fra 10 personer

kr 1 100,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplass
  • 3 overnattinger på gode hoteller m/frokost
  • 2 middager m/vin og vann
  • 2 lunsjer hvorav 1 piknik m/vin og vann
  • Følgebil
  • Sykkel m/utstyr
  • Engelsktalende Olivenguider

Ikke inkludert

  • Flyreisen

 

Ekstra dag i Lecce kan inkluderes, på sykkel, til fots eller på innsjøen.

Turen kan også sykles andre veien.

Se våre gruppeturer her
Kart