Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend Comosjøen – St.Moritz – Nyhet

Sondrio – St. Moritz – Chiavenna

Nord for Comosjøen, i Lombaria sykler vi langs vintraseen i Sondriodalen med storslått utsikt, for så å ta den UNESCO-beskytta Bernina-expressen opp til sagnomsuste St. Moritz. Herfra rulles det ned til Italia igjen for avslutning i Chiavenna. Lokale mattradisjoner og gode viner oppdages underveis – en weekend med gode varierte opplevelser – som enkelt kan forlenges med en eller flere dager.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Milano – Sondrio

Ankomst Milano flyplass og transfer til Sondrio. (170 km/ 2t50min). Ved elven Adda ligger byen med ca. 25000 innbyggere – midt i Valtellina dalen. Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på restaurant.

Dag 2: Sondrio – «Vinterrassene» – Tirano, 43 km

Etter frokost starter vi med å kjøre 8 km til ca. 400 meter – justering av syklene før turen går i idylliske omgivelser blant vinmarker. Via dei Terrazzamenti i Valtellinadalen er en attraksjon i området. Rustikke alpine tradisjoner og en produktstolthet som har avstedkommet de beste produkter; være seg salami, bresaola, vin, honning eller ost. DOCG-vinene basert på Nebbioladruen kommer vi ikke utenom. Sammen med foredlingen av storfekjøttet på fjellgårdene utgjør dette “gioielli (juvelene) delle gastronomia Valtellinese”. Små gårder med gamle vinbodegaer blant renessansekirker og antikke borger langs fredelige landeveier i småkupert terreng. Vi stopper på bar i Chiuro. Ruller så ned på sykkelstien i dalen og finner fram til de gamle kirkeruinene for piknik. Derfra videre i dalen, før et par hundre meter opp i bakken til vakre Gatta vingård i Bianzona, for omvisning med rikholdig vinsmakprogram og ureiste delikatesser. Videre til Tirano, enten oppe i terrassene eller gjennom dalen. Middag på egen hånd denne kvelden. Overnatting på hotell i Tirano.

Dag 3: Tirano – St. Moritz – Chiavenna, 57 km

Tidlig avreise for å ta toget “Bernina expressen” opp til St.Moritz på 1890 moh. Tirano ligger få km fra grensa til Sveits. 2,5 time med spektakulær utsikt og en togreise du vil huske. Syklene tar vi med på toget og følgebilen tar riksveien, som fører gjennom Berninapasset og videre inn i Alpene. Liten stopp i St. Moritz før vi setter oss på syklene. Derfra rulles det 35 km nedover, mot Chiavanni og Italia igjen. Piknik underveis. Vi følger gamle hesteveier, som i dag er sykkelveier, gjennom bittesmå landsbyer ned til Chiavenna. Avslutning på restaurant i byen. Overnatting på Hotel San Lorenzo.

Dag 4: Chiavenna – avreise fra Milano

Transfer til flyplassen i Milano.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 9 800,- pr person i dobbeltrom fra 10 personer

kr 1 100,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplass og i henhold til program
  • 3 overnattinger på gode hoteller m/frokost
  • 3 middager m/vin og vann
  • 3 pikniklunsjer m/vin og vann
  • Følgebil
  • Sykkel m/utstyr
  • Engelsktalende Olivenguider

Ikke inkludert

  • Flyreisen

 

Ekstra dag kan enkelt inkluderes.

 

Se våre gruppeturer her
Kart