Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend i Alentejo

Dere bor på den idylliske gården, Monte do Serrado de Baixo, til vår samarbeidspartner Teresa, ikke langt fra byen Evora.

Gården driver Teresa sammen med sin mann og sin mor. På gården er det svømmebasseng, koselig hage med svisketrær og oliventrær.
Evora tilhørte maurerne fra 712 til 1166 etter Kristus og utviklet seg til en viktig handelsby. De portugisiske konger residerte ofte her, og Évora ble erkebispesete i 1544. Byen var også under spansk kontroll en kort periode fra 1663 til 1665. Alentejos kulturhovedstad blir Evora kalt, som er omgitt av en imponerende mur. Byen har også flere kirker fra ulike tidsepoker, det romerske Diana-tempelet, flere museer og et renessanseuniversitet.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Lisboa – Alentejo

Ankomst Lisboa. På egenhånd til Evora, hvor dere blir hentet på busstasjonen. Middag på gården.

Dag 2: Rundtur på sykkel i Evora 65 eller 45km

Megalithic Monuments (Evora), 65 km fra gården og tilbake. Dersom dere ønsker er det mulig å forkorte løypa til 45 km. Dere blir da plukket opp i Valverde og transportert tilbake til gården. På denne turen vil dere besøke Dolmen Of Zamnbugeiro, Cromelech of Almendres og ” Curch of Mitra”. Også muligheter for å besøke” Roman Ruins of Nossa Sr da Tourega”

Dag 3: Arraiolos 40km

Denne dagen sykler dere til Arraiolos, en flott historisk by som også er kjent for sine fantastiske tepper og deilige kaker (Pasteis de Touchino). På veien dit følger dere ett gammelt jernbanespor og passerer små gårder, før Graca do Divor, en vakker blå og hvit landsby. Dette er et fint sted å stoppe for en drink og kanskje smake på Mrs. Ildas deilige kjøttpaier. Etter dette er det på tide på besøke en vingård, hvor dere også får smake. Hjemover vil dere sykle forbi innsjøen Divor Dam.

Dag 4: Moinho do Alcaide – Valongo Castle 45km

Denne dagen går turen mot Valongo Castle, dere vil bli plukket opp på Moinho do Alcaide som er 17 km fra Evora og 28 km fra gården. Det blir tid til å besøke en tradisjonell skinnfabrikk, olivenolje fabrikk før dere når slottet Valongo. Dette slottet ligger surrealistisk til midt ute i ingenting. Videre på små veier til Moinho do Alcaide, en vannmølle før vi når hovedveien.

Dag 5: Alentejo – Lisboa – Oslo

Frokost og avreise.

Priser og betingelser

For priser 2017 – ta kontakt med oss

 

Prisen inkluderer

  • 3 eller 4 overnattinger på den sjarmerende gården med frokost
  • 1 middag på 3 netters turen og 2 middager på 4 netter
  • Sykkel m/utstyr/kart/rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Transfer fra Evora busstasjon

Ikke inkludert

  • Fly og transfer t/r flyplassen til Evora. Mulig å bestille transfer fra/til flyplass mot et tillegg i pris.
  • Tillegg høysesong, juli og august kr. 150,- pr person

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Lisboa

Språk: Portugisisk
Valuta: Euro
Kredittkort: Visa, MasterCard, reisesjekker
Folkemengde: ca. 10 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Drikk helst fra flaske
Religion: Kristendom
Strøm: 220 V