Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend fra Roma til havet – eller omvendt

Sykkeltur i Italia – Roma

By – land og hav! Sykkelweekend i spennende deler av italiensk landskap og kultur i området rundt Roma – Lazio. Her er det variert, vakkert – og kanskje roligere enn en skulle tro.
På sykkel ut av eviginteressante Roma, gjennom akvedukteparken og deretter ut langs 2300 år gamle Via Appia gjennom Campagna Romana med sine landsbyer, vinmarker og åkerlandskap, fram til restaurert bondegård. Videre opp til klippebyen Sermoneta før vi avslutter ved havet i den sjarmerende byen Terracina. Denne turen må oppleves!
Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Roma

Transfer til hotellet i sentrum av Roma. Ettermiddagen til fri disposisjon i ”Den evige stad”

Dag 2: Roma – Lanuvio 47km

På sykkel ut av Roma på den unike romerske veien Via Appia, som ble komplett restaurert og tilbakeført til sitt opprinnelige utseende for noen år siden. Vi sykler på gamle brostein ut mellom gamle graver og cypresser. Vi kommer til den kjente Akveduktparken, med de imponerende konstruksjonene som har vært motivet i så mange malerier fra det romerske Campagna. Stopp for vinsmaking og lunsj på vingården Cantina Villafranca. Videre til Lanuvio hvor vi spiser middag og overnatter på hyggelige Agriturismo Il Giardino Di Giupi.

Dag 3: Lanuvio – Velletri – Cisterna – Sermoneta 52km

Fra Agriturismo Di Giupi på små veier gjennom vindruelandskap og fruktmarker opp til Velletri, en by blottet for turister og passende for en liten hvil. Etter lunsj sykler vi gjennom Agro Pontino opp til Oasi di Ninfa. Besøk på Abbazia di Valviscio, klosteret huser fortsatt munker. Derfra opp til klippebyen Sermoneta hvor vi bor vakkert til i hotell Principe Serrone som er restaurert inn i den 900 år gamle festningen. Middag på restaurant Al Castillo.

Dag 4: Sermoneta – Terracina 48km

Etter frokost på hotellet går går turen først ned fra Sermoneta i fine nedoverbakker med flott utsikt – helt til havet! Nede på slettelandet som Mussolini forandret fra sumpområde til et variert jordbruksområde. Vi stopper for piknik eller lunsj på restaurant i området Abbazia Fossanova. Så til Terracina ved havet, vi sykler oppom gamlebyen hvor marmorrestene av Via Appia fortsatt utgjør deler av fortauet i byen.Middag på restaurant og overnatting på hotell nær stranden.

Dag 5: Terracina – Roma

Frokost på hotellet og transfer til Roma flyplass.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 8 500,- pr person i dobbeltrom fra 8 personer

kr 8 100,- pr person i dobbeltrom fra 10 personer

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplassen i Roma.
  • 4 overnattinger på hyggelige hoteller/Agriturismo
  • 3 middager med vin/vann
  • 1 vingårdslunsj
  • 2 restaurantlunsj/piknik med vin/vann
  • Engelsktalende Olivenguide
  • Sykkel med hjelm og sideveske

Ikke inkludert

  • Fly
  • 1 middag

 

For større grupper pris på forespørsel.

Turen kan arrangeres med  flere sykkeldager; i Roma eller fra Terracina til Sperlonga, -og den kan sykles i motsatt retning.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma

Språk: Italiensk

Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V