Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend i Berlin

På sykkel i Berlin

Berlin må kanskje være den hovedstaden i Europa som er best tilrettelagt for sykling. Sykkelstiene, elve- og kanalbreddene og parkene gjør byen til et eldorado for den sykkelglade oppdageren. Opplev storbyen, historia, arkitekturen, de grønne oasene, innsjøene, elvene, museene, cafélivet og kneipene. Og ikke minst bli minnet om byens dramatiske historie fra hele forrige århundre.
Ankomst fredag. Sykling lørdag og søndag. Hjemreise mandag (mulig å forlenge turen i begge ender om ønskelig).

Priser og betingelser 2016

Pris for sykkelturen

Kr 5 900,- pr person fra minimum 6 personer 

kr 900,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 3 overnattinger på hotell m/frokost
  • 2 lunsj m/drikke
  • Sykkel med utstyr
  • Norsk/svensk/engelsk-talende guide

 

Programmet kan endres etter ønske.

Kontakt oss på telefon eller send forespørsel til info@olivenreiser.no

 

Programmet i Berlin

Berlin er nettopp det å oppdage. Fordi byen har vært i en konstant forandring de siste 20 åra (for ikke å snakke om de siste 100 åra). Byen står i dag frem som et eneste stort velholdt, hyggelig og mangfoldig museum, som evner å vise fram sin historie på en fremragende måte. Og denne omvisningen kan ikke gjøres mer effektivt, mer oppdagende og hyggeligere enn på sykkel.

Du vil bli svært overrasket, imponert og glad for å ha besøkt denne byen – og kanskje til og med en smule klokere!

Dag 1: Ankomst Berlin

Dag 2: På sykkel i Berlin

Fra gamle Vest-Berlin langs 17 juni gata, gjennom Branderburger Tor og inn i Unter den Linden og dermed tidligere Øst-Berlin som virkelig var det gamle sentrum før muren kom i august 1961, men som i dag er renovert og utbygd nesten til det ugjenkjennelige. Forbi Humboldt universitet, die Wache og Operaplassen(hvor Goebbels arrangerte sitt bokbål i mai 1933, som skulle ende i Auschwitz og mordet på millioner av uskyldige mennesker). Inn på Museums Insel, gamle østtyske Alexanderplass og videre følger vi elva Spree, langs restene av muren ved East Side Gallery mot Treptow (i det gamle Øst Tyskland) hvor vi besøker et enormt minnesmerke over russiske falne etter kampene om Berlin april 1945. Bare slik Sovjetunionen kunne minnes sine falne fra den store fedrelandskrigen. Derfra langs vakre Landwehrkanal gjennom Neunkøln, og Kreuzberg inn til Kurfurstendamm og Tiergarten. Og langs hele ruta svømmer det av hyggelige små gemyttelige vannhull for den tørste gane med anledning til refleksjon og hygge.

Dag 3: På sykkel i Berlin

Vi følger Muren inne i byen, som svinget seg vekselsvis langs Spree, tok brutale avstikkere gjennom kirkegårder og delte nabolag, snek seg bak Riksdagsbygningen og foran Brandenburger Tor og etterlot en historie så guffen og meningsløs som bare menneskesinnet kan få til! Det er et ”must” å besøke de mest gripende museer knyttet til Det tredje Riket. Minnesmerket over jødeutryddelsene og Terrorens Topografi nær henholdsvis Brandenburger Tor og Potsdamer Platz. Kanskje også museet til minne om motstandskjempene under nazityranniet. Men herfra til sandbarer og grønne lunger for rekreasjon og hygge langs elva er bare et par tråkk. En sykkeltur du blir litt klokere av.

Dag 4: Avreise fra Berlin

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart